Läheiset suhteet naapureihin vaikuttavat mustien aikuisten sydän- ja verisuoniterveyteen

Yhteisöön juurtuminen ja seurustelu naapureiden kanssa voivat edistää merkittävästi sydän- ja verisuoniterveyttä parantamalla ruokavaliota, liikuntatottumuksia ja painonhallintaa, viittaa Georgian mustien aikuisten keskuudessa tehty uusi tutkimus. Ja parempi sydän- ja verisuoniterveys voi vähentää sydänkohtauksia ja aivohalvauksia, jotka ovat kaksi yleisintä vamman ja kuoleman syytä.

“Yhteisössä on monenlaisia ​​vuorovaikutuksia, jotka voivat parantaa sydän- ja verisuoniterveyttä, puhumattakaan vaikutuksesta mielenterveyteen – yhteenkuuluvuuden tunteeseen, näkyvyyteen – mikä liittyy tiiviisti kardiovaskulaarisiin tuloksiin pitkällä aikavälillä”, sanoo tohtori. Dhruv Kazi, Beth Israel Deaconess Medical Centerin (BIDMC) sydämen tehohoidon yksikön johtaja ja Richard A. ja Susan F. Smithin kardiologian tulostutkimuskeskuksen apulaisjohtaja.

“Toinen tapa ilmaista se on, että nämä ainutlaatuiset resilienssilähteet yhteisöissä voivat vaikuttaa suoraan ruokavalioon, liikuntaan, painoon ja henkiseen hyvinvointiin, jotka kaikki johtavat sydämen ja verisuonten terveyteen”, hän lisää.

Positiivinen näkökulma terveyteen mustien yhteisöissä

Uusi analyysi on osa meneillään olevaa Morehouse-Emory Cardiovascular Center for Health Equity (MECA) -tutkimusta Atlantassa. MECA perustuu aiempiin tutkimuksiin, jotka osoittavat, että epäsuotuisilla alueilla asumiseen liittyy suurempi sydänsairauksien tai niihin kuoleminen. Mutta toisin kuin suuri osa tästä tutkimuksesta – joka keskittyi mustien asuinalueiden negatiivisiin näkökohtiin, jotka voivat vaikuttaa huonoon sydän- ja verisuoniterveyteen – uusi tutkimus täyttää aukon. Se nollaa naapuruston myönteisiä piirteitä, erityisesti sosiaalisia vuorovaikutuksia, jotka voivat edistää ihanteellista sydän- ja verisuoniterveyttä huolimatta korkeammista rotuun tai sosioekonomiseen asemaan liittyvistä riskeistä.

“Tyypillisesti tutkijat tunnistavat tekijöitä, jotka johtavat terveyseroihin negatiivisella puolella, kuten kuolemat tai rinnakkaiset sairaudet, tai jotka lisäävät tietyn sairauden määrää”, selittää tohtori Fidencio Saldana, Harvard Medical Schoolin opiskelijoiden dekaani. sekä lääketieteen ja kardiologian hoitava lääkäri Brigham and Women’s Hospitalissa (BWH), jonka tutkimusintresseihin kuuluvat rodulliset erot ja sydän- ja verisuonitautien tulokset. “On aivan ainutlaatuista, että voi etsiä ratkaisuja tai tarkastella näitä yhteisöjen myönteisiä ominaisuuksia ja miettiä, kuinka niitä voidaan toistaa.”

Sosiaalisen ympäristön ja sydämen terveyden mittaaminen

Tutkimukseen osallistui 392 Atlantan alueella asuvaa 30–70-vuotiasta mustaa miestä ja naista. Kenelläkään ei ollut sydän- ja verisuonisairauksia. Noin neljä kymmenestä osallistujasta oli miehiä.

Sosiaalinen ympäristö sisältää käsitykset naapureista ja mahdollisista tukijärjestelmistä sekä kuinka usein naapurit ovat vuorovaikutuksessa. Osallistujat vastasivat kysymyksiin seitsemästä naapuruston ominaisuudesta: estetiikka, kävelyympäristö, terveellisen ruoan saatavuus, turvallisuus, sosiaalinen yhteenkuuluvuus, toiminta naapureiden kanssa ja väkivalta.

Sydämen terveyttä mitattiin käyttämällä Life’s Simple 7 (LS7) -pisteitä, jotka American Heart Association on kehittänyt ideaalisen sydämen ja verisuoniterveyden määrittämiseksi. LS7 laskee seitsemän sydän- ja verisuoniterveyteen vaikuttavaa tekijää: itse ilmoittaman harjoittelun, ruokavalion ja tupakoinnin historian sekä mitatun verenpaineen, sokeritason, kolesterolitason ja painoindeksin (BMI). Tutkijat keräsivät myös tietoja vuosituloista, koulutuksesta sekä siviilisäädystä ja työsuhteesta sekä fyysisiä kokeita, joihin sisältyi verikokeita.

Mitä tutkijat oppivat?

Valvottuaan tuloksia vääristäviä tekijöitä tutkijat havaitsivat, että osallistujat, jotka ilmoittivat enemmän sosiaalisista suhteista ja aktiivisuudesta naapureiden kanssa, olivat noin kaksi kertaa todennäköisemmin saavuttaneet ihanteelliset LS7-pisteet. Yhteys oli vielä vahvempi mustien naisten kuin miesten keskuudessa.

“Terveytemme liittyy läheisemmin näihin sosiaalisiin verkostoihin kuin arvostamme”, tohtori Kazi sanoo ja huomauttaa, että esimerkiksi yksilölliset ponnistelut liikalihavuuden ja tupakoinnin torjumiseksi ovat todennäköisempiä “kun naapurit jakavat ne”.

“Mitä enemmän pystymme olemaan tekemisissä naapureiden ja yhteisöjen kanssa, joissa elämme, sitä parempi se todennäköisesti on sydän- ja verisuoniterveydellemme”, hän sanoo.

Tutkimus oli havainnollinen, joten se ei voi todistaa syytä ja seurausta. On myös mahdollista, että ne, jotka ovat jo terveempiä, ovat todennäköisemmin tekemisissä naapureidensa kanssa, tohtori Kazi huomauttaa. Muita rajoituksia ovat kaikkien osallistujien sijainti yhdellä pääkaupunkiseudulla ja naapuruston ominaispiirteiden itseraportointi. Toinen keskeinen alue, joka jäi tutkimatta, tri. Kazi sanoo, liittyy “puuttuvaan palaan” LS7-pisteissä: mielenterveys.

“Eläminen yhteisössä, jossa tunnet olosi turvalliseksi ja tunnet naapurisi – jossa tunnet olevansa osa sosiaalista kudosta – on erittäin tärkeää mielenterveydelle ja siten myös sydän- ja verisuoniterveydelle”, hän selittää. “Jos mitään, tämä tutkimus aliarvioi terveydelliset hyödyt, jotka liittyvät yhtenäisen naapuruston tuntemiseen.”

Mitkä ovat muutamia poimintoja tästä tutkimuksesta?

Sosiaalinen ympäristö ja yhteisöön juurtuminen vaikuttavat terveyteen ja voivat jopa auttaa torjumaan negatiivisia riskitekijöitä. Pitkäaikainen investointien puute ja gentrifikaation vaikutukset uhkaavat kuitenkin monia mustan kaupunginosia kaupungeissa kaikkialla Yhdysvalloissa.

“Kun naapurusto muuttuu gentriksi ja pitkäaikaiset asukkaat pakotetaan lähtemään, yhteisö on poissa ikuisesti”, tohtori Kazi lisää. “Pelkästi lähteville asukkaille asunnon tarjoaminen muualle ei korvaa menetettyä. Jatkossa meidän on tiedostettava yhteisön arvo ja investoitava lähiöihin, joissa ihmiset voivat osallistua turvallisesti fyysiseen ja yhteisölliseen toimintaan.”

Tohtori Saldana on samaa mieltä. “Järjestelmäämme ei ole perustettu niin, että joillakin yhteisöillä on näitä etuja. On tärkeää tarkastella yhteisöjemme myönteisiä puolia, ja järjestelmänä kannustaa näitä positiivisia piirteitä muissa yhteisöissä.”

Palveluna lukijoillemme Harvard Health Publishing tarjoaa pääsyn arkistoidun sisällön kirjastoomme. Huomaa viimeisimmän tarkastelun päivämäärä tai päivitys kaikkiin artikkeleihin. Mitään tämän sivuston sisältöä päivämäärästä riippumatta ei saa koskaan käyttää korvaamaan lääkärisi tai muun pätevän lääkärin antamaa suoraa lääketieteellistä neuvontaa.

.

Leave a Comment