Kansanterveyskysymykset vaativat merkittäviä investointeja

Yhteenvetona

Emme voi odottaa seuraavan pandemian tai kansanterveyskriisin ilmaantumista; kohtaamme edelleen monia muita kansanterveysongelmia.

Kirjailija: David Souleles, Special CalMattersille

David Souleles on COVID-19-vastausryhmän johtaja Kalifornian yliopistossa Irvinessä ja kansanterveysohjelman ja -käytännön maisteriohjelman johtaja UC Irvinessä.

Kansanterveysalan ammattilaisena, jolla on yli 35 vuoden kokemus kansanterveysalalta Kaliforniassa, velvollisuuteni on kiinnittää huomiota kiireelliseen tarpeeseen investoida merkittävästi kansanterveysalan työvoimaamme ja infrastruktuuriin.

Kansanterveys on historiallisesti kamppaillut kolmen avainongelman kanssa: alihenkilöstö, alirahoitus ja väärinymmärrys. Pandemia on vaatinut lähes miljoona amerikkalaista ihmishenkeä – tuhoisa, mutta estettävissä oleva menetys, jos kansanterveyslaitokset olisivat olleet paremmin varusteltuina asianmukaiset resurssit, henkilökunta ja infrastruktuuri.

Kun COVID-19 lopulta muuttuu endeemiseksi, meillä on edelleen monia muita kansanterveysongelmia, mukaan lukien yli 480 000 tupakkaan liittyvää kuolemaa; kroonisten sairauksien lisääntyminen; sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden kaikkien aikojen ennätys; ja erot äitien ja lasten terveyteen liittyvissä kysymyksissä ja synnytystuloksissa. Kaikkien kansanterveysongelmien taustalla ovat pitkäaikaiset tasa-arvoon ja saatavuuteen liittyvät kysymykset.

Suuri kansanterveysmuutos

Vuodesta 2008 lähtien National Association of County and City Health Officers raportoi, että paikalliset ja osavaltion terveysosastot ovat menettäneet lähes neljänneksen työvoimastaan ​​ja toiset 25 prosenttia aikoo jättää ammatin vuoden sisällä.

Kaiser Health Newsin ja Associated Pressin analyysissä havaittiin, että yli 180 osavaltion ja paikallista kansanterveysviranomaista on eronnut, jäänyt eläkkeelle tai irtisanottu 1. huhtikuuta 2020 lähtien, mitä asiantuntijat kutsuvat suurimmaksi kansanterveysalan työntekijöiden pakopaikaksi kentältä. maamme historiaa. Raportin mukaan lähes 40 miljoonaa ihmistä asuu yhteisössä, joka menetti paikallisen kansanterveysjohtajansa pandemian aikana. Hämmentyneenä, uupuneena ja lisääntyneiden henkilökohtaisten uhkien ja poliittisen paineen edessä kansanterveysjohtajia on karkotettu ennennäkemättömällä nopeudella – juuri silloin, kun tarvitsemme heitä eniten.

Investoimalla kansanterveyteen yhteisön terveyden parantamiseksi ja ylläpitämiseksi

Elinvoimaiseen ja osaavaan työvoimaan investoiminen on yksi askel monitahoisessa lähestymistavassa kansanterveysvirastojen jälleenrakentamiseen. Toinen on investoiminen järjestelmiin ja teknologioihin, jotka muodostavat julkisen terveydenhuollon infrastruktuurin. Vakavia investointeja tautien raportointiteknologioihin, kansanterveyslaboratorioihin, julkisiin viestintäjärjestelmiin ja terveysosastojen tiloihin tarvitaan, jotta kansanterveysalan ammattilaiset voivat olla tehokkaita.

Kansanterveys on ennaltaehkäisevää terveyttä, ja toimenpiteet, kuten asianmukaisten sanitaatioiden, puhtaan ilman ja juomaveden varmistaminen sekä tartuntatauteja vastaan ​​​​rokotukset, ovat olennaisesti kaksinkertaistaneet ihmisten elinajanodotuksen viimeisen 200 vuoden aikana.

Tutkimukset osoittavat, että kansanterveyteen investoimalla on korkea tuotto ja vaikuttavia tuloksia. Maailman terveysjärjestön mukaan väestötason lähestymistavan arvioidaan maksavan viisi kertaa vähemmän kuin yksittäisten interventioiden, ja yleisesti ottaen kansanterveyteen tehdyt investoinnit tuottavat nelinkertaisen tuoton jokaisesta sijoitetusta dollarista.

Terveyspolitiikan voima

Onnittelen Gov. Gavin Newsomin ehdottama vuosi 2022-23 budjetti, joka varaa 300 miljoonaa dollaria valtion ja paikallisille kansanterveysvirastoille kapasiteetin lisäämiseen ja Kalifornian julkisen terveydenhuollon järjestelmän muuttamiseksi.

Tämä investointi vahvistaisi henkilöstöä, tiedonkeruuta ja laajentaisi paikallisia kumppanuuksia terveydenhuoltojärjestelmien ja yhteisöpohjaisten organisaatioiden kanssa. Se auttaisi myös parantamaan valtion laajuista julkisen terveydenhuollon infrastruktuuria investoimalla resursseihin hätätilanteisiin varautumiseen ja parantamaan viestintää, julkista koulutusta ja väärän tiedon torjuntaa.

Tämä on toiminta, jota tarvitsemme. Ja tämä voi myös auttaa muita valtioita laatimaan oman etenemissuunnitelmansa kansanterveyskapasiteetin rakentamiseksi. Tämä ehdotus syntyi, koska kansanterveysasiantuntijat olivat pöydässä poliittisten päättäjien kanssa. Tämä on todiste siitä, että meidän on jatkettava suhteiden rakentamista valtion virkamiehiin ja jatkettava työskentelyä ammattijärjestöjemme kautta. Meidän on puhuttava tieteestä ja torjuttava tieteen vastaisia ​​kertomuksia. Meidän on keskusteltava verkostojemme ja yhteisöidemme kanssa rakentaaksemme luottamusta ja tukea. Meidän täytyy äänestää. Ja meidän on löydettävä tapa puhua yhdellä äänellä ollaksemme parempia kansanterveyden puolestapuhujia.

Emme voi odottaa seuraavan pandemian tai kansanterveyskriisin ilmaantumista tehdäksemme investointejamme tulevaisuuteen. Tähän mennessä se opetus pitäisi ottaa opiksi.

Leave a Comment