Se, miksi Luka Doncic tähtää LeBron Jamesiin, oli itse asiassa kohteliaisuus Lakersin tähdelle

Yksi historian suurista televisiolinjoista tulee The Wirestä, kun Omar muistuttaa Wee-Beyta: “Tulet kuninkaan luo, et parasta jättää väliin.” Tiistai-iltana Luka Doncic meni kuninkaan luo. Päätöksellä vaihtaa metsästys ja eristää LeBron oli jokin konteksti, johon tulemme tutustumaan. Mutta lopulta Luka meni kuninkaan luo. Ja hän ei missannut.

Doncic, hänen standardiensa mukaan, ei ollut loistava yö Mavericksin 109-104-voitossa Lakersia vastaan. Hän teki 25 pistettä, mutta laukoi vain 9-21 ja ohitti kaikki viisi 3-pistettä. Mutta Doncic otti raha-ajan, eikä LeBron voinut tehdä asialle mitään.

Tässä Doncic pyytää Dorian Finney-Smithiltä palloverhoa saadakseen Jamesin kiinni. Doncic haluaa selvästi kaksijakoisen ottelun, ja vaikka LeBron tekee hyvää työtä hyppääessään Doncicin vahvalle puolelle, katkaisemalla maalin ja pakottamalla hänet lähtemään, Luka osuu häneen ilkeällä yksijalkaisella häipymisellä, joka tekee LeBronista avuttoman.

Kolmekymmentä sekuntia myöhemmin Doncic jahtaa jälleen LeBronia, joka taas pelaa melko kunnollista puolustusta, vaikka alun perin häiritsi Lukan tiputtelua. Mutta hän voi jäädä hänen luokseen vain niin kauan, ja Doncic voittaa lopulta LeBronin alamäkeen, mikä käynnistää dominoefektin, kun Stanley Johnsonin on noustava, jättäen Dwight Powellin takapuolelle täysin auki lob-layoutia varten.

Alle minuuttia myöhemmin Doncic kutsuu jälleen näyttöä saadakseen LeBronin ottamaan hänet vastaan. Jälleen LeBron vaikeuttaa Lukaa ja katkaisi hänen polkunsa aluksi fyysisellä töyssyllä, mutta Doncic ei pelästy. Itse iso, fyysinen pelaaja, hän yksinkertaisesti pomppii LeBronista, kääntyy kulman ja pudottaa sisään korkeakaarisen kellukkeen, joka ei ole läheskään niin helppo laukaus kuin miltä hän näyttää.

Kun kuulet “kytkinmetsästyksen” nykypäivän NBA-kielellä, syynä on heikko puolustaja. Lukan kaltainen kaveri pyytää näyttöä haavoittuvimman puolustajan mieheltä, saa kytkimen ja keittää sitten istuvan ankan.

Mutta tässä tapauksessa Doncicin LeBronin eristäminen tarkoitti todennäköisesti enemmän Jamesin eliminoimista apupuolustajaksi. Se oli itse asiassa kohteliaisuus. Tai ainakin koputus Lakersin muita puolustajia vastaan. Malik Monk, Russell Westbrook, Stanley Johnson ja Talen Horton-Tucker eivät edusta samaa uhkaa, joka tulee keskeyttämään Doncicin luovia ponnisteluja.

Jos LeBron – älykäs, ennakoiva puolustaja – viipyy pallon luota, hän on suurempi uhka hypätä ohikulkijoille tai tuplata Doncicin myöhässä ja vaikuttaa hänen laukaukseensa. Kun LeBron vartioi Doncicia heads-upissa, Luka tietää, että apu on vähemmän tärkeä tekijä ja hän voi ainakin pelata yksi vastaan. Jopa parempaa yksittäistä puolustajaa vastaan ​​Luka pitää oikeutetusti eristymismahdollisuuksistaan ​​luoda vipuvaikutusta joko omaan laukaukseensa tai joukkuetoverilleen. Ja hän oli oikeassa.

Kun Dallas palkkasi Jason Kiddin päävalmentajakseen, näkemys siitä, kuinka huono päätös se oli. Kidd ei ollut aiemmilla pysähdyksillä osoittanut pystyvänsä luomaan edistyneitä X- ja Os-etuja. Itse asiassa hän teki usein asioita joukkueensa vahingoksi. Mutta on aika antaa Kiddille kunnia hänen roolistaan ​​puolustavan kulttuurin luomisessa Dallasissa, ja tämä strategia LeBronia ja Lakersia vastaan ​​oli toinen taitava liike.

Kidd ei ollut Luka vaihtamassa LeBronia koko pelissä. Hän odotti, kunnes lopputulos oli tasapainossa, ja sitten kehitti strategian, kun Lakers ei odottanut sitä, ja se voitti Mavericksille kolme ratkaisevaa hallintaa pelissä, joka olisi voinut mennä kumpaan tahansa suuntaan. Valmennuksella on väliä. Ei niin paljon kuin Lukan ja LeBronin kaltaisten loistavien pelaajien kanssa, mutta sillä on merkitystä. Dallas näyttää yhä enemmän siltä, ​​että se voisi olla paremmissa käsissä kuin luulimme.

Leave a Comment