Sairaalan työntekijät maksavat paljon enemmän omasta pussistaan ​​Novant-sairausvakuutussuunnitelmalla

WILMINGTON, NC (WECT) – Se oli yksi monista työntekijöiden huolenaiheista ennen kuin New Hanover County myi sairaalan Novant Healthille: suuren etupaketin menettäminen. Vuoden ajan sairaalamyynnin sulkemisen jälkeen helmikuussa 2021 työntekijät kertovat voineensa pitää saman sairausvakuutussuunnitelman, joka heillä oli New Hanover Regional Medical Centerin (NHRMC) kautta. Tämä vuosi on nyt ohi, ja jotkut työntekijät ovat jo kokeneet tarrashokin.

“Meille kerrottiin, että meillä on vielä yksi vuosi NHRMC-etuilla, mutta että Novant-paketti olisi vertailukelpoinen. Joten sitten lähestyessä vuoden loppua avoimessa ilmoittautumisessa, he rikkoivat suunnitelmat ja sanoivat, että heidän vakiosuunnitelmansa oli verrattavissa siihen, mitä meillä oli NHRMC:n kanssa. Ja sitten, joten otin sen askeleen pidemmälle ja maksoin heidän premium-suunnitelmastaan, ajattelin, että se antaisi minulle vielä paremman kuin mitä minulla oli, koska käytämme [our health insurance] paljon”, eräs sairaalan työntekijä kertoi WECT:lle puhuessaan nimettömänä, koska hän pelkäsi julkisesti kyseenalaistavansa työnantajiensa äskettäin tarkistetun etuussuunnitelman.

Sen lisäksi, että hän maksoi huomattavasti korkeampia vakuutusmaksuja kuin hän oli NHRMC:n edellisen sairausvakuutussuunnitelman mukaisesti, tämä työntekijä sanoi, että monet hänen lääkäreistään eivät ole verkostossa Novantin sairausvakuutusyhtiön Cignan kanssa. Hän on haluton vaihtamaan palveluntarjoajaa, koska hänen lääkärinsä ovat hoitaneet häntä merkittävistä terveysongelmista aiemmin ja tuntevat hänen sairaushistoriansa. Mutta Cignan tason 2 hoitajiksi nimeämien lääkäreiden tapaamisen jatkaminen tarkoittaa, että hänen on maksettava 100 % lääkelaskuistaan, kunnes hän on täyttänyt perheensä 3 800 dollarin omavastuun.

– Vasta tammikuussa saimme ensimmäisen asiantuntijalaskun jälkeenpäin. Ja olin järkyttynyt. Ja sitten aloin tutkia sitä tarkemmin… Aloin katsoa muita palveluntarjoajiani, ja he olivat lähettäneet meille luettelon, ja minä vertasin sitä luetteloon, joka meillä oli, eikä kukaan lääkäreistäni ole tällä luettelolla. [of Tier 1 providers]”, työntekijä selitti.

Hänen turhautumistaan ​​lisää se, että Wilmingtonissa ei ole lainkaan tason 1 tarjoajaa useille hänen perheensä käyttämille erikoisuuksille.

“Kun sanon, ettei ihotautia ollut siellä, Myrtle Beachillä on yksi ihotautilääkäri. Ja se on ainoa. He kutsuvat meitä rannikkomarkkinoiksi. Pohjois-Carolinan Claytonissa on kuin yksi asiantuntija, jonne ei ole kovin kätevää matkustaa. Mitä rannikkomarkkinat sitten sisältävät? En tiedä tarkalleen, mihin rajat vedetään, mutta se ei ole kaikki Wilmington tai Leland tai äärimmäisen lähellä ja kätevää”, hän selitti.

WECT:n kanssa jaetussa Tier 1 -palveluntarjoajien luettelossa ei näy esimerkiksi Wilmingtonin radiologeja tai allergialääkäreitä. Yli 7 000 henkilöä työllistävän organisaation Tier 1 -palveluntarjoajien luettelossa on vain neljä lastenlääkäriä. Useat työntekijät ovat ottaneet yhteyttä WECTiin ilmaistakseen turhautumisensa. Kysyttäessä huolenaiheista Novant Healthin tiedottaja antoi seuraavan kirjallisen lausunnon:

”Novant Health -tiimin jäsenillä on mahdollisuus valita useista eri vakuutusyhtiöistä ja sairausvakuutussuunnitelmista. Yksi näistä vakuutusvaihtoehdoista tarjoaa suunnitelman, jossa ei ole omavastuuta tai rinnakkaisvakuutusta. Muissa suunnitelmissa on omavastuu ja/tai rinnakkaisvakuutus, ja niissä käytetään tasojärjestelmää, joka auttaa vähentämään näitä omaisuuskustannuksia. Tiimin jäsenet, jotka näkevät Novant Healthin tai riippumattoman Tier 1 -palveluntarjoajan, näkevät enemmän säästöjä. Työskentelemme aktiivisesti lisätäksemme vakuutusyhtiön tasolle 1 luokittelemien tarjoajien määrää. Pyrimme myös varmistamaan, että tiimin jäsenet ymmärtävät tämän siirtymän tarjoamat edut tarjoamalla tukea ja resursseja, mukaan lukien kasvava luettelo tason 1 palveluntarjoajista rannikkoalueella.”

Työntekijä kertoo WECT:lle, että kun avoin ilmoittautuminen toistuu, hän aikoo siirtyä pienempään etuun. Vaikka teoriassa hänen palkkiosuunnitelmansa olisi säästänyt hänen rahojaan perheensä keskimääräistä korkeampien terveystarpeiden vuoksi, käytännössä se ei ole toiminut rajallisen palveluntarjoajaverkoston vuoksi. Hän epäilee, että Novantin työntekijöillä muissa osavaltion osissa on todennäköisesti enemmän Tier 1 -vaihtoehtoja kuin Wilmingtonin markkinoilla, jotka ovat hieman ainutlaatuisia pienemmän kokonsa ja rajoitetun kilpailun vuoksi.

“Lääkärit [here] heillä on mahdollisuus neuvotella Novantin kanssa tullakseen Tier 1 -palveluntarjoajiksi. Mutta kysymällä – ainakin asiantuntijoilta, joita näen täällä – he eivät halua, koska se on sisäänosto. Ja koska heillä ei ole kilpailua tai syytä siihen, se ei vain ole sen arvoista riippumattomien käytäntöjen vuoksi. Joten jäämme heidän jäämään Tier 2 -palveluntarjoajiksi”, työntekijä selitti.

Vaikka monet heistä ovat Wilmingtonin ulkopuolella, Novant Health kertoo WECT:lle, että “rannikkoalueella” on lähes 1 000 Tier 1 -palveluntarjoajaa.

“Novant Health on säilyttänyt kohtuuhintaisen kattavuuden, koska hyötykustannukset ovat nousseet valtakunnallisesti. Kaiser Family Foundationin raportin mukaan viime vuosikymmenen aikana työnantajan rahoittaman kattavuuden perhemaksut ovat nousseet 47 prosenttia. Se ylittää sekä palkkojen kasvun (31 %) että inflaation (23 %) samalla ajanjaksolla, sairaalan tiedottaja lisäsi. “Kuten minkä tahansa työnantajaetujen siirtymisen yhteydessä, jotkin vanhan organisaation verkostossa olleet palveluntarjoajat eivät välttämättä ole mukana uudessa verkossa. Voi myös olla, että palveluntarjoajat, jotka eivät olleet aiemmin olleet verkossa, ovat nyt verkon sisällä uuden suunnitelman kautta.”

Vaikka kaikki tämä saattaa olla totta, työntekijät sanovat, että muutokset aiheuttavat taloudellisia kustannuksia heidän perheilleen.

“Luulen, että se oli järkyttävintä se, että työskentelen suurimmalla työnantajalla, joka on sairaala, ja minun kattavuus on paljon huonompi kuin monet ystäväni, jotka työskentelevät pienemmissä yksityisissä yrityksissä. Se on vähän kuin isku vasten kasvoja, kaikkea mitä kaikki käyvät läpi COVIDin kanssa lääketieteen alalla, ja sitten ottaa niin iso askel taaksepäin eduillamme”, sairaalan työntekijä kertoi tilanteesta.

Tekijänoikeus 2022 WECT. Kaikki oikeudet pidätetään.

.

Leave a Comment