Zelenskyy tuomitsee Venäjän ohjushyökkäyksen holokaustin muistomerkille: “Ihmiskunnan ulkopuolella… helvettiin heidät”

UUSINyt voit kuunnella Fox Newsin artikkeleita!

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyy tuomitsi maanantain Venäjän ilmaiskun, joka tuhosi holokaustin muistomerkin Babi Yarin pääkaupungissa Kiovassa tiistaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa ja kutsui tuhoa “ihmiskunnan ulkopuolella”.

“Tämä on ihmiskunnan ulkopuolella”, Zelenskyy sanoi Associated Pressin käännöksen mukaan. “Tällainen ohjusisku tarkoittaa sitä, että monille venäläisille Kiovamme on täysin vieras. He eivät tiedä mitään pääkaupungistamme, historiastamme. Heillä on käsky pyyhkiä historiamme, maamme ja meidät kaikki.”

VENÄJÄ HYÖKSI UKRAINAAN: LIVE-PÄIVITYKSET

“Venäläiset äidit menettävät lapsensa heille ehdottomassa vieraassa maassa”, hän lisäsi. “Ajattele tätä määrää, lähes 6000 venäläissotilasta sai surmansa.”

KIIV, UKRAINA – 1. MAALISKUU: Pelastushenkilöstö reagoi ohjuksen laskeuduttua lähelle Kiovan televisiotornia Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa 1. maaliskuuta 2022.
(Kuva Wolfgang Schwan/Anadolu Agency Getty Imagesin kautta)

“Haluatko mitä? Hanki Ukraina? Se on mahdotonta”, Zelenskyy sanoi käännöksen mukaan Kyiv Independent. “Tätä ei saa muuttaa ohjuksilla, pommeilla, tankeilla tai millään iskulla. Olemme kotimaassamme. Ja meitä vastaan ​​käyvää sotaa varten heille tulee olemaan kansainvälinen tuomioistuin.”

Ukrainan presidentti spekuloi, mihin muihin kohteisiin Venäjä voisi hyökätä, jos se hyökkäsi holokaustin muistomerkkiin.

“Mitä tapahtuu seuraavaksi, jos jopa Babi Yariin (joka osuu), mitkä muut “sotilaalliset” kohteet, “Naton tukikohdat” uhkaavat Venäjää?” Zelenskyy kysyi AP:n mukaan. “Sofian katedraali, Lavra, Andrew’s Church? Mistä he haaveilevatkin. Vittu heitä.”

Tässä Ukrainan presidentin lehdistötoimiston toimittamassa valokuvassa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyy pitää puheensa kansalle Kiovassa, Ukrainassa perjantaina helmikuuta.  25, 2022.

Tässä Ukrainan presidentin lehdistötoimiston toimittamassa valokuvassa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyy pitää puheensa kansalle Kiovassa, Ukrainassa perjantaina helmikuuta. 25, 2022.
((Ukrainan presidentin lehdistötoimisto AP:n kautta))

Venäjän presidentti Vladimir Putin on yrittänyt perustella hyökkäystään Ukrainaan yrityksellä “denatsifioida” maa, leikkimällä Venäjän yleisön viipyvällä vihalla natsihallintoa kohtaan. Silti Zelenskyy on juutalainen ja hänen perheenjäsenensä menehtyivät holokaustissa. Venäjän viranomaiset ovat vertailleet häntä juutalaisiin, jotka pakotettiin tekemään yhteistyötä natsien kanssa.

Ukrainan viranomaiset ovat vertailleet Venäjän pommituksia Ukrainan toiseksi suurimmassa kaupungissa Kharkovassa natsien hyökkäystä kaupunkiin vuonna 1941.

Myös Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba vertasi Venäjää natsi-Saksaan Kiovaan kohdistuneiden hyökkäysten aikana.

NAPSAUTA TÄSTÄ SAATAksesi FOX NEWS -SOVELLUKSEN

“Kauhistuttavat Venäjän rakettiiskut Kiovaan”, Kuleba twiittasi. “Edellisen kerran pääkaupunkimme koki jotain tällaista vuonna 1941, kun natsi-Saksa hyökkäsi siihen. Ukraina voitti tuon pahan ja voittaa tämänkin. Pysäytä Putin. Eristä Venäjä. [Sever] kaikki siteet. Potkaise Venäjä ulos [everywhere].”

MOSKOVA, VENÄJÄ - 28. JOULUKUU (RUSSIA OUT) Venäjän presidentti Vladimir Putin mailaa Syyrian kampanjaan osallistuneiden sotilaiden vastaanotossa Suuressa Kremlin palatsissa 28. joulukuuta 2017 Moskovassa, Venäjällä.

MOSKOVA, VENÄJÄ – 28. JOULUKUU (RUSSIA OUT) Venäjän presidentti Vladimir Putin mailaa Syyrian kampanjaan osallistuneiden sotilaiden vastaanotossa Suuressa Kremlin palatsissa 28. joulukuuta 2017 Moskovassa, Venäjällä.
(Kuva Mikhail Svetlov/Getty Images)

Babi Yaria vahingoittanut isku osui myös tv-torniin ja tappoi viisi siviiliä Ukrainan viranomaisten mukaan.

Fox Newsin Jessica Chasmar osallistui tähän raporttiin.

Leave a Comment