TikTokia tutkitaan sen vaikutuksista nuorten mielenterveyteen

Kalifornian, Floridan, Kentuckyn ja muiden osavaltioiden syyttäjien koalitio tutkii TikTokin mahdollisia vaikutuksia nuorten henkiseen ja fyysiseen terveyteen. CNBC). Massachusettsin oikeusministeri Maura Healeyn lehdistötiedotteen mukaan AG-ryhmä tutkii, vaikuttaako tapa, jolla TikTok suunnittelee, toimii ja markkinoi alustaansa, kielteisesti lasten, teini-ikäisten ja nuorten aikuisten terveyteen.

TikTokin algoritmi määrittää, mitä sisältöä käyttäjät näkevät, ja se on osoittautunut erittäin tehokkaaksi pitämään käyttäjät sitoutuneina sovellukseen. Vaikka yritys on tarjonnut jonkin verran käsitystä sen toiminnasta, on vaikea saada käsitystä tarkoista yksityiskohdista vuotojen ja valistuneen arvauksen ulkopuolella. Oikeusasianajajat saattavat kuitenkin pyrkiä muuttamaan tätä – tutkinta keskittyy “menetelmiin ja tekniikoihin”, joita TikTok käyttää “tehostaakseen nuorten käyttäjien sitoutumista, mukaan lukien pidentääkseen alustalla vietettyä aikaa”, Healeyn mukaan.

TikTok on aiemmin kamppaillut vastatakseen nuorempien käyttäjiensä tarpeisiin – sen täytyi maksaa 5,7 miljoonaa dollaria FTC:lle vuonna 2019 ratkaistakseen syytökset siitä, että sen edeltäjä Musical.ly ei saanut asianmukaista lupaa pienten lasten vanhemmilta. rekisteröitynyt käyttämään sovellusta. Sovintoratkaisu edellytti myös, että TikTok rajoittaa tiukasti sitä, miten alle 13-vuotiaat voivat olla vuorovaikutuksessa sovelluksen sisällön kanssa. Äskettäin jotkut tutkijat antoivat hälytyksen siitä, kuinka vähän TikTokin mahdollisia terveysvaikutuksia tutkivia tutkimuksia oli sen valtavasta käyttäjämäärästä huolimatta.

TikTokin tiedottaja Ben Rathe kertoi The Verge että yritys “arvostaa[s] että osavaltion oikeusministerit keskittyvät nuorempien käyttäjien turvallisuuteen”, ja odottaa innolla “tarjoavansa tietoja monista turvallisuus- ja yksityisyydensuojakeinoista”, joita sillä on teini-ikäisille.

Tutkimuksella voi olla vaikutusta muuhunkin kuin TikTok. Muut sosiaalisen median yritykset, kuten Meta ja Snapchat, ovat ottaneet vihjeitä lyhytmuotoisesta videoalustasta, kun he suunnittelevat uusia ominaisuuksia tai keskustelivat sovellusten tulevaisuudesta. Muut sovellukset, jotka kopioivat TikTokin lyhytmuotoista videomallia, eivät ole yllättävää; Metan työntekijät arvioivat, että teini-ikäiset viettivät TikTokissa yli kaksi kertaa enemmän aikaa kuin Instagramissa, ja yhdessä raportissa arvioitiin, että yhdysvaltalaiset Android-käyttäjät viettivät enemmän aikaa TikTokien kuin YouTube-videoiden katseluun. Kopiointi voi kuitenkin johtaa siihen, että muut alustat joutuvat lisääntyneeseen tarkasteluun, jos TikTokin tutkinta johtaa lainsäädäntöön tai muihin toimiin.

ässä New York Times huomauttaa, että sääntelyviranomaiset ovat kiinnittäneet erityistä huomiota lasten turvallisuuteen verkossa. Presidentti Biden käsitteli aihetta tiistaina pitämässään puheessa unionin tilasta ja kehotti kongressia hyväksymään lakeja, jotka säätelevät yksityisyyttä ja lapsille suunnattua mainontaa, ja Facebook (nykyisin Meta) joutui kongressin kuulemistilaisuuksien keskipisteeseen viime vuonna sen jälkeen, kun raportit olivat tietoisesti jättäneet huomioimatta. sisäinen tutkimus Instagramin vaikutuksista teini-ikäisten mielenterveyteen. Metalla on myös edessään valtion syyttäjien tekemä oma tutkinta, jonka painopiste on sama kuin TikTok-tutkinta ilmoitti keskiviikkona.

Leave a Comment