Urheilun pehmeät näppäimet irrottavat hitaasti Putinin hallinnon monimutkaisen verkon | Urheilu

EViime torstaina halusta tehdä jotain, mitä tahansa, olipa se kuinka pientä tahansa, voittaakseni epätoivoisen turhuuden tunteen, aloin lähettää sähköposteja urheiluliitoille, jotka olivat järjestäneet tapahtumia Venäjälle tälle vuodelle ja kysyen, ovatko he menossa. peruuttaaksesi ne. Jo aiemmin kerrottiin, että Uefa puhui Mestarien liigan finaalin siirtämisestä, myöhemmin samana päivänä FIA ilmoitti peruuttavansa Venäjän GP:n ja Rugby Europe peruuttavansa Venäjän tulevan ottelun Georgiaa vastaan. Monet olympialajeista etenivät kuitenkin hieman hitaammin.

Fina, jonka oli määrä järjestää kaksi kansainvälistä uintimestaruutta Venäjällä lähikuukausina, sanoi “seuraavansa tilannetta tarkasti”, mutta “tällä hetkellä ei ole suunnitteilla muutoksia nykyiseen kilpailuaikatauluun”. FIVB, jonka oli määrä järjestää miesten lentopallon MM-kisat Venäjällä elokuussa, vastasi, että sen tapahtuma “etenee suunnitellusti” ja että “FIVB uskoo, että urheilu tulee aina pysyä erillään politiikasta, seuraamme tilannetta tiiviisti. varmistamme kaikkien tapahtumiimme osallistuvien turvallisuuden ja hyvinvoinnin.” On edelleen vaikea lukea näitä sanoja ihmettelemättä tarkalleen, mitä kanavia he katsoivat sinä päivänä.

Tätä PR-pabulumia käytiin paljon, oli eufemistisia lausuntoja Kansainväliseltä Judoliitolta, joka sanoi, että se peruutti Kazanin tapahtuman “nykyisen kansainvälisen tilanteen vuoksi” ja Fina, joka sanoi jälleen soittavansa pois Venäjän ja Kreikan välisestä vesipallo-ottelusta “konfliktin kärjistymisen” vuoksi ja Kansainvälinen nyrkkeilyliitto, joka sanoi harkitsevansa turnauksen uudelleenjärjestämistä Venäjällä mainitsematta syitä miksi. Ne olivat lumikko sanoja, ei tarvittavia yksinkertaisia ​​sanoja: hyökkäys, sota, murha. Viimeisen pitkän, viiden päivän aikana tämä on ainakin alkanut muuttua.

Kansainvälisen olympiakomitean johtokunta on kehottanut kaikkia kansainvälisiä urheiluliittoja siirtämään tai perumaan tällä hetkellä Venäjälle tai Valko-Venäjälle suunnitellut tapahtumat ja pyytänyt niitä jättämään myös näitä maita edustavat urheilijat pois. Se on merkittävä hetki olympialaisten historiassa. FIVB:n sähköpostissa toistettu KOK:n uskontunnustus siitä, että urheilu ja politiikka eivät sovi yhteen, on vihdoin paljastettu myyttinä, ja se on aina ollut. KOK, “olympiaperhe”, on piiloutunut tämän taakse vuosia. KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach toisti sen juuri viime kuussa: “Jos joudumme keskelle aikomuksia, kiistoja ja poliittisten voimien vastakkainasettelua, vaarannamme kisat.”

Se on ollut kätevä myytti. Se on hyödyttänyt heitä ja Vladimir Putinia. Se antoi hänelle, saksalaisen toimittajan Jens Weinrichin ikimuistoisen lauseen mukaan, johtaa KOK:ta nenän ympärillä viimeiset 15 vuotta siitä lähtien, kun hän saapui KOK:n istuntoon Guatemalassa vuonna 2007 ja suostutteli edustajat palkitsemaan. vuoden 2014 talviolympialaiset lomakeskukseen, jossa tuolloin oli vain yksi toimiva hiihtohissi. Vuotta myöhemmin Putin hyökkäsi Georgiaan Pekingin olympialaisten aikana, kuusi vuotta sen jälkeen hän hyökkäsi Krimiin Sotšin olympialaisissa – kisoissa, joista oli tuolloin tullut 50 miljardin dollarin voitto. Välissä hän jättää huomioimatta historian suurimman valtion tukeman dopingohjelman.

Muut urheilulajit ja seurat, kuten Barcelona ja Athletic Bilbao, ovat osoittaneet suorempaa myötätuntoa Ukrainaa kohtaan. Valokuva: Eric Alonso/Getty Images

KOK vastasi tähän kaikkeen myöntämällä “korkeimman kunniansa”, Olympiaritarikunnan, kahdelle Putinin apparatshikille, varapääministeri Dmitri Tšernyšenkolle ja apulaiskansliapäällikkö Dmitri Kozakille. KOK oli antanut Putinille omansa jo vuonna 2001. Se on juuri ilmoittanut ottavansa heidät kaikki takaisin, mikä tässä vaiheessa vain korostaa, kuinka typerää oli antaa heille alun perin. KOK ei ollut ainoa hallintoelin, joka teki sen. IJF teki hänestä kunniapresidenttinsä, World Taekwondo antoi hänelle kunniamustan vyön, Fina myönsi hänelle “Fina-ritarikunnan” tunnustuksena hänen panoksestaan ​​”kansakuntien väliseen veljeyteen”.

Ne kaikki on myös peruutettu tai keskeytetty. Tshernyshenko sanoo, että päätös ottaa palkinto takaisin tarkoittaa, että KOK on avannut Pandoran lippaan. Hän on oikeassa. Nämä ovat ensimmäiset tikut Putinin hallinnon ja järjestäytyneen urheilun välisten yhteyksien verkkoon. Muiden poistaminen kestää kauemmin. Kuten Bachin oma ystävyys oligarkki Alisher Usmanovin kanssa, jolle myönnettiin KOK:n “olympiaarvojen palkinto” sen jälkeen, kun hän osti alkuperäisen olympiaperuskirjan ja lahjoitti sen olympiamuseolle. Juuri viime vuonna Bach antoi lausunnon, jossa hän ylisti “ystäväänsä” Usmanovia hänen uudelleenvalinnastaan ​​Kansainvälisen miekkailuliiton puheenjohtajaksi. Hän ei ole vielä sanonut mitään uutisista, joiden mukaan EU on nyt jäädyttänyt Usmanovin varat “läheisten suhteidensa vuoksi Putiniin”.

FIVB muuten ilmoitti tämän viikon tiistaiaamuna vihdoin peruvansa Venäjän MM-kisat ja kieltävänsä myös venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat osallistumasta kilpailuun “Ukrainan sodan vuoksi”. Fina on perunut myös nuorten MM-kilpailunsa, vaikka se kertoo antavansa venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden jatkaa kilpailua neutraaleina urheilijoina ilman kansallisvärejä, hymniä tai lippuja.

KOK on jättänyt vaihtoehtonsa avoimina, se ei ole vielä karkottanut Venäjää tai Valko-Venäjää tai kieltänyt niitä seuraavaan olympialaiseen, mikä vihjaa sen ymmärtämättömyyteen vielä nytkin siitä, miten maailma on muuttunut viime päivinä.

Leave a Comment