Tutkimus osoittaa Santa Barbaran piirikunnan asukkaiden mielenterveyden pandemian keskellä | Terveys, Lääketiede ja Kunto

Suurin osa Santa Barbaran piirikunnan espanjankielisistä, jotka vastasivat COVID-19-pandemian vaikutuksia koskevaan kyselyyn, sanoi, että sillä ei ollut vaikutusta heidän mielenterveyteensä, kun taas suurin osa englanninkielisistä sanoi, että heidän mielenterveytensä oli huonompi.

Raportin mukaan suurempi prosenttiosuus espanjankielisistä käsitteli mielenterveysongelmia itse, eivät tienneet kenen puoleen kääntyä saadakseen apua, olivat liian nolostuneet hakemaan apua eivätkä halunneet ystävien ja perheen tietävän, että he tarvitsevat apua. kyselystä, joka toimitettiin hallintoneuvostolle tiistaina.

Tutkimuksen mukaan englanninkieliset ilmoittivat pandemian vaikutuksista hyvinvointiinsa useammin, ja niiden vaikutukset poikkesivat espanjankielisten raportoimista.

Kunta on jo pyytänyt ehdotuksia kahdelle kyselyvastauksista poimimalle idealle Behavioration Wellness -osaston henkilökunnalle, jotka voidaan rahoittaa, ja näiden palvelujen odotetaan alkavan jo kesäkuussa.

“Tämä alkoi pandemiasta, mutta se on todella keskustelua hoitojärjestelmästämme”, 4. piirin valvoja Bob Nelson sanoi ja huomautti, että mielenterveysavun tarve on alkanut hävitä. “Näyttää siltä, ​​että nyt on uusi päivä käsitellä näitä tärkeitä tarpeita.”

Suzanne Grimmesey, tiedottaja ja osaston strategia- ja yhteisön osallistumispäällikkö, hahmotteli COVID-19 Community Mental Health Impact Survey -tutkimuksen tuloksia, joihin osallistui yli 4 730 asukasta.

Kaiken kaikkiaan 61 prosenttia kyselyyn osallistuneista läänin asukkaista ilmoitti mielenterveytensä huonontuneen pandemian seurauksena, kun taas 35 prosenttia sanoi, että pandemialla ei ollut vaikutusta ja 4 prosenttia sanoi, että se todella paransi heidän mielenterveyttään.

Mutta verrattaessa vastauksia ensisijaisten kielten mukaan 65 % englanninkielisistä ilmoitti mielenterveytensä olevan huonompi, kun taas vain 25 % espanjankielisistä sanoi sen olevan huonompi.

Vaikka 67 prosenttia espanjankielisistä sanoi, että pandemialla ei ollut vaikutusta heidän mielenterveyteensä, vain 31 prosenttia englanninkielisistä sanoi tämän väitteen. Heistä, jotka ilmoittivat mielenterveytensä olevan todella parempi, 8 prosenttia puhui espanjaa ja 4 prosenttia puhui englantia.

Ahdistustasoja mitattaessa tutkimuksessa havaittiin, että 32 prosentilla englanninkielisistä oli kliiniseksi ahdistukseksi luokiteltavia sairauksia, kun taas espanjankielisistä 18 prosentilla oli edellytykset.

Samanlaisia ​​​​tuloksia raportoitiin masennuksen kliinisistä mittareista: 22 prosentilla englanninpuhujista oli kliiniseksi masennukseksi luokiteltuja oireita, kun espanjankielisillä 12 prosentilla.

Espanjan puhujien yleisimmin mainitsemia vaikutuksia hyvinvointiin olivat ahdistus, perhe, talous, COVID-19-tartunta, eristyneisyys, stressi, pelko ja työn menetys.

Englanninkielisten mainitsemia vaikutuksia olivat työ, eristäytyminen, päivittäiset toimet, hallinnan tunne, työstressi, talous, väsymys, arvottomuus, stressi ja ahdistus, sairastumiseen liittyvä huoli, masennus, yksinäisyys ja olemassa olevien mielenterveysoireiden paheneminen.

“Pidän todella siitä, että esitit englannin ja espanjan vastaukset, koska mielestäni se valaisee jälleen sitä, kuinka meidän on oltava kulttuurisesti herkkiä ja kulttuurisesti tietoisia siitä, että ihmiset… saattavat jopa kokea saman kuin naapurinsa, mutta he ovat katsoa sitä eri tavalla”, 5. piirin valvoja Steve Lavagnino sanoi.

“Se tosiasia, että espanjan puhujat vähättelivät melkein sen vaikutusta heihin, kun tiedämme, että se maksoi ihmisille työpaikkoja”, hän sanoi. “Se todella rasittaa ihmisiä.”

Grimmesey sanoi, että kyselyyn osallistuneille tarjottiin mahdollisuutta antaa yhteystietonsa paluupuheluita varten, jotta he voivat tarjota referenssejä avun saamiseksi.

“Tieto, jonka saimme kyselyn kautta, kertoo meille” mitä”, Grimmesey sanoi. “Mutta se, mitä meiltä puuttui kyselyn, paperin ja numeroiden tarkastelusta, oli “miksi”, ja siellä puhelut takaisin puhuaksemme tosielämän ihmisille heidän kokemuksistaan ​​ja johtamistamme fokusryhmistä tulivat kriittisiksi.”

Hän sanoi, että tutkijat havaitsivat, että tarve olla yhteydessä muihin ihmisiin oli elintärkeää ihmisten mielenterveydelle, ja pandemian hallintaan asetetut rajoitukset veivät sen pois.

“Maakunnallisesti ihmiset pyysivät mahdollisuuksia yhteydenpitoon”, Grimmesey sanoi. “Ihmiset vain kaipaavat mahdollisuuksia olla yhteydessä.”

Yksi tutkimuksesta kehitetyistä aloitteista on suunnitelma kouluttaa “yhteisön portinvartijoita”, kuten parturia, kampaajia, ravintolatyöntekijöitä ja yritystyöntekijöitä tunnistamaan käyttäytymisen terveysoireita ihmisillä, joiden kanssa he ovat päivittäin tekemisissä.

Heidät myös koulutetaan tarjoamaan apua etsiville ihmisille viittauksia sopiviin virastoihin ja ohjelmiin.

“Uskon todellakin, että tämä ajatus “luotettujen sanansaattajien” käyttämisestä ammattipalveluissa, joita ihmiset käyttävät päivittäin, on loistava tapa saada tämä tieto ihmisille, jotka tarvitsevat sitä, kun he ovat sille todella avoimia, ja eri tavalla, epäperinteisellä tavalla.” 2. piirin valvoja Gregg Hart sanoi.

Toinen ehdotuspyyntö on kehittää helppoja tapoja vuorovaikutukseen toistensa, ryhmien ja toimintojen kanssa.

Grimmesey sanoi, että kun tällaiset järjestelmät on otettu käyttöön, ne eivät ainoastaan ​​auta toipumaan pandemiasta, vaan ne myös auttavat toipumaan tulevista katastrofeista.

.

Leave a Comment