Terveysministeriön tiedotteet

DOH julistaa Navyn juomaveden jakelujärjestelmän vyöhykkeet B1, G1, H1 turvalliseksi

Julkaistu 3. maaliskuuta 2022 Navy Water System Incidentissa, Newsroom

MITÄ: Havaijin osavaltion terveysministeriö (DOH) julistaa juomaveden jakelujärjestelmän elvytyssuunnitelman vyöhykkeet B1, G1 ja H1 turvallisiksi; Terveysneuvonta muutettu; Asukkaat saavat juoda vesijohtovettä

MISSÄ: Alue B1, McGrew, Halawa

Napsauta tästä nähdäksesi täytetty tarkistuslista, joka tukee DOH:n terveysneuvonnan muutosta vyöhykkeelle B1.

Alue G1, Camp Smith

Napsauta tätä nähdäksesi täytetty tarkistuslista, joka tukee DOH:n terveysneuvonnan muutosta vyöhykkeelle G1.

Area H1, Aliamanu Military Reservation (AMR)

Napsauta tätä nähdäksesi täytetty tarkistuslista, joka tukee DOH:n terveysneuvonnan muutosta vyöhykkeelle H1.

DOH:n terveysneuvonta on edelleen voimassa vyöhykkeillä H2 ja H3, jotka on myös merkitty Aliamanu Military Reservationiksi

Napsauta tästä nähdäksesi päivitetyn kartan vyöhykkeen tilasta.

MILLOIN: 3.3.2022

TAUSTA: Kaikki merivoimien vesijärjestelmän käyttäjät vyöhykkeillä B1, G1 ja H1 voivat nyt käyttää vettä kaikkiin tarkoituksiin, mukaan lukien juomiseen, ruoanlaittoon ja suuhygieniaan. Tämä sisältää lemmikkien kulutuksen.

Laivaston vesijärjestelmän lähdevesi tulee laivaston Waiawa Shaftista. Waiawa Shaft -vesi on testattu sen varmistamiseksi, että se on juomakelpoista. Laivaston Red Hill Shaft, joka on saastunut, on irrotettu vesijärjestelmästä.

DOH:n ja Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston (EPA) asiantuntijat suorittivat lopullisen tarkastelun kaikista näytetiedoista ja siitä, kuinka laivaston vesijärjestelmä ylläpitää toimintaa turvallisen juomaveden varmistamiseksi.

DOH ja EPA valvoivat kuukausien työtä tarjotakseen B1-, G1- ja H1-vyöhykkeiden yksilöille ja perheille turvallista juomavettä. Tähän sisältyi huuhtelutoimintojen valvonta sen varmistamiseksi, että laivasto noudatti huuhtelu- ja testausprotokollaa varmistaakseen, että kontaminaatio oli poistettu juomavesijärjestelmästä.

Yksi näyte, joka kerättiin kotoa vyöhykkeellä B1, testattiin alun perin bis(2-etyyliheksyyli)ftalaatin DOH-tapahtumakohtaisen parametrin yläpuolella, joka tunnetaan myös nimellä di(2-etyyliheksyyli)ftalaatti tai DEHP. Talo huuhdeltiin uudelleen ja otettiin uudelleen näyte. Myöhemmin kaikki otokseen valitut kodit ja rakennukset täyttävät DOH:n DEHP-seulontatason 6 ppm.

Riippumaton, kolmannen osapuolen laboratorio ilmoitti virheellisesti bis(2-kloorietyyli)eetterin (BCEE) esiintymisestä näytteissä vyöhykkeillä B1 ja H1. Interagency Drinking Water System Team (IDWST) -tutkimus päätti yhteisymmärryksessä laboratorion kanssa, että alkuperäiset BCEE-tulokset olivat vääriä positiivisia. IDWST:n jäseninä EPA ja DOH ovat samaa mieltä tämän päätelmän kanssa. IDWST otti uudelleen näytteitä kaikista paikoista, joissa BCEE alun perin havaittiin. Laboratorio tarkasti alkuperäiset näytteet ja uudet näytteet, eikä niistä löytynyt BCEE:tä.

IDWST:n yhteinen suunnitelma ottaa näytteitä yli 900:sta tai vähintään 10 prosentista kodista ja 100 prosentista kouluista ja lasten kehittämiskeskuksista laivaston vesijärjestelmässä tarjoaa tarkat tiedot sen määrittämiseksi, että vesi kaikissa kodeissa ja rakennuksissa on turvallista. . Lisää koteja ja rakennuksia otetaan näytteitä osana pitkän aikavälin seurantasuunnitelmaa.

Päätös muuttaa terveysneuvontaa ja julistaa vesi alueilla B1, G1 ja H1 turvalliseksi tehtiin sen jälkeen, kun DOH:n useat todisteet vahvistivat, ettei kontaminaatiota ole B1, G1 ja H1. DOH:n tutkimus osoitti:

Ilmoitetut saastumislähteet on eristetty

  • Laivaston Red Hill Shaft on fyysisesti irrotettu laivaston vesijärjestelmästä.

Waiawa Shaftin lähdevesi on juomakelpoista

  • Näytteen tulokset osoittavat, että vesi täyttää osavaltion ja liittovaltion määräykset ja projektikohtaisten parametrien seulontatasot.

Vesijärjestelmässä ei esiinny ylimääräistä saastumista

  • Cross Connection Control -tutkimus osoittaa, että jakelujärjestelmä on suojattu, mikä ei aiheuta ylimääräisiä kontaminaatiolähteitä.

Jakelujärjestelmän vesi on juomakelpoista

  • Vyöhykkeen huuhtelusuunnitelman toteutuksen valmistuminen osoittaa, että koko vyöhyke on huuhdeltu.
  • Näytteen tulokset osoittavat, että jakelujärjestelmän vesi täyttää osavaltion ja liittovaltion määräykset ja projektikohtaisten parametrien seulontatasot.
  • Juomavesi ei osoita kiiltoa, hajua tai muita öljyn laadullisia menetelmiä.

Vesi kodeissa/rakennusten putkistoissa on juomakelpoista

  • Huuhtelusuunnitelma sisältää toimenpiteet, joilla varmistetaan, että huoltoliitännät eivät saastuta uudelleen jakelujärjestelmää.
  • Näytteet kerättiin kodeista ja rakennuksista kolme päivää huuhtelun jälkeen. Tämä pysähtymisjakso rakennettiin havaitsemaan mahdollinen epäpuhtauksien huuhtoutuminen putkista tai muista putkistoista.
  • Näytetulokset osoittavat, että kotien/rakennusten tilojen putkistoissa oleva vesi täyttää osavaltion ja liittovaltion määräykset ja projektikohtaisten parametrien seulontatasot.

Jos laivaston vesijärjestelmän käyttäjillä on kysyttävää tai huolenaiheita vedensa laadusta, ota yhteyttä DOH:iin osoitteessa [email protected] tai 808-586-4258.

RESURSSIT:

Napsauta tätä saadaksesi täydellisen luettelon DOH:n seulontakriteereistä.

Napsauta tätä nähdäksesi validoidut testitulokset.

Napsauta tästä saadaksesi yhden sivun laboratoriotulosten lukemiseen.

Napsauta tätä nähdäksesi koko tietopaketin vyöhykkeelle B1, joka johti DOH:n julkaisemaan tämän muutoksen.

Napsauta tätä nähdäksesi koko tietopaketin vyöhykkeelle G1, joka johti DOH:n julkaisemaan tämän muutoksen.

Napsauta tätä nähdäksesi koko tietopaketin vyöhykkeelle H1, joka johti DOH:n julkaisemaan tämän muutoksen.

# # #

PDF: DOH julistaa Navyn juomaveden jakelujärjestelmän vyöhykkeet B1 G1 H1 turvalliseksi

Leave a Comment