Kylmä talvi on kirous ihmiskunnalle – The Minnesota Daily

Jos talviunet olisi mahdollista ihmislajille, lupaisin uskollisuuteni olla aina ensimmäinen jonossa.

Minulla ei ole aivojen kapasiteettia ymmärtää ihmisiä, jotka rakastavat talvea. Minua hämmentää, kuinka selviämme joka talvikaudesta terveinä ja elossa. Ei ole talvea, joka menee ohi ilman, että kompastun ja putoan jäälle. Putoamisen aiheuttama kipu lävistää ihoni läpi luihini. Minua värähtelee nyt muistaessani.

Minulla oli tapana valittaa kylmästä ilmasta aamulla, jossa kasvoin, trooppisesta ilmastosta; verrattuna Minnesotan talveen ja alle 30 asteen säähän se nöyryyttää minua. Mutta en siihen pisteeseen, että vakuutan itselleni, että minun pitäisi oppia sopeutumaan, koska totuus on, etten koskaan totu kylmään. Inhoan todella talvea ja kylmää ja kaikkea sitä, mikä pimeässä piilee.

Kysyin itseltäni kerta toisensa jälkeen, miksi vanhempamme päättivät tuoda meidät Minnesotaan mistä tahansa muusta osavaltiosta, jossa ei sada lunta. Näissä osavaltioissa on myös muita katastrofeja, mutta valitsisin sen kylmän sijaan. Osoittautuu, että kysymykseni huolestutti monia muita afrikkalaisia ​​maan päiväntasaajan alueella. Ajoin Uberissa tämän kuun alussa, kun itäafrikkalainen kuljettajani alkoi valittaa kylmää ja kysyi minulta saman kysymyksen: “Miksi vanhempamme toivat meidät Minnesotaan tähän kirottuun säähän?”

Pystyin vain nauramaan, koska tiesin hänen tuskan. Tähän on vain mahdotonta tottua koskaan. Emme ole jääkarhuja, joilla on paksu rasvakerros ja kaksi kerrosta turkkia selviytyäkseen pakkasessa -50 asteen lämpötilassa. Emme voi pyöriä jäällä emmekä saa paleltumia. Helvetti, ajatus lumelle makaamisesta lumienkelin tekemiseksi kuulostaa minusta hullulta.

Mielestäni tämä on sukupolvien dilemma, etenkin maahanmuuttajayhteisössä maista, joissa ei sada lunta. Heidän täällä syntyneet lapsensa rakastavat talvea, ja vanhemmat ihmiset pelkäävät lumen lapioimista ajotieltä autosi lapioimiseen ja sen siirtämiseen, jotta sitä ei hinata. Pudistan päätäni lapsille, jotka pukevat lumivaatteet päästä varpaisiin ja juoksevat takapihalla yrittäessään saada kiinni putoavan lumen. Aikuinen minussa istuu sitten pyörivällä tuolilla, käärittynä huopaan höyryävän teekupin kanssa, kun katson ulos ikkunasta leikkiviin lapsiin, kun mietin lähteväni tästä jumalan hylkäämästä kylmästä maasta.

Kylmä talvi satuttaa fyysisesti ja henkisesti. Miten siitä toivut? Mutta näytämme selviävän. Talven ystävät sanovat: “On jotain mitä odottaa”, jotta voit elää siinä. Ei todellakaan ole mitään odotettavaa, ellei halu jatkaa nukkumista lasketaan yhteen. Ehkä ihmiset odottavat innolla kerrostumista ja “mukavuutta”. Toinen neuvo, jonka sain, on “lopeta kylmä”. Rehellisesti sanottuna en edes ymmärrä mitä tämä tarkoittaa. Jos siellä on pois- ja päälle-painike, jolla tunnet tietyn lämpötilan, jaa.

Mitä siinä on, jos et tunne kasvojasi ollenkaan? Entä jos et voisi tuntea ja käyttää sormiasi, koska luulet niiden putoavan? Tai entä kerta, kun sormesi muuttuvat niin punaisiksi ja turvonneiksi kaikesta niihin tunkeutuvasta verestä, ja nähdäksesi sormiesi muuttuvan sinisiksi, ikään kuin sielu lähtisi siitä hetkenä hyvänsä? Entä silloin, kun sinulla ei ollut vaihtorahaa bussiin ja jouduit kävelemään useita kortteleita siihen pisteeseen, että et tuntenut varpaitasi, ja sinulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin mennä sisään ensimmäiseen vastaantulevaan kauppaan vain lämmittelemään ja jatkaa kurjaa matkaa taas?

Ei, ei kiitos. Et koskaan pysty vakuuttamaan minua nauttimaan epätoivosta ja jatkuvasta tuskasta. Sitä ei tapahdu ollenkaan. Ei ihme, miksi oravat takapihoiltamme katoavat talvella. He ovat syvässä unessa ja haluaisin sen, jos kehoni kestäisi sen. En pysty edes luomaan viha-rakkaus-suhdetta talveen. Ehkä jonain päivänä. Kenties.

Leave a Comment