Nämä ovat urheilulajeja, joista Venäjä on estetty

Alla tarkastellaan hallintoelimiä, jotka ovat toistaiseksi joko estäneet venäläiset joukkueet kilpailuista tai riisuneet maalta oikeuden järjestää tapahtumia.

Vaikka UEFA:n miesten tai naisten Mestarien liigassa ja miesten konferenssiliigassa ei ollut jäljellä yhtään venäläistä joukkuetta, Moskovan Spartakin ottelu RB Leipzigia vastaan ​​Eurooppa-liigassa on peruttu, ja saksalainen seura etenee nyt puolivälieriin.

Kansainvälisellä näyttämöllä FIFA:n toimivalta MM-karsinnoissa tarkoittaa, että Venäjä ei pysty pelaamaan MM-pudotuspeliään Puolaa vastaan, joka on suunniteltu 24. maaliskuuta – ja saattaa tämän seurauksena jäädä paitsi jalkapallon näytöstapahtumasta.

“Jalkapallo on täällä täysin yhtenäinen ja täysin solidaarinen kaikille Ukrainan kärsineille ihmisille”, lausuttiin yhteisessä lausunnossa. “Molemmat presidentit toivovat, että Ukrainan tilanne paranee merkittävästi ja nopeasti, jotta jalkapallo voi jälleen olla yhtenäisyyden ja rauhan vektori ihmisten kesken.”

LUKEA: FIFA ja UEFA estävät kaikki Venäjän kansainväliset ja seurajoukkueet kilpailuista

FIA ja Formula 1

Maailman moottoriurheiluneuvosto piti tiistaina ylimääräisen kokouksen Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan ja päätti useista rangaistuksista Venäjän ja Valko-Venäjän moottoriurheilulle, moottoriurheilun hallintoelimelle FIA:lle. sanoi lausunnossaan.

Hyväksytyt toimenpiteet sisälsivät kilpailujen kieltämisen sekä Venäjällä että Valko-Venäjällä sekä molempien maiden lippujen ja hymnien kieltämisen “toistaiseksi”.

Yksittäiset kuljettajat joko Venäjältä tai Valko-Venäjältä voivat silti kilpailla, mutta vain “neutraalissa ominaisuudessaan ja ‘FIA:n lipun alla’, edellyttäen erityistä sitoutumista ja FIA:n rauhan ja poliittisen puolueettomuuden periaatteiden noudattamista”, lausunnossa todettiin.

Päätös tasoittaa tietä Formula ykkösten ainoan venäläisen kuljettajan Nikita Mazepinin osallistumiselle tämän kauden MM-sarjaan. Sekä Mazepinin että hänen Haas F1 -tiiminsä on varmistettava, etteivät he käytä Venäjän tai Valko-Venäjän “kansallisia symboleja, värejä, lippuja (univormuja, varusteita ja autoa)” missään muodossa tällä kaudella toistaiseksi.

Maailman moottoriurheiluneuvoston tiistaina tekemät päätökset sallivat F1:n ainoan venäläisen kuljettajan Team Haasin; Nikita Mazepin osallistua F1-kauteen

Haas kieltäytyi kommentoimasta toimenpiteitä CNN:n yhteydenoton jälkeen.

Muita FIA:n tiistain julkilausumaan sisältyviä toimenpiteitä olivat venäläisten tai valkovenäläisten FIA:n jäsenten väliaikainen poissulkeminen heidän velvollisuuksistaan ​​ja rooleistaan ​​vaaleilla valittuina virkailijoina tai toimikuntien jäseninä sekä kielto myöntää FIA:n avustuksia venäläisille tai valkovenäläisille jäsenille.

Lausunto päättyi toistamiseen F1:n Venäjän GP:n peruuttamisesta, joka oli alun perin tarkoitus järjestää 25. syyskuuta tänä vuonna. F1 sanoi viime viikolla antamassaan lausunnossa, että “on mahdotonta”, että kilpailu etenee “nykyisissä olosuhteissa” ja FIA hyväksyi, mikä vahvisti peruutuksen “force majeure” vuoksi.

Yleisurheilu

Maailman yleisurheiluneuvosto ilmoitti tiistaina uusista pakotteista, jotka kieltävät kaikilta Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoilta osallistumasta World Athletics Seriesin tapahtumiin “välittömästi”.

Neuvosto sanoo harkitsevansa myös lisätoimenpiteitä, kuten mahdollista Valko-Venäjän liiton keskeyttämistä, kuten se on tehnyt Venäjän yleisurheiluliiton kanssa vuodesta 2015 lähtien.

Jopa ne venäläiset urheilijat, joille on annettu lupa kilpailla neutraaleina urheilijoina, suljetaan World Athletics Series -tapahtumien ulkopuolelle “näkevässä tulevaisuudessa”.

“Maailma on kauhuissaan siitä, mitä Venäjä on tehnyt, Valko-Venäjän avustamana ja tukena”, yleisurheilun johtaja Sebastian Coe sanoi lausunnossaan. “Maailman johtajat yrittivät välttää tämän hyökkäyksen diplomaattisin keinoin, mutta turhaan, koska Venäjän horjumaton aikomus hyökätä Ukrainaan.

Yleisurheilun maailmanjohtaja Sebastian Coe – nähty täällä Tokion kisoissa 7. elokuuta 2021 – puhui voimakkaasti lausunnossaan, jossa hän hahmotteli Venäjän ja Valko-Venäjän vastaisia ​​pakotteita.

“Ennennäkemättömät sanktiot, joita maat ja teollisuudenalat määräävät Venäjälle ja Valko-Venäjälle kaikkialla maailmassa, näyttävät olevan ainoa rauhanomainen tapa häiritä ja tehdä tyhjäksi Venäjän nykyiset aikeet ja palauttaa rauha.”

Tulevia tapahtumia, joihin tämä vaikuttaa, ovat yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailut Oregonissa, joiden on määrä alkaa 15. heinäkuuta, ja sisäilman MM-kisat, joiden on määrä alkaa 18. maaliskuuta.

“Jokainen, joka tuntee minut, ymmärtää, että sanktioiden määrääminen urheilijoille hallituksen toimien vuoksi on vastoin viljaa”, Coe lisäsi. “Olen vastustanut poliitikkojen käytäntöä, jonka kohteena ovat urheilijat ja urheilu, tehdä poliittisia pointteja, kun muut sektorit jatkavat toimintaansa.

“Tämä on erilaista, koska hallitukset, liike-elämä ja muut kansainväliset järjestöt ovat asettaneet pakotteita ja toimenpiteitä Venäjää vastaan ​​kaikilla sektoreilla. Urheilun on tehostettava ja liityttävä näihin ponnisteluihin tämän sodan lopettamiseksi ja rauhan palauttamiseksi. Emme voi emmekä saa jättää tätä pois. “

Tennis

Kansainvälinen tennisliitto (ITF) julkaisi tiistaina lausunnon, jossa se ilmoitti “Venäjän tennisliiton (RTF) ja Valko-Venäjän tennisliiton (BTF) välittömästä ITF-jäsenyydestä ja osallistumisesta ITF:n kansainväliseen joukkuekilpailuun toistaiseksi”. Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

Lisäksi ITF peruutti kaikki ITF-kilpailut sekä Venäjältä että Valko-Venäjältä.

Elina Svitolina: Vanhemmistaan ​​huolissaan ukrainalainen tennistähti kertoo kärsineensä unettomista öistä

Toistaiseksi voimassa oleva pelikielto tarkoittaa, että Venäjä tai Valko-Venäjä eivät voi kilpailla vuoden 2022 Davis Cupissa tai 2022 Billie Jean King Cupissa. Venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat saavat kuitenkin edelleen kilpailla yksilöinä sekä ATP- että WTA Toursilla ja grand slam -turnauksissa, mutta he eivät saa kilpailla Venäjän tai Valko-Venäjän lipun alla “toistaiseksi”.

ATP ja WTA julkaisivat tiistaina yhteisen lausunnon, jossa tuomittiin Venäjän toimet ja keskeytettiin lokakuussa Moskovassa pidettävä WTA/ATP-yhdistelmätapahtuma.

jääkiekko

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF kielsi maanantaina kaikki Venäjän ja Valko-Venäjän kansainväliset ja seurajoukkueet kaikissa ikäluokissa kilpailemasta kaikissa IIHF:n kilpailuissa tai tapahtumissa.

IIHF:n mukaan päätös vaikuttaa useisiin turnauksiin, mukaan lukien toukokuun miesten MM-kilpailut Suomessa, joissa Venäjä ja Valko-Venäjä eivät enää pääse kilpailemaan.

Venäjältä viedään myös oikeus isännöidä nuorten MM-kisoja vuonna 2023, IIHF sanoi.

Vladimir Putin on riistetty hänen urheilunimikkeistään Ukrainan hyökkäyksen vuoksi

“IIHF ei ole poliittinen kokonaisuus, eikä se voi vaikuttaa päätöksiin, joita tehdään Ukrainan sodassa”, IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif sanoi lausunnossaan.

“Meillä on kuitenkin velvollisuus huolehtia kaikista jäsenistämme ja osallistujistamme, ja siksi meidän on tehtävä kaikkemme varmistaaksemme, että pystymme järjestämään tapahtumamme turvallisessa ympäristössä kaikille IIHF:n MM-ohjelmaan osallistuville joukkueille.

“Olimme uskomattoman järkyttyneitä nähdessämme kuvat, joita Ukrainasta on tullut. Olen ollut läheisessä yhteydessä Ukrainan jääkiekkoliiton jäseniin ja toivomme kaikkien ukrainalaisten puolesta, että tämä konflikti voidaan ratkaista rauhanomaisella tavalla ja ilman lisäväkivallan tarvetta.”

Muut urheilusanktiot

 • Sulkapallo: Kaikki venäläiset urheilijat ja toimihenkilöt Venäjältä ja Valko-Venäjältä on kielletty kilpailemasta sulkapallon maailmanliiton sallimissa tapahtumissa.
 • baseball ja softball: Venäläisiä tai valkovenäläisiä urheilijoita tai toimihenkilöitä ei kutsuta tai sallita osallistua kansainvälisiin kilpailuihin, jotka World Baseball Softball Confederation (WBSC) on hyväksynyt.
 • Koripallo: Venäjän joukkueet ja toimihenkilöt “eivät saa osallistua FIBA:n koripallo- ja 3×3-koripallokilpailuihin toistaiseksi”, Kansainvälisen koripalloliiton mukaan.
 • Ampumahiihto: Kaikki venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat ja toimihenkilöt on estetty osallistumasta kansainvälisen ampumahiihtoliiton tapahtumiin.
 • Melontaa: Kaikki urheilijat Venäjältä ja Valko-Venäjältä suljetaan kilpailukiellossa kaikissa Kansainvälisen kanoottiliiton (ICF) tapahtumissa.
 • Curling: World Curling Federation (WCF) poistaa kaikki venäläiset ilmoittautumiset tulevista MM-kisoista.
 • Pyöräily: Venäjän ja Valko-Venäjän maajoukkueet tai valinnat “ei ole valtuutettu osallistumaan mihinkään kansainvälisen pyöräilyliiton (UCI) määräämiin tapahtumiin”. Lisäksi UCI ilmoitti, että minkä tahansa Venäjän tai Valko-Venäjän kansalaisuuden omaavien joukkueiden UCI Team -status poistetaan ja kaikki Venäjällä tai Valko-Venäjällä järjestettävät tapahtumat poistetaan – yhteensä viisi. Venäjän ja Valko-Venäjän kansalliset mestaruuskilpailut on poistettu UCI:n kalenterista ja kaikki Venäjän ja Valko-Venäjän “tunnukset, nimet, lyhenteet, liput ja hymnit” kielletään UCI:n tapahtumissa. Venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat saavat kuitenkin osallistua UCI-tapahtumiin neutraaleina, kunhan “he ovat rekisteröityneet UCI-joukkueeseen, joka ei ole venäläinen tai valkovenäläinen”.
 • Jääkiekko: Venäjä kiellettiin FIH:n naisten jääkiekon junioreiden MM-kisoista 1.-12. huhtikuuta Potchefstroomissa Etelä-Afrikassa.
 • Viisiottelu: Kaikki venäläiset urheilijat ja toimihenkilöt Venäjältä ja Valko-Venäjältä on kielletty kilpailemasta kansainvälisissä kilpailuissa, jotka World Pentathlon (UIPM) määrää.
 • Soutu: Kaikki venäläiset urheilijat ja toimihenkilöt Venäjältä ja Valko-Venäjältä on kielletty kilpailemasta kansainvälisissä kilpailuissa, jotka World Rowing on sallinut.
 • Rugby: World Rugby on kieltänyt Venäjän ja Valko-Venäjän maajoukkueet “kaikesta kansainvälisestä rugby- ja rajat ylittävästä rugbytoiminnasta toistaiseksi”. Myös Rugby Union of Russian World Rugby -jäsenyys on keskeytetty.
 • Purjehdus: Kaikki venäläiset urheilijat ja toimihenkilöt Venäjältä ja Valko-Venäjältä on kielletty kilpailemasta kansainvälisissä kilpailuissa, jotka World Sailing on hyväksynyt. Venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat osallistuvat “neutraalisti, ilman kansallisia symboleja, värejä, lippuja tai hymnejä”, mikäli se ei ole mahdollista “lyhyiden aikakehysten vuoksi”.
 • Luistelu: Kansainvälinen luisteluliitto (ISU) on estänyt venäläiset ja valkovenäläiset luistelijat osallistumasta kaikkiin kansainvälisiin luistelukilpailuihin.
 • hiihto: Kaikki jäljellä olevat FIS World Cup -tapahtumat, jotka on tarkoitus järjestää Venäjällä tällä kaudella, perutaan ja kaikilta venäläisiltä ja valkovenäläisiltä hiihtäjiltä määrätään kilpailukielto kaikissa FIS-kilpailuissa.
 • Uima: Kansainvälinen uintiliitto FINA on peruuttanut Venäjän presidentti Vladimir Putinin FINA-ritarikunnan palkinnon.
 • Triathlon: World Triathlon totesi, että venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat ja virkamiehet eivät saa osallistua “kaikkiin kansainvälisiin kilpailuihin tai virallisiin tapahtumiin”, jotka tarkistetaan kuukausittain “tilanteen kehittymisen” perusteella.
 • Lentopallo: Kansainvälinen lentopalloliitto (FIVB) riistää Venäjältä tämän vuoden miesten lentopallon MM-kisojen isännöintioikeudet ja kaikki Venäjän ja Valko-Venäjän maajoukkueet, seurat ja toimihenkilöt sekä ranta- ja lumilentopallourheilijat kielletään kaikista tapahtumista toistaiseksi.

CNN:n Aleks Klosok osallistui tähän raporttiin.

.

Leave a Comment