Here Out West -elokuva-arvostelu: Australialainen elokuva tuo esiin inhimillisyyden Länsi-Sydneyn tarinoissa

Aina kun useimmat australialaiset kuulevat tarinoita tästä rikkaasta yhteisöstä, ne suodatetaan usein negatiivisten otsikoiden kautta. Tämä uusi elokuva pyrkii muuttamaan sen.

On helppo viitata Sydneyn läntisten esikaupunkien ainutlaatuiseen monikulttuurisuuteen, mutta usein tämä kaiken kattava vaikutelma uhkaa litistää yksittäisten tarinoiden inhimillisyyttä.

Jos et ole kotoisin Länsi-Sydneystä tai et asu siellä nyt, jos ainoa kokemuksesi siitä on ohimenevä tieto siitä, että Cabramattassa on hienoa vietnamilaista ruokaa, niin Täällä lännessä yrittää muuttaa sitä.

Australialainen elokuvatuotanto oli Sydneyn elokuvajuhlien avajaisilta marraskuussa, ja se saa nyt ansaitun elokuvateatterin ennen televisio-ensi-iltaa ABC:llä myöhemmin tänä vuonna.

Useiden risteävien vinjettien poikki, Täällä lännessäHarvinainen keskittyminen usein pahoiteltuun yhteisöön ei moiti sinua sen suuresta osuudesta sosiaalisista ja taloudellisista rasitteista, jotka hallitsivat otsikoita koko äskettäisen Covid Delta -sulun ajan.

Elokuva ei myöskään jätä sitä huomiotta. Se on aina reunoilla, dialogin linjassa, tuotantosuunnittelussa tai hahmon hartioiden raskaudessa. Mutta mitä se tekee, ja kauniisti, on juhlia näiden australialaisten tarinoiden rikkautta ja monimutkaisuutta.

Se alkaa siitä, että isoäiti vierailee tyttärensä luona sairaalassa, ja hänen sekunnin murto-osassa tehty päätös vaikuttaa enimmäkseen erilaisten ihmisten ryhmän päivään, jolloin yleisö pääsee kurkistamaan erilaisten ihmisten elämään.

Monimuotoisuus on ytimessä Täällä lännessä, ja se on monimuotoisuutta kaikissa muodoissa, olivatpa ne kulttuurisia, sosiaalisia tai taloudellisia. Mikä tärkeintä, se on kokemusten, pyrkimysten ja sisäisen elämän monimuotoisuutta.

Siellä on Roxanne (Christine Milo), filippiiniläinen sairaanhoitaja, joka työskentelee kahdessa vuorossa syntymäpäivänään, kun hänen perheensä on tuhansia kilometrejä meren toisella puolella, tai Amirah (Leah Vandenberg), jonka isä on kuolemassa sairaalassa palaten bengalin kieleen, jota hän ei koskaan oppinut. .

Siellä on siirtolaiskokemuksen yksinäisyys ja eristäytyminen Jorgen (Christian Ravello) kautta, jonka levoton suhde poikaansa korostaa hänen uhrauksiaan. Tai Tuan (Khoi Trin), jonka halu kuulua näkee hänen pettävän oman identiteettinsä.

Mukana on myös koskettava tarina Kekosta (De Lovan Zandy), kurdipakolainen, jonka unelma musiikkikoulun avaamisesta törmää uuden kodin mahdollisuuksien todellisuutta vastaan.

Jokaisella näistä tarinoista ja muilla tarinoista on aitous, joka tulee sisältä, kiitos kulissien edessä ja takana olevan lahjakkuuden.

Kahdeksalle nousevalle kirjailijalle (Vonne Patiag, Nisrine Amine, Arka Das, Bina Bhattacharya, Matias Bolla, Claire Cao, Dee Dogan ja Tien Tran) annettiin mahdollisuus luoda jotain heille läheistä, omien elämistensä ja kokemustensa pohjalta. yhteisöjä, kun taas naisohjaajien talli, mukaan lukien Ana Kokkinos ja Leah Purcell, otti kantaa heidän kertomuksensa.

Tuloksena on kokoelma tarinoita, jotka ovat aitoja, liikuttavia ja paljastavia. Heillä on sanottavaa yhteisöstä, jossa asuu miljoonia australialaisia ​​ja jonka tarinoita kertovat usein ulkopuoliset ja ilman myötätuntoa.

Täällä lännessä on loistava esimerkki siitä, että monimuotoisuus ei ole abstrakti termi – sen kauneus piilee yksilöllisissä, inhimillisissä tarinoissa.

Arvosana: 3,5/5

Here Out West on nyt elokuvateattereissa

Lue aiheeseen liittyviä aiheita:sydney

.

Leave a Comment