USA:n käynnistämä konflikti uhkaa ihmiskuntaa – Workers World

Kymmenet tuhannet välttämättömät työntekijät menettivät henkensä COVID-19-pandemian aikana. Monet paljastuivat, kun he joutuivat huonoon tapaan tehdä tavaroita ja palveluja tarjoavaa työtä, jotta yritysten omistajat voisivat jatkaa miljardien dollarien voittojen keräämistä.

Mielenosoitus Natoa vastaan ​​Chicagossa tammikuussa 24.

Sairaanhoitajia, postityöntekijöitä, lihapakkaajia, päivittäistavarakauppiaita ja muita työntekijöitä sekä heille annettuja palkankorotuksia kehulle omistettu painetut lehdistö ja verkkomedian uutiset olivat ohikiitäviä. Pandemian näyttäessä hiipuvan, yritykset eliminoivat COVID-19:n aiheuttamia palkankorotuksia ja käyttävät satoja miljoonia dollareita yrittääkseen pysäyttää työntekijöiden liikkeet ammattiliittojen palkan ja terveyden suojelemiseksi.

Joukot vahingossa

Yhdysvaltain joukoille juurrutetaan propagandaa ja heille annetaan koulutusta aseisiin ja taisteluihin, mutta tehokkain tapa, jolla rekrytoitujen ryhmästä muodostetaan taisteluyksikkö, on luoda esprit de corps. Kun heillä on se, heidät voidaan lähettää minne tahansa, ja he taistelevat puolustaakseen itseään noudattaessaan käyttöönottokäskyjä.

Pentagon on riippuvainen tiukasta kurinalaisuudesta käskyjen noudattamisessa ja yhteisestä lojaalisuudesta tovereina toisilleen, joten kun Yhdysvaltain joukot joutuvat vahingon tielle missä tahansa päin maailmaa, heillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin puolustaa itseään ihmisiä vastaan, jotka yrittävät poistaa Yhdysvallat. hyökkäävä voima.

Aivan kuten sairaanhoitajat pandemian aikana, yritysten lehdistö ylistää niitä sotilaita, jotka ovat halukkaita joutumaan haitaksi suojellakseen “elämäntapaamme”. Todellisuudessa Yhdysvaltain/naton sotilaat, merimiehet ja ilmavoimien jäsenet ovat shokkijoukkoja – imperialistisia toimeenpanijoita – luonnon- ja työvoimavarojen yritysten hyväksikäytössä ympäri maailmaa.

Ukraina joutui vaaraan

Yli biljoona dollaria Naton aseita ja laitteita on työnnetty Itä-Euroopan rajavaltioihin Venäjän rinnalla. Kahdeksan vuoden ajan, Yhdysvaltojen tukeman Kiovan vallankaappauksen jälkeen, Washington on tukenut Ukrainan uusofasistien tukemaa hallintoa miljardeilla dollareilla aseilla ja muilla resursseilla, kun taas Ukrainan hallinnon armeija pommitti armottomasti Luganskin ja Donetskin kansantasavaltaa tappaen. tuhansia ihmisiä venäjänkielisellä Donbassin alueella. USA:n imperialismi on nyt onnistunut saamaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin sitoutumaan armeijansa puolustamaan Venäjän etuja lähettämällä joukkoja Ukrainaan.

Voidaan sanoa, että yhdysvaltalaiset strategit, sodansuunnittelijat, yritysmediat ja poliitikot ovat luoneet tilanteen, jossa Ukrainan kansaa joutuu vahingossa palvelemaan Pentagonin aseistettujen yritysten sodanlietsojien etuja.

Toisin kuin tiedotusvälineet väittävät, Ukrainan suvereniteetti ei ole pääkysymys. Näitä joukkoja ei sijoitettu sinne viimeisen neljännesvuosisadan aikana suojelemaan Ukrainaa. TYhdysvaltain ja Euroopan imperialisteilla on suurempi tavoite mielessään.

Yritysmaailman voimakkaat intressit – ne, joita Yhdysvaltain presidentit kumartavat – ovat viettäneet vuosikymmeniä ohjaamalla Naton joukkoja strategisiin asemiin, joissa ne muodostavat nyt välittömän uhan Venäjälle, valtavien luonnonvarojen kansakunnalle.

Yritysjohtajat ovat olleet turhautuneita Neuvostoliiton hajoamisesta 1991 lähtien, että maailman ensimmäisen työväenvaltion hajoaminen ei avannut maailman suurinta maata Venäjää heidän hyväksikäytölleen. Wall Streetin toimitusjohtajat sylkevät ajatuksesta, että he voisivat hankkia voittoja Venäjän suurten öljy-, maakaasu-, koboltti-, kromi-, kupari-, kulta-, lyijy-, mangaani-, nikkeli-, platina-, volframi-, vanadiini- ja sinkkimäärien sekä voittojen hyödyntämisestä. kasvi- ja kotieläintuotannosta sekä puuta maailman suurimmista metsävarannoista.

Vakavan kapitalistisen talouskriisin aikana Venäjän resurssit kutsuvat imperialisteja ratkaisuksi heidän ongelmiinsa.

He ovat luoneet massiivisen propagandakampanjan valmistaen Yhdysvaltoja ja todellakin suurta osaa maailman työväenluokkaa tukemaan tavoitettaan korvata presidentti Putinin hallitus nukkehallituksella, joka on alisteinen globaaleille imperialistisille etuille.

Riskit ulottuvat kauas Ukrainan rajojen ulkopuolelle. Sekä Venäjällä että USA:lla on ydinaseita, jotka voivat tuhota maailman. On huomattava, että Yhdysvallat on historian ainoa maa, joka on pudottanut ydinpommeja toiseen maahan, Japaniin vuonna 1945. Siitä lähtien he ovat uhanneet käyttää ydinaseita Vietnamia, Pohjois-Koreaa ja muita maita vastaan.

Mahdollisuus, että nykyinen Yhdysvaltojen käynnistämä konflikti Venäjän kanssa Ukrainassa kärjistyy ydinsodaksi, on pelottava skenaario.

Se asettaa kaikki maailman ihmiset vaaraan.

Kapitalistiset johtajat ajattelevat, että Venäjän valtava rikkaus tekee siitä riskin arvoisen.

Meillä ihmiskunnan toisella puolella olevilla – työntekijöillä, ympäristönsuojelijalla, nuorilla, sorretuilla kansakunnilla, kaikilla sukupuoli-identiteetillä, suurimmalla osalla maailman väestöstä – on kiireellinen velvollisuus pysäyttää välittömästi heidän hullun voiton tavoittelema sota, joka voi tuhota. maailma.

Joe Piette on Vietnamin sodan veteraani ja oli American Servicemen’s Unionin jäsen.

Leave a Comment