La Jollan koulut pelaavat ensimmäisen kauden tyttöjen rantalentopalloa CIF-lajina

Ensimmäistä kertaa tyttöjen rantalentopallo tunnustetaan Kalifornian koulujen väliseksi urheilulajiksi tänä keväänä sen jälkeen, kun CIF-liittoneuvosto hyväksyi yksimielisesti viime vuonna. Mutta tähän pisteeseen pääseminen kesti yhdeksän vuotta, ja La Jolla High Schoolin lentopallovalmentaja Kelly Drobek oli ponnistelun pohjalla.

Vuonna 2013 hän ja toinen rantalentopallovalmentaja päättivät koota lukion rantalentopalloseuran liigan, “koska näimme kasvun ja että se hyväksyttiin NCAA-tasolla”, Drobek sanoi. Liiga alkoi kahdeksalla koululla ja kasvoi nopeasti 37 kouluun.

“Se oli mahtavaa, mutta se oli silti seuraurheilua”, Drobek sanoi. “Ymmärsimme, että olisi parempi, jos se tunnustettaisiin CIF-urheilulajiksi. Se oli tavoitteeni aloittaessani koko homman. Se antaisi tytöille enemmän mahdollisuuksia pelata kouluissaan… ja laillistaisi urheilun.

Hän levitti vetoomuksia kouluille eri puolilla osavaltiota ja ilmaisi huolensa siitä, että rantalentopallokausi loukkaisi sisälentopalloa.

Nyt 37 koulua ympäri San Diego Countya osallistuu tällä viikolla alkavaan kauteen, ja CIF-mestaruuskilpailut järjestetään toukokuussa. “Olemme erittäin innoissamme, että se lopulta meni läpi”, Drobeck sanoi.

La Jolla Highin joukkue on nuori, Drobeck sanoi. ”Meillä on viisi senioria, mutta vain kaksi pelaa kokopäiväisesti. Muut pelaavat tasaisesti… [and] ovat erittäin hyviä, mutta heillä ei ole niin paljon rantakokemusta. Kasvua tulee tänä vuonna paljon.”

Yksi eläkeläisistä on Drobekin tytär Jenna Drobek, lentopallo- ja vesipallopelaaja, joka sai äskettäin CIF San Diego -osaston / Mission Fed Credit Unionin vuoden opiskelijaurheilija -palkinnon.

La Jolla Country Day Schoolissa on ollut tyttöjen rantalentopalloseura vuodesta 2016. Ensimmäisenä vuonna “meillä oli 24 tyttöä kokeilemassa, mikä on paljon, kun otetaan huomioon, että rantalentopalloa pelataan kaksi vastaan”, kertoi valmentaja Lynne Galli. ”Kiinnostus rantalentopalloa kohtaan oli valtava. Olemme jatkaneet kasvua vuosien varrella ja odotamme innolla kautta.

Galli sanoi, että tämän vuoden joukkue on “hieno ryhmä”, joka “haluaa kasvaa pelaajina”.

CIF:n tunnustama laji “osoittaa näille tytöille, joilla on ollut rantalentopalloa harrastuksena niin kauan, että heidän kova työnsä maksaa”, Galli sanoi. “Se tarjoaa mahdollisuuden tytöille, jotka haluavat pelata yliopistossa.”

Bishop’s Schoolissa ei ole tällä kaudella rantalentopalloa, mutta “toivomme ensi kaudella”, urheilujohtaja Paula Conway kertoi. La Jolla valo.

Lisää keväturheilua

Muita keväturheilulajeja, joissa vuodenajat ovat käynnissä, ovat poikien sisälentopallo sekä poikien ja tyttöjen uinti.

poikien lentopallo

La Jolla Country Day Schoolissa tämä on vasta toinen poikien lentopallokausi viime vuosina sen jälkeen, kun pelaajat eivät riittäneet muodostamaan joukkuetta.

Kun ohjelma elvytettiin vuonna 2019, COVID-19-pandemia keskeytti vuoden 2020 kauden, eikä joukkue “ei koskaan päässyt otteluun”, valmentaja Steve Jones sanoi.

Vuonna 2021 Torreys kuitenkin pääsi CIF San Diego -osan välieriin.

”Se on mahtava joukko tyyppejä; he pitivät jännityksen elossa offseasonin aikana”, Jones sanoi. “Alamme jäätyä. Suurin voimavaramme on pallonhallintamme ja yltäkylläisyys kentällä.

The Bishop’s Schoolissa Knightsin teema kaudelle 2022 on valmentaja Kevin Pratten mukaan keskeneräinen työ.

“Vuoden 2021 joukkue jäi hieman alle tavoitteestaan ​​voittaa liigan mestaruuden ja pelata CIF-division II mestaruusottelussa”, hän sanoi. ”Ylempien kapteenien Logan Howardin, Sam Galin, Ryland Birchmeierin ja Jameson Vaccaron kanssa joukkueella on vankka johtokomitea.

“Tavoitteena on käyttää lentopalloa elämäntaitojen opettamiseen jokaiselle poikien lentopalloohjelmaan osallistuvalle opiskelija-urheilijalle.”

La Jollan lukion valmentajia ei tavoitettu kommentoimaan.

Pojat ja tytöt uimassa

Piispakoulun poikien ja tyttöjen uintijoukkueet harjoittelevat yhdessä, mutta kilpailevat erikseen.

“Poikien joukkueessa on erittäin vahva vanhempi johto ja kaksi palaavaa CIF-mestaruutta [and] seniorit Lucius Brown ja Greyson Davies, valmentaja Jim Jordan sanoi. “Poikien joukkue voitti vuoden 2021 CIF-division II uintikilpailun La Jolla schools play first season of girls beach volleyball as a CIF sport viime huhtikuussa. Voitimme myös vuonna 2019, joten kaksi titteliä peräkkäin, erotti toisistaan ​​COVID-vuosi, jolloin ei ollut CIF-mestaruutta.”

Jordan sanoi, että tyttöjoukkueella on hyvä syvyys vahvojen seniorien ja myös nopeiden alaluokan uimarien kanssa. Tyttöjen vesipallojoukkue [which just claimed its fourth consecutive CIF Open Division title] on ehdottomasti iso osa tyttöjen uimajoukkuetta. Useimmat mestaruusjoukkueeseen kuuluneet tytöt myös uivat, ja he kehittyvät edelleen kilpauimajina. Meillä on sekoitus uimareita, jotka pelaavat myös vesipalloa, ja uimareita, jotka ovat pääasiassa kilpauimareita, ja tämä vuorovaikutus on hienoa. He kaikki auttavat toisiaan paranemaan. Olemme innoissamme nähdessämme, kuinka paljon nopeammin voimme saada tällä kaudella.

La Jolla Country Dayn ja La Jollan lukioiden valmentajia ei tavoitettu kommentoimaan. ◆

Leave a Comment