Ngozi Ezike, Illinoisin terveysjohtaja COVID-kriisin aikana, luopumassa

CHICAGO – Tohtori Ngozi Ezike, josta tuli Illinoisin vastauksen COVID-19-pandemiaan kasvot ja rauhoittava läsnäolo monille, jättää tehtävänsä osavaltion terveysosaston johtajana.

Eziken viimeinen päivä Illinoisin kansanterveysministeriön johtajana on 14. maaliskuuta, hän ja kuvernööri. JB Pritzker ilmoitti tiistaina. Eziken palveluksen kunniaksi Pritzker merkitsi 1. maaliskuuta 2022 tohtori Ngozi Ezike -päiväksi kaikkialla osavaltiossa.

Ezikestä tuli laajalti tunnustettu hahmo pandemian alussa, kun hän alkoi esiintyä tiedotustilaisuuksissa Pritzkerin kanssa puhuakseen COVID-19-tapauksista ja siitä, kuinka valtio yrittäisi pelastaa ihmishenkiä kriisin monimutkaisuuden aikana. Hän on esiintynyt 161 COVID-19-päivityksessä, kuvernööri sanoi.

“Kaikkia ihmisiä ja kaikkia heidän tarinoitaan kannan aina sydämessäni”, Ezike sanoi itkien tiistain ilmoituksesta. ”Tunnistan ja suren perheiden kanssa kaikkia menetettyjä henkiä; ei vain COVIDiin, vaan aseväkivaltaan, itsemurhiin, huumeiden yliannostuksiin, rasismiin, syöpään ja kaikkiin muihin sairauksiin ja vaivoihin, joiden hillitsemiseksi kansanterveysviranomaiset ja kaikki kumppanimme työskentelevät väsymättä.

“Puolitäysi tyttönä keskityn niin monien yksityisten kansalaisten ja kaikkien sidosryhmien positiivisiin tekoihin, jotka ovat auttaneet meitä selviytymään näistä vaikeista ajoista.”

Tämä kertoi päivityksiä ja vastasi kysymyksiin englanniksi, espanjaksi ja jopa ranskaksi paikoin, ja Eziken tiedettiin itkevän ja esittävän surunvalitteluja, kun hän puhui virukseen kuolleista illinoisalaisista ja terveydenhuollon työntekijöiden rasituksesta.

Muut johtajat hermostuivat tiistain ilmoituksen aikana, itkivät ja ylistivät Eziken työtä illinoisalaisten suojelemiseksi pandemian aikana.

Ezikestä tuli “vakauden majakka miljoonille valtavan epävarmuuden aikana”, Pritzker sanoi. “Mikään unettomia öitä ja loputtomia päiviä ei voinut väsyttää häntä, hänen sitoutumisensa ajatella ennen kaikkea Illinoisia on haavoittuvainen.

“…Hänellä on ollut yksi maailman vaikeimmista töistä.”

Jotkut kritisoivat Ezikeä – ja Pritzkeriä – vastauksesta COVID-19:ään, etenkin kun kyse oli pandemian alkamisesta ja maskin toimeksiannosta.

Mutta Ezike huomautti, että Illinois on siirtynyt “uuteen lukuun COVID-matkallamme”, koska tapaukset ovat vähentyneet jyrkästi Omicronin nousun jälkeen, rokotuksia on saatavilla ja lääkkeitä voidaan käyttää ihmisten hoitoon.

Viimeisimmän maanantaina tulleen maskin mandaatin päättyminen ei kuitenkaan tarkoita pandemian loppua, Ezike sanoi. Hän kehotti ihmisiä pysymään varovaisina ja ryhtymään turvatoimiin, jotka sopivat heille ja heidän läheisilleen.

“On ollut kunnia saada jakaa nämä päivitykset, jakaa tietoa ja auttaa luomaan käytäntöjä”, Ezike sanoi.

Sisätautilääkäri ja lastenlääkäri kertoi katsoneensa äskettäin muistiinpanoja ja päiväkirjamerkintöjä tammikuusta 2019, jolloin Pritzker tarjosi hänelle johtajan roolia terveysosastolla.

“Yksi sanotaan:” Vau, unelma on toteutumassa minulle jo ennen kuin olen koskaan nähnyt unta. Mutta se on nyt minun todellisuuttani. Toinen sanoi: “Olen niin innoissani kasvaessani ja venytettynä uusiin rajoihin.” En oikein tiennyt sen koko vaikutusta”, hän sanoi nauraen. “Toinen sanoi: “Odotan vain innolla, että voin tehdä upeita asioita Illinoisin asukkaille.”

Nyt Ezike ottaa askeleen taaksepäin saadakseen yhteyden itseensä ja perheeseensä, hän sanoi.

Tohtori Amaal Tokars, joka on työskennellyt viraston apulaisjohtajana, toimii sen väliaikaisena johtajana, kun Eziken tilalle suoritetaan kansallinen etsintä.

Ezike auttaa Tokarsia siirtymään rooliin, hän sanoi.

Tilaa Block Club Chicago, riippumaton, 501(c)(3), toimittajan ylläpitämä uutishuone. Raportoimme Chicagon kaupunginosista joka pennin.

Napsauta tätä tukeaksesi Block Clubia verovähennyskelpoisella lahjoituksella.

Kiitos, että tilasit Block Club Chicagon, riippumattoman 501(c)(3), toimittajan ylläpitämän uutishuoneen. Raportoimme Chicagon kaupunginosista joka pennin. Napsauta tätä tukeaksesi Block Clubia verovähennyskelpoisella lahjoituksella.

Kuuntele “It’s All Good: A Block Club Chicago Podcast” tästä:

Leave a Comment