KATSO: Billie Jean King ja Candice Lee keskustelevat saavutetusta edistyksestä ja jäljellä olevista haasteista tasa-arvon edistämisessä urheilussa | Uutiset

Osana Chancellor’s Lecture -sarjaa urheilu-ikoni ja tasa-arvon mestari Billie Jean King liittyi 1. maaliskuuta Candice Leen, urheilu- ja yliopistoasioiden varakanslerin ja urheilujohtajan kanssa keskusteluun nimeltä “Peli, sarja, ottelu: uusi aikakausi. Tasa-arvo urheilussa.”

Vanderbilt-yhteisön jäsenet voivat katsoa koko tapahtuman. VAnetID-kirjautuminen vaaditaan.

Laaja-alainen keskustelu, joka esiteltiin yhteistyössä Nashville Public Library Foundationin Votes for Women -järjestön kanssa, King kertoi elämästään ja pohti saavutettua edistystä ja jäljellä olevia haasteita taistelussa tasa-arvon ja osallisuuden puolesta urheilussa. Virtuaalinen tapahtuma aloitti Naisten historian kuukauden ja oli osa yliopiston vuoden mittaista IX 50-vuotisjuhlaa.

Kun liittokansleri Daniel Diermeier avasi tapahtuman puhumalla Kingin ja Leen perinnöistä pioneereina, jotka tarttuivat osaston IX tarjoamiin mahdollisuuksiin, naisten tenniksen opiskelija-urheilija Marcella Cruz esitteli Kingin. Nuorempi ihmisen ja organisaation kehittämisen pääaineena työskentelevä Cruz kiitti Kingiä “inspiraatiosta, jota hän on antanut minulle 10-vuotiaasta asti”. Cruz muisteli osallistuneensa Yhdysvaltain tennisliiton pelaajakehitysohjelmaan USTA Billie Jean Kingin kansallisessa tenniskeskuksessa New Yorkissa. Siellä hän 10-vuotiaana tapasi roolimallinsa ja mentorinsa ensimmäistä kertaa.

Lee ja King aloittivat keskustelun muistelemalla Kingin merkittävää elämäntarinaa, joka on kuvattu tarkemmin Kingin 2021 omaelämäkerrassa, Kaikki peliin. King kertoi säästäneensä 8,25 dollaria naapureidensa avulla ensimmäisen mailansa ostamiseksi ja ensimmäisistä tunneistaan ​​​​julkisissa puistoissa lähellä kotiaan Etelä-Kaliforniassa. Hän muisteli Althea Gibsonin pelaamista henkilökohtaisesti Los Angelesissa turnauksessa ja hänen ihailuaan ensimmäisenä mustanalaisena, joka voitti Grand Slam -mestaruuden.

“Jos näkisit sen, voisit olla se”, King sanoi katsoessaan naisroolimallia. “Nyt tiesin, miltä ykkönen näytti, kuinka hyvin hän pelasi.”

King jakoi tarinan vuoden 1973 näyttelyottelustaan ​​Bobby Riggsiä vastaan, jota tunnetaan nimellä “Sukupuolten taistelu”. Vaikka monet saattavat tuntea tuon kulttuurisen virstanpylvään ääriviivat – King voitti entisen ykköspelaajan kolmessa peräkkäisessä erässä – hän ja Lee puhuivat myös historiasta, joka vaikutti tuohon hetkeen. Kun tennis muuttui suurelta osin amatööristä ammattimaiseksi malliksi vuonna 1968, King oli yksi yhdeksästä naisesta, jotka irtautuivat tenniksen perustamisesta ja hyväksyivät 1 dollarin sopimukset promoottori Gladys Heldmanilta kapinassa, joka johti Virginia Slims Tourin perustamiseen ja kolme vuotta. myöhemmin Naisten Tennisliitto.

“Bobby Riggs ei olisi ollut kiinnostunut meistä, jos meillä ei olisi ollut kiertuetta, ja hän näki rahat, joita teimme”, King sanoi. “Ilman alkuperäistä yhdeksää, naisten ammattilaistennistä sellaisena kuin sen nykyään tunnette, sitä ei luultavasti olisi tapahtunut.”

Kingin kiehtovalta henkilökohtaiselta matkalta keskustelu kääntyi laajempiin tasa-arvokysymyksiin urheilussa. Presidentin vapausmitalilla vuonna 2009 hänen työstään sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edelläkävijänä ja saavutuksistaan ​​urheilussa, King kysyi Leeltä, ensimmäiseltä SEC:n urheilujohtajana toimineelta mustamaalatulta naiselta, hänen urallaan kohtaamistaan ​​haasteista.

“Sinulla voi olla jotain juhlittavaa ja jotain epätoivoon tuottavaa, kaikki samassa hetkessä”, Lee sanoi. “Olen kokenut sen. Olen osa mahtavaa yhteisöä täällä ja olen hyvin, hyvin kiitollinen. Mutta olen myös puhunut hyvin julkisesti tämän yhteisön jäsenyydestä ja niin monista upeista asioista, mutta en myöskään tunne oloni 100-prosenttisesti mukavaksi. Ja olen ollut täällä 25 vuotta. Mutta se on funktio siitä, että sinulla on useita identiteettejä ja yrität mahtua tilaan, jota ei ehkä ole teknisesti luotu sinua varten. Mutta silti aiot miehittää sen.

“Se on yksi niistä asioista, joita olen oppinut sinulta ja esimerkiltäsi, kuinka ottaa tämä tila käyttöön ja omaksua se, vaikka sitä ei olisikaan rakennettu sinua varten.”

Keskustelu kosketti myös alustaa, jolla seuraavan sukupolven urheilijoiden on vaikutettava yhteiskunnalliseen muutokseen. Ja King ilmaisi toiveensa, että teknologia ja sen kannustama yrittäjyys voivat olla työkaluja jatkuvaan edistymiseen sosiaalisen eriarvoisuuden lievittämisessä.

“Meidän on jatkettava taistelua sen puolesta, että jokaisella ihmisellä olisi yhtäläiset mahdollisuudet”, King sanoi. ”Oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo kietoutuvat toisiinsa. Siksi meidän on jatkuvasti autettava ihmisiä, joilla on aliresurssit. Mielestäni paras tapa auttaa jotakuta on, kun heillä on jotain, mikä on heidän omaansa, ja he löytävät tavan ansaita elantonsa sen ansiosta.

Vanderbilt-yhteisön jäsenet, joilla on voimassa oleva VUNet-tunnus ja jotka ovat rekisteröityneet tapahtumaan, voivat käyttää pyynnöstä tallennetta täällä.

Chancellor’s Lecture Series on Vanderbilt Universityn lippulaivatapahtumasarja, joka pyrkii yhdistämään yliopistoyhteisön maailmaamme muokkaaviin johtajiin ja visionääreihin. Tapahtumissa on mukana ja isännöi maailmanlaajuisesti tunnettuja puhujia, joiden vaikutus ja asiantuntemus ovat erityisen tärkeitä ja ajankohtaisia ​​päivän kysymyksissä.

.

Leave a Comment