Center for Rural Behavioral Health -ilmoitus

3. maaliskuuta 2022 | Esittelyssä

Mankato, Minn. – Minnesotan osavaltion yliopisto, Mankato’s College of Allied Health and Nursing perustaa syksyllä Rural Behavioral Health -keskuksen parantamaan Minnesotan ulkopuolisen osavaltion asukkaiden mahdollisuuksia saada käyttäytymisterveydenhuoltoa, mukaan lukien tunnustettujen varausten asukkaat.

Vuoden 2021 Minnesotan terveysministeriön työvoimaraportti (katso sivu 20) osoittaa, että 80 prosenttia Minnesotan maakunnista on mielenterveysalan ammattilaisten pula-alueita.

Minnesotan osavaltion Mankaton maaseudun käyttäytymisterveyden keskus käsittelee tätä puutetta, sanoi Minnesota State Mankaton presidentti Edward Inch.

“Perustamalla maaseudun käyttäytymisterveyden keskuksen yliopisto auttaa ratkaisemaan mielenterveyshuollon pulaa Minnesotan ulkopuolisessa osavaltiossa”, sanoi Inch. “Keskus työskentelee yhteisön kumppaneiden kanssa tutkimuksen parissa ja etsii valtion ja liittovaltion rahoitusta kulttuurisesti edustavan käyttäytymiseen perustuvan terveydenhuollon työvoiman kasvattamiseksi Minnesotan maaseudulla.”

Center for Rural Behavioral Health -keskuksen perustajajohtaja on Thad Shunkwiler, Minnesotan osavaltion Mankaton terveystieteen professori.

“Tiedot ovat selkeitä”, sanoi Shunkwiler. “Minnesotan maaseudulla käyttäytymisterveydenhuoltoon pääsy pahenee. Keskuksen tavoitteena on alkaa puuttua tähän ongelmaan todellisilla ratkaisuilla.

”Vaikka mielenterveyskeskustelut ovat tärkeitä ja tarpeellisia, näistä tarinoista jää usein pois se, kuka huolehtii mielenterveyshuollosta maaseudulla. Maaseutuyhteisöjen asukkaat, joilla on pulaa mielenterveysalan ammattilaisista, saattavat joutua matkustamaan pitkiä matkoja saadakseen hoitoa ja odottamaan hoitoa pitkiä aikoja. Joissakin kunnissa asukkaat ovat onnekkaita, kun he ylipäätään tarjoavat hoitoa.”

Shunkwiler sanoi, että COVID-19 on pahentanut käyttäytymiseen liittyviä terveyshaasteita. Centers for Disease Controlin mukaan Shunkwiler sanoi, että Yhdysvallat kärsi vuonna 2021 yli 100 000 huumeyliannostuksesta, mikä on ennätys.

Shunkwiler sanoi, että keskus saavuttaa tehtävänsä tutkimuksen, työvoiman kehittämisen ja täydennyskoulutuksen avulla, kuten tarjoamalla lisenssilautakunnan edellyttämiä koulutusta Minnesotan ulkopuolella.

Kris Retherford, Minnesota State Mankaton College of Allied Health and Nursingin dekaani, sanoi, että Center for Rural Behavioral Health tarjoaa yhteistyömahdollisuuksia, jotka keskittyvät käyttäytymisen terveyteen kaikkialla yliopistossa ja yhteisössä.

“Keskus keskittyy tieteellisiin toimiin, jotka ovat luonteeltaan monialaisia ​​ja joilla pyritään parantamaan laatua ja resurssien saatavuutta Minnesotan ulkopuolisessa osavaltiossa”, sanoi Retherford. “Toivon myös, että havainnot ja kumppanuudet lisäävät tietoisuutta tästä tärkeästä aiheesta.”

Minnesota State Mankato tarjoaa tällä hetkellä viisi akateemista ohjelmaa, jotka valmistelevat käyttäytymisterveyden ammattilaisia ​​kolmessa korkeakoulussa, ja näiden ohjelmien opettajat ja opiskelijat voivat tehdä yhteistyötä tieteellisen ja kliinisen työn ja opetussuunnitelmien parissa keskuksen kautta.

Yliopisto-ohjelmia, jotka valmistavat käyttäytymisterveydenhuollon ammattilaisia, ovat alkoholi- ja huumetutkimuksen, hoitotyön ja sosiaalityön ohjelmat (kaikki College of Allied Health and Nursingissa); neuvonta ja opiskelijahenkilöstö (College of Education); ja koulupsykologian tohtoriohjelma (College of Social and Behavioral Sciences).

Lisätietoja Center for Rural Behavioral Health -keskuksesta saat ottamalla yhteyttä Thad Shunkwileriin sähköpostitse osoitteeseen thad.shunkwiler@mnsu.edu tai puhelimitse numeroon 507-389-1397.

Minnesota State Mankato, kattava yliopisto, jossa on 14 546 opiskelijaa, on osa Minnesotan osavaltion järjestelmää, johon kuuluu 30 korkeakoulua ja seitsemän yliopistoa.

Jaa tämä artikkeli:

Luokat: Suositellut, Uutiset

Leave a Comment