Äärimmäinen lämpö heikentää mielenterveyttä

Jaa Pinterestissä
Äärimmäiseen kuumuuteen on liitetty monia kielteisiä vaikutuksia mielenterveyteen. Jimena Roquero/Stocksy
  • Laaja tutkimus Yhdysvalloista paljastaa suuremman todennäköisyyden ensiapupoliklinikalle käyntien mielenterveysongelmien vuoksi äärimmäisen kuumina päivinä.
  • Tämä lisää kasvavaa näyttöä siitä, että ilmastonmuutoksen aiheuttamat helleaallot voivat pahentaa mielenterveyssairauksien oireita.
  • Löydökset voisivat olla tietoisia kansanterveystoimenpiteistä, joilla estetään mielenterveysoireiden paheneminen herkillä yksilöillä korkeissa lämpötiloissa.

Tutkimus, jossa tutkittiin yli 2 miljoonan ihmisen lääketieteellisiä tietoja eri puolilla Yhdysvaltoja, osoittaa, että äärimmäisen helteiset päivät kesällä liittyivät korkeampiin päivystyskäyntien määrään mielenterveysongelmien vuoksi.

Tulokset viittaavat siihen, että ilmastonmuutoksen aiheuttamien äärimmäisten lämpötilojen yleistymisellä voi olla lisää haitallisia mielenterveysvaikutuksia.

Tutkimuksen toinen kirjoittaja, tohtori Amruta Nori-Sarma, joka on ympäristöterveyden apulaisprofessori Bostonin yliopiston kansanterveyskoulussa, kertoi. Lääketieteen uutisia tänään “Useimmat ihmiset tietävät jo, että erittäin kuumat päivät vaarantavat fyysiset terveysongelmat, kuten lämpöhalvauksen ja kuivumisen.”

“Tutkimuksemme keskeinen poiminta on se, että äärimmäisen kuumuuden päivät liittyvät myös suurempaan riskiin saada hoitoa mielenterveysongelmiin, kuten masennukseen, ahdistuneisuuteen, päihteiden käyttöön ja itsensä vahingoittamiseen.”

Tohtori Eun-Hye Enki Yoo, Buffalon yliopiston maantieteen laitoksen apulaisprofessori, joka ei ollut mukana tutkimuksessa, kertoi. DTM“Kun otetaan huomioon tutkimuksen laajuus (maantieteellinen laajuus), niiden löydöksillä on merkittäviä vaikutuksia kansanterveystoimiin äärimmäisten lämpötilojen terveysvaikutusten minimoimiseksi ja mahdollisten haitallisten terveysvaikutusten ennustamiseen nopeasti pahentuvissa ilmastonmuutosskenaarioissa.”

Tutkimus ilmestyy lehdessä JAMA Psykiatria.

Edellinen opinnot ovat osoittaneet, että korkeampi ympäristön lämpötila liittyy lisääntyneeseen sairaalahoitoriskiin aineenvaihdunnan, sydän- ja verisuonisairauksien ja hengityselinten sairauksien vuoksi.

Lisäksi kohonneet lämpötilat liittyvät myös lisääntyneeseen kuolleisuuteen, ja joidenkin arvioiden mukaan äärimmäinen kuumuus liittyi 356 000 kuolemia maailmanlaajuisesti vuonna 2019.

Kohonneet lämpötilat liittyvät myös haitallisiin mielenterveysvaikutuksiin. Opinnot ovat osoittaneet, että lämpimämpiin kausiin liittyy mielenterveysoireiden paheneminen ja päivystyskäyntien lisääntyminen.

Nämä tutkimukset olivat kuitenkin usein koskeneet pieniä otoksia tai rajoittuneet tiettyihin maantieteellisiin alueisiin tai populaatioihin, mikä vaikutti tulosten luotettavuuteen ja yleistettävyyteen.

Näiden huolenaiheiden ratkaisemiseksi tässä tutkimuksessa käytettiin kansallisia tietoja tutkiakseen kohonneiden ympäristön lämpötilojen ja mielenterveysongelmia koskevien ensiapukäyntien välistä yhteyttä.

Tässä tutkimuksessa tutkijat käyttivät tietokantaa, joka sisälsi tunnistamattomia lääketieteellisiä tietoja, jotka kerättiin vuosina 2010–2019 ihmisiltä, ​​joilla on kaupallinen tai Medicare Advantage -sairausvakuutus. Asuinpaikalla mitattuna edustettuina oli 2 775 maakuntaa eri puolilta maata.

Sairausvakuutusvaatimusten perusteella tiimi sai tietoa 2 243 395:stä vähintään 18-vuotiaasta henkilöstä, jotka olivat saaneet hoitoa päivystyspoliklinikalla mielenterveyshäiriön vuoksi.

Tutkijat saivat myös tietoa vuorokausien enimmäislämpötiloista koko tutkimuksen ajan kussakin läänissä PRISM-tietokannasta. He keskittyivät toukokuun ja syyskuun välisiin kuukausiin, jolloin Yhdysvalloissa esiintyy lähes kaikkia äärimmäisen kuumuuden jaksoja

Jokaisessa läänissä tutkijat luokittelivat “äärimmäisiksi lämpöpäiviksi”, jolloin maksimilämpötila oli korkeampi kuin 95 % muista lämpimän kauden päivistä.

He havaitsivat lisääntyneen todennäköisyyden päivystyskäynnille minkä tahansa mielenterveystilan vuoksi äärimmäisenä kuumina päivinä.

Erityisesti äärimmäiset helteet liittyivät korkeampiin ensiapupoliklinikallakäynteihin sellaisissa olosuhteissa kuin päihteiden käyttöhäiriöt, ahdistuneisuushäiriöt, mielialahäiriöt, stressiin liittyvät häiriöt ja itsensä vahingoittaminen.

Tällainen yhteys puuttui persoonallisuus- ja käyttäytymishäiriöiden osalta.

Ryhmä tutki myös, liittyikö sukupuoli, ikä tai maantieteellinen alue lisääntyneeseen mielenterveyteen liittyvien vierailujen todennäköisyyteen.

He havaitsivat, että yhteys äärimmäisten helteiden päivien ja korkeampien ensiapuun käyntien välillä oli selvempi miehillä kuin naisilla.

Maantieteellisesti yhteys oli vahvempi pohjoisessa kuin etelässä, ja vahvin yhteys koillis-, luoteis- ja keskilännen alueilla asuvien ihmisten keskuudessa.

Kirjoittajat myöntävät, että heidän tutkimuksensa osoittaa vain korrelaation kohonneiden lämpötilojen ja mielenterveyssairauksien päivystyskäyntien todennäköisyyden välillä – se ei vahvista syy-yhteyttä.

Tutkimuksessa käytettiin myös korkeimpia vuorokausilämpötiloja mittana yksilön altistumisesta lämmölle. Mutta sellaiset tekijät kuin aktiivisuustasot ja ulkona vietetyt aika yleensä määräävät todellisen altistumisen lämmölle.

Tutkimuksessa ei myöskään pystytty arvioimaan kohonneiden lämpötilojen vaikutuksia lievempiin mielenterveysoireisiin tai etenkään haavoittuviin yhteisöihin.

“Meidän on parannettava ymmärrystämme siitä, kuinka altistuminen epäsuotuisille sääolosuhteille, mukaan lukien äärimmäinen kuumuus ja kylmä, vaikuttaa henkilöihin, joilla on suhteellisen lieviä mielenterveyshäiriöiden oireita. Tämä kansallinen tutkimus perustui vain murto-osaan mielenterveysongelmien kirjosta”, tohtori Yoo huomautti.

“Äärimmäisten ympäristöolosuhteiden, mukaan lukien äärimmäisen kuumuuden, mielenterveysvaikutukset alipalvetuille ja vähemmistöyhteisöille, haavoittuville väestöryhmille (nuorille ja vanhuksille) ja henkilöille, joilla ei ole varaa kaupalliseen sairausvakuutuksiin, joten jotka eivät olleet mukana tässä tutkimuksessa, on otettava huomioon parantua.”
– Tohtori Eun-Hye Enki Yoo

Edellisessä tutkimuksessa tohtori Yoo ja kollegat olivat havainneet, että nämä ryhmät edustivat suurta osaa ensiapukäynneistä.

“Näiden haavoittuvimpien väestöryhmien parempi ymmärtäminen on tärkeää tehokkaiden toimenpiteiden kehittämisessä”, hän sanoi.

Lisäksi tarvitaan laajoja lisätutkimuksia kylmien lämpötilojen vaikutuksen ymmärtämiseen mielenterveyteen.

Leave a Comment