Colorado menettää Laurice “Lo” Hunterin, naisten urheilun pioneerin ja puolestapuhujan

Minusta on ironista, että kun ihmiset juhlivat vuoden 1972 koulutusmuutosten IX osaston 50. vuosipäivää ympäri maata, yksi sen suurimmista kannattajista ja edunsaajista on kuollut.

Laurice “Lo” Hunter, tai me, jotka kasvoimme Evergreenissä ja saimme siunauksen risteämään tämän uskomattoman naisen kanssa ja kutsuivat häntä “Miss Hunteriksi”, lähti luotamme perjantaina. Hän oli 89.

Niille, jotka eivät olleet yhtä onnekkaita, Lo oli liikunnanopettaja Evergreen High Schoolissa (koulun kuntosali on nyt nimetty hänen mukaansa), joka juuri sattui rakentamaan yhden maan suurimmista tyttöjen urheiluohjelmista tyhjästä. Hänen koripallojoukkueensa olivat aina haastavia osavaltion mestaruudesta, mutta lentopallojoukkueet olivat hänen kruununjalokivinsä. Lo valmensi Cougarin lentopallojoukkuetta vuosina 1972-1995 ja voitti yhdeksän osavaltion mestaruutta, kahdeksan peräkkäin. Vuosien 1978-1984 joukkueet voittivat 182 peräkkäistä ottelua (silloin kansallinen ennätys) ja vuoden 1984 joukkue ei hävinnyt kertaakaan (ottelut olivat parhaat kolmesta pelistä). Hänellä oli uraennätys 503-83 (0,858 voittoprosenttia). Vielä vaikuttavampaa on, että hänen ohjelmansa (hän ​​valmensi myös golfia loitsun vuoksi) ansaitsi yli 125 tytön stipendejä nelivuotisiin yliopistoihin. Hän kertoi kerran entiselle Denver Postin kollegalleni, edesmenneelle Irv Mossille vuonna 2009: “(Stipendimahdollisuudet) oli yksi suurimmista syistä aloittaa tyttöurheilu, (heille) saada koulutusta lähtemään ulos ja katsomaan maailmaa. Se oli loistava tilaisuus pelata lentopalloa.

Lo on jäsen Colorado Sports Hall of Famessa, Colorado Sportswomen Hall of Famessa, Colorado High School Activities Associationin Hall of Famessa ja National High School Federationin Hall of Famessa.

Joo. Hän oli ikonin määritelmä.

Lo oli myös niin polarisoiva hahmo kuin koskaan muistan.

Oli niitä, jotka kulkivat EHS:n salilla, jotka välittivät hänestä, kunnioittivat häntä, saivat vaikutteita hänestä ja kertoivat ylpeänä olevansa yksi hänen opiskelijoistaan. Sitten oli niitä, jotka halusivat hänen ja jossain määrin myös tyttöjen yleisurheilun menevän Dodo-lintujen tapaan.

En puhu täällä koulusta. Jotkut opettajat, opiskelijat ja vanhemmat kutsuivat häntä halventavasti “Lo Babyksi” tai “kenraali Pattoniksi” hänen taktiikansa vuoksi. Lo ei vain istuisi nurkassa ja olisi hiljaa tai ottaisi vastaan ​​alentuvia, takakätisiä kohteliaisuuksia joukkueiltaan. Hän halusi kunnioitusta tyttöjä kohtaan yli kaiken.
Lo oli vaativa, rautakärkinen kersantti, joka ei sietänyt keneltäkään, myös pelaajistaan. Hän saattoi olla yhtä tulinen kuin neljän hälytyksen liekki ja yhtä lohdullinen kuin pappi.

“Olin kurinpitäjä”, Hunter sanoi kerran. ”Oli aikoja, jolloin tiimini eivät pystyneet asettumaan ja keskittymään edes käytännössä. Sain heidät istumaan viideksi minuutiksi sanomatta sanaa kenellekään. Se osoittautui tarkoituksenmukaiseksi, ja se todella toimi.”

Hunter aloitti sarjan kesäleirejä, jotka alkoivat yliopistopelaajista ja ulottuivat toisen vuoden opiskelijoiden ja fuksien riveihin asti. Ja hän keskittyi pelaamiseen harjoitusten sijaan.
Hänellä oli harjoitukset klo 6 ja iltapäivällä kauden aikana. Oliko vähän paljon? Kenties. Mutta tiedän, että monet kaverit (mukaan lukien minä), jotka menivät leikkimään niitä tyttöjä vastaan ​​aamunkoitteessa, olivat räjähdysmäisiä. Kaikki halusivat vain olla erossa jostain erityisestä.

Älä erehdy, se oli Lon tie tai moottoritie. Kaikesta kurinalaisuudesta ja toisinaan anteeksiantamattomuudesta huolimatta Lo taisteli kynsin ja tyttöjen puolesta, joukkueidensa ja naisten urheilun puolesta. Se oli hänen ainoa tarkoituksensa. Jos hän ajatteli, että hänen ohjelmansa saivat tiloja tai laitteita lyhennetyksi, hän ilmoitti siitä hallinnolle. Poika, nuo kaverit vihasivat, kun Lo oli oikeassa.

Lo varttui Dodge Cityssä, Kanissa. ja valmistui Wichita State Universitystä. Hän tuli Coloradoon vuonna 1963 ja hän oli muutaman vuoden opettanut ja valmentanut Kansasissa ja Texasissa ansioluettelossaan. Hän halusi saada tytöt ulos kentälle järjestäytyneellä tavalla.

“Meillä oli pelipäivät ensin”, Hunter sanoi vuonna 2009 ja muisteli varhaisia ​​vuosiaan Evergreenissä sen jälkeen, kun hän liittyi henkilökuntaan vuonna 1967. “Monet meistä lupasivat Alice Barronille, Jeffersonin piirikunnan urheilujohtajalle, että jos he antaisivat meidän urheilla. , pysyisimme valmentamassa.”

Organisoitu Coloradon lukion tyttöjen urheilu alkoi voimistelulla, radalla ja tenniksellä 1970-luvun alussa, ja Hunter valmensi kaikkia kolmea ilmaiseksi. Hän sanoi, että kun lentopallo ja koripallo lisättiin noin vuotta myöhemmin, niin myös palkka.

Suunnittelija Lo oli suurimmaksi osaksi erittäin arvostettu ympäri osavaltiota. Suurin osa vastustajista ja valmentajista ihaili Evergreen-ohjelmaa, Cougar-pelaajat erityisesti heidän kykyjään, urheilullisuudestaan ​​ja ystävällisyydestään. Jotkut, jopa vuosia Lon eläkkeelle jäämisen jälkeen, eivät kuitenkaan puhuneet hänestä hehkuvasti. Hänen menetelmänsä tulivat kyseenalaiseksi. Mutta tiedätkö, nauroin aina, kun vuosia myöhemmin lentopalloa käsiteltäessä valmentaja kertoi minulle, ettei hän ollut Hunterin fani, mutta he olivat kuitenkin mallintaneet ohjelmansa hänen mukaansa. Jäljitelmä on imartelun korkein muoto. Puomi!

Miten Loa kunnioitettiin? 80-luvun alussa Coloradon yliopisto aloitti naisten lentopalloohjelmansa, ja urheilujohtaja Bill Marolt pyysi Hunterin päävalmentajaksi. Hän hylkäsi sen.

Hän kertoi minulle: “Voin tehdä enemmän tyttöjen hyväksi opettamalla ja valmentamalla lukion tasolla kuin koskaan yliopistossa. Tunsin, että minua tarvittiin (lukiossa).”
Minulle se todella kertoo sinulle kaiken, mitä haluat tietää Losta. Hän puhui lapsista. Ja hän rakasti sitä, kun opiskelijakunta tuli peleihin, usein tanssien lasten kanssa kentällä suuren voiton jälkeen.

Hän alkoi kutsua minua “Hot Shot” -vuottani. En koskaan tiennyt miksi. Se oli aina “Hei neiti Hunter!” ja hän sanoisi “Hi Hot Shot”! Vuosia myöhemmin kerroin CU:n naisten koripallo-ottelusta ja kuulen tämän “Hei Hot Shot!” katsomoilta. Käännyn ja siellä on Lo, virnistelee korvasta korvaan. Hän tuki suuresti sitä, että olen mediassa, ja vierailimme aina pelien aikana. Sain yleensä häneltä sähköpostin tai kaksi sen jälkeen, kun tarinani oli julkaistu. Se oli hänen tapansa “valmentaa” minua.

Mutta se oli nainen.

Oikein. Väärä. Hyvä. Huono. Kurinpito. Hellä.

Lo oli kaikkea sitä ja enemmän. Hän halusi, että kaikki hänen opiskelijansa, olivatpa he urheilua hänelle, tulivat vain katsomaan tai vain ohittivat hänet salissa välittämättä, sillä ei ollut väliä. Se merkitsi hänelle maailmaa, jos Evergreen High Schoolin opiskelija onnistui.

Hän vaikutti niin moniin meihin, pelaajistaan, kuten Tanya Haave, Sue Hays, Liz Ewy, Jana Milsten, Kerry Stuhr, Sherri Danielson, Sue Muncaster, Debbie Griebling, edesmennyt Beth Wittebort, Donna McCrimmon, Denise Bonds, Bonnie Brewster, Heidi Dexter, Kari Lee (Keke Stickney), Tracy Wahl, Jennifer Mintle ja niin monia muita, joita meillä ei ole tilaa nimetä pojille, jotka pelasivat näitä tyttöjä vastaan ​​kylminä aamuina Lo:n sanoin “Auttaa heitä parane”. Hän opetti meille kaikille taistelemaan, kilpailemaan, työskentelemään yhdessä, kuinka kaivautua alas ja löytää jotain itsestämme, jota emme tienneet olevan.

Lo oli välillä meille ankara, ja hän teki sen syystä. Hän halusi meidän kaikkien olevan parhaita, mitä voimme olla. Urheilukolumnisti Woody Paige kutsui häntä kerran “täti Lo”, kun hän kirjoitti hänestä vuonna 1980. Se oli sopivaa. Lo oli kuin se yksi täti, joka meillä kaikilla on, joka teki sinut hulluksi, sai sinut tekemään sitä, mitä et halunnut, ja sitten antoi sinulle ison halauksen ja pirtelön.

Lo voisi saada monet ihmiset tuntemaan monia asioita. Ja juuri nyt olemme kaikki surullisia, koska rakas rouvamme, mentorimme, opettajamme, inspiraatiomme ja ystävämme on poissa.

Pidivätkö kaikki hänestä? Ei. Mutta kaikilla mahtavilla ihmisillä on halveksijansa, eikä kukaan voi miellyttää kaikkia. Varsinkin lukion yleisurheilussa. Mutta ei väliä.

Hyvästi, neiti Hunter, olit ainutkertainen ja olit niin tärkeä monille meistä. Olit Evergreen. Ja kukaan meistä ei koskaan unohda sinua!

Leave a Comment