“Ihmiset tarvitsevat apua”; Steve Smithin tarkoitus avata Mecklenburgin ensimmäinen käyttäytymisterveyden kiireellinen hoito

CHARLOTTE, NC (WBTV) – Saatoit muutama viikko sitten nähdä, että Carolina Panthersin entinen laajavastaanotin Steve Smith teki yhteistyötä Mecklenburgin piirikunnan kanssa auttaakseen käynnistämään käyttäytymisterveyden kiireellisen hoidon Charlottessa.

Mutta mitä se tarkoittaa ja miten se voi auttaa sinua?

Ankkuri Molly Grantham on kaivellut Mecklenburgin piirikunnan mielenterveystietoja ja istunut Smithin kanssa yksitellen.

Hän kertoo hänelle, että Steve Smithin perhesäätiö tekee yhteistyötä useiden ryhmien kanssa – mukaan lukien sinä, veronmaksaja – rakentaakseen tämän uuden Behavioral Health Urgent Care (BHUC) -keskuksen. Se on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa kaikille vähintään neljävuotiaille; vakuutuksesta riippumatta. Voit viedä lapsesi sinne keskellä yötä, jos olet huolissasi tai sinulla on kriisi. Olipa kyseessä itsemurha-ajatus tai jokin muu käyttäytymis- tai psyykkinen trauma, keskus pystyy auttamaan.

Ankkuri Molly Grantham on kaivellut Mecklenburgin piirikunnan mielenterveystietoja ja istunut Smithin kanssa yksitellen.

“Meillä kaikilla oli ongelmia tässä pandemiassa”, Smith sanoo. “Me kaikki yritämme selvittää: ‘Kuinka me elämme tässä nyt?’ Ihmiset tarvitsevat apua sen selvittämisessä.”

Keskusta rakennetaan parhaillaan Itä-Charlottessa Colonnade Drivella.

Michelle Hunt, Steve Smithin perhesäätiön toiminnanjohtaja, sanoo toivovansa sen olevan auki tähän aikaan ensi vuonna.

“Mitä vaihtoehtoja sinulla on juuri nyt klo 2, jos koet olevasi kriisissä tai sinulla on lapsi, jonka koet tarvitsevan apua?” hän kysyi. “Juuri nyt, minne menet?”

Vastaus? Päivystyspoliklinikalla.

“Se ei ole sairaaloiden vika, mutta ihmiset voivat istua siellä tuntikausia”, Smith sanoo. “Se ei vain ole oikea paikka. Tarvitsemme laitoksen. Missä laitos sijaitsee? Missä on mahdollisuus? Mecklenburgin piirikunnassa ei ole ollut tätä mahdollisuutta… mutta nyt meillä on.”

Aiheeseen liittyvä: Steve Smith, Mecklenburgin johtajat julkistivat läänin ensimmäisen käyttäytymisterveyden kiireellisen hoitokeskuksen

Saadaksemme numeroita Mecklenburgin piirikunnan ensiapuun menevien ihmisten määrästä soitimme Alliance Healthille, joka teki äskettäin yhteistyötä Mecklenburgin piirikunnan kanssa.

Alliancen ylilääkäri, tohtori Mehul Mankad sanoo, että heillä on viimeisimmät luvut vuodelta 2020. Tuona vuonna – joka osui samaan aikaan COVID-19-pandemian alkamisen kanssa – 3 455 ihmistä käveli päivystykseen Mecklenburgin piirikunnassa itsemurha-ajatusten kanssa. 2 915 ihmistä käveli sisään psykologisen trauman kanssa.

Tohtori Mankad sanoo, että nämä luvut edustavat korkeampaa prosenttiosuutta päivystyskäynneistä, joihin osallistuu mielenterveyspotilaita, kuin aiempina vuosina. Kun COVID-tauti jatkuu vuoteen 2021 ja useista alueista johtuva korkea stressitaso, voisi epäillä, että viime vuosi oli vieläkin korkeampi.

“Meidän on lakattava käskemästä ihmisiä koventamaan”, Smith sanoo. ”Minulle äitini oli perheväkivallasta selvinnyt. Tiedän, että on asioita, jotka voin silti nähdä ja visualisoida, kun suljen silmäni. Tiedän, että siksi käyn neuvolassa. Nuorena poikana en tiennyt kuinka käsitellä joitain asioita, joita koin, näin ja näin. Minun piti purkaa se ja myös sanoa, että se ei ollut oikein. Se auttaa minua. Ja me tarvitsemme ihmisten tietävän, etteivät he ole pehmeitä, jos he eivät osaa käsitellä kaikkea.”

Carolina Panthersin legenda Steve Smith on tehnyt yhteistyötä Mecklenburg Countyn kanssa ja avannut Charlottessa käyttäytymisterveyskeskuksen.

Jotain, joka saattaa yllättää sinut, on se, että muissa Pohjois-Carolinan kaupungeissa on jo BHUC:t paikallaan. Itse asiassa Research Triangle Parkin alueella on kaksi. Yksi Raleighissa ja yksi Durhamissa.

Matkustimme Durhamissa sijaitsevaan Carolina Outreachiin, joka on yhteydessä Alliance Healthiin. Renee White, keskuksen toiminnan apulaisjohtaja, sanoo, että Charlotteen tulevan BHUC:n tavoin palvelee myös kaikkia yli neljävuotiaita.

“Suurin osa täällä palvelevista ihmisistä on Medicaidilla tai ei lainkaan vakuutusta”, White sanoo. “Monet ovat vakuuttamattomia. Tämäntyyppisen terveydenhuollon avun tarve on todella suuri ihmisille ympäri maata.”

Hän lisäsi, että hän luottaa siihen, että heidän keskuksensa on “100-prosenttisesti pelastanut ihmishenkiä”.

“Mielenterveyshuolto vaikuttaa kaikkeen”, hän sanoo. “Mitä tunnet päivästäsi. Miltä sinusta tuntuu vanhemmuudestasi. Kuinka huolehdit fyysisen hyvinvoinnin tarpeistasi. Joten voimme joka tapauksessa lisätä terapeuttien ja sairaanhoitajien, jotka ovat erikoistuneet työskentelemään apua tarvitsevien ihmisten kanssa, saatavuutta… auttaa vain koko ihmistä.”

Smith on samaa mieltä, mutta lisää, että sen rakentaminen ei ole helppoa. Hänen tiiminsä ei teeskentele tietävänsä kaikkia vastauksia, ja hän sanoo oppivansa joka päivä.

“Se on kuin juoisi vettä palopostista paperipillillä”, hän sanoo. ”Se, minkä kanssa olemme tekemisissä ja mitä olemme kokeneet esimerkiksi viimeisen vuoden aikana valmistelussa ja suunnittelussa, on veden juominen palopostista paperipillillä. Se on ollut paljon.”

Aiheeseen liittyvä: Steve Smith antaa tunteita herättäviä sanoja Mecklenburgin ensimmäisestä käyttäytymisterveyskeskuksesta

Koko Smithin perhe elää tässä intohimoprojektissa. Stevellä ja hänen vaimollaan Angiella on neljä lasta: Peyton on 24, Bailey 20, Boston 16 ja Deuce 7. Kaikki he antavat aikaansa, Steve sanoo.

Mutta ole varovainen, ennen kuin sanot, että tämä on “lahja Steveltä” – hän sanoo, että yhteisö tarvitsee rahaa ja lisää vaivaa.

Charlotte BHUC:n rakentamiskustannukset ovat noin 3,6 miljoonaa dollaria.

Hunt sanoo, että Mecklenburg County antaa 2 miljoonaa dollaria laitoksen rakentamiseen, ja Alliance Health osallistuu tällä hetkellä määrittelemättömään summaan. Steve Smithin perhesäätiö lahjoittaa loput. Nämä luvut ovat vain kattamaan rakennuskustannukset. Kun se on valmis, se vaatii karkean 1,6 miljoonan dollarin toimintabudjetin vuosittain vähintään 19 työntekijän, mukaan lukien lisensoidut terapeutit, kriisityöntekijät, lääkintäapu ja psykiatrit.

“Yhden lapsen kasvattamiseen tarvitaan kylä”, Smith sanoo. “Jos meillä on tarpeeksi ihmisiä, jotka tekevät sitä sen sijaan, että tekisimme vain TikTokin tai jääkauhahaasteen, vaan todella tekevät tämän, jotain konkreettista, silloin sillä on todella merkitystä.”

Legendaarinen Carolina Panthersin laaja vastaanotin Steve Smith puhui siitä, mitä mielenterveys ja tämä erityinen kumppanuus hänen säätiönsä kanssa merkitsee hänelle.

Hunt sanoo, että kun joku saapuu käyttäytymiskeskukseen, hänellä on 23 tuntia aikaa saada apua ennen lähtöä.

“Realistisesti ihmiset ovat siellä paljon vähemmän kuin 23 tuntia”, hän sanoo. “Mutta ajatuksena on, että jotakuta tarkkaillaan, arvioidaan, stabiloidaan tarvittaessa ja hänelle annetaan asianmukainen purkusuunnitelma näiden 23 tunnin sisällä, jotta hän voi tehdä sen, mitä hänen on tehtävä.”

“Siellä on henkilökuntaa sen mukaan, mitä Alliance Health sanoo olevan palvelumääritelmä siitä, mitä BHUC:lla on oltava. Ja Daymark – joka johtaa käyttäytymiskeskuksia Pohjois-Carolinassa – on vastuussa päivittäisistä toiminnoista. He palkkaavat ja varmistavat, että meillä on mitä tarvitsemme laitokseen.”

Sänkyjä ei tule olemaan, Hunt lisää, vain havaintotuoleja. Niitä on tarkoitus saada 16 kappaletta. Tämä rohkaisee ihmisiä tietämään, että idea on tulla sisään, saada apua ja saada paperityöt ja suunnitelma pitkän aikavälin avun saamiseksi, jonka joku heidän läänissä olevista kumppanuusryhmistään tarjoaa.

Mutta miksi Smith työskentelee niin lujasti tehdäkseen tästä unelmansa laitoksesta totta?

Syitä on kaksi, hän selittää. Ensimmäisenä hän sanoo, että hänen säätiönsä tekee jo koulua rikastuttavia ohjelmia sekä tunneoppimis- ja fyysisiä terveyspalveluja. Tämä mielenterveysteos, BHUC, tekee siitä vain täyden ympyrän.

Toinen syy liittyy hieman enemmän.

“Oli täysin tuntematon, joka lahjoitti rahaa Utahin yliopistolle vuosia sitten”, Smith sanoo. “Utahin yliopisto sanoo: “Hei, tällä rahalla annamme stipendin kahdelle lapselle.” Yksi niistä lapsista sattui olemaan minä. Ilman tuo muukalainen lahjoitti ne rahat, koululla ei olisi ollut mahdollisuutta mennä Los Angelesiin tapaamaan jotain ällöttävää lasta – minua – eikä minulla olisi ollut mahdollisuutta tulla tänne ja elää yli 20 vuotta. Pohjois-Carolinassa.”

“Sen vieraan takia on tapahtunut niin monia asioita. Ilman kyseinen henkilö päättää lahjoittaa, käyttää kaikki vaivalla ansaitut rahansa, ilman että hän sanoisi: “Ole hyvä, ota riski jollekin muulle”, kukaan meistä ei olisi tässä mukana. Tietäen, että uskon, että auttaminen on minun luottamusvelvollisuuteni, raamatullinen vastuuni ja myös isäni velvollisuuteni. Osallistua. Lisäämään jotain enemmän kuin vain sanomaan, että haluan lisätä jotain.”

Grantham jatkoi tätä kysymällä, oliko hän koskaan yrittänyt saada selville, kuka anonyymi luovuttaja oli.

“Ei”, entinen NFL-supertähti sanoo. “Mutta minun ei tarvitse selvittää, keitä he ovat, minun on vain varmistettava, että matkin heidän toimintaansa. Se on osa sitä, miksi teen kaiken tämän. Anna tekojeni sanoa kiitos mieluummin kuin viettää aikaa yrittääkseen jäljittää henkilön ja löytää kiitollisuuden sanoja. Näytä se vain teoilla.”

Tekijänoikeus 2022 WBTV. Kaikki oikeudet pidätetään.

.

Leave a Comment