Utahista kehonmittaukset pois transsukupuolisten urheilulakista | Poliittiset uutiset

Kirjailija: SAM METZ, Associated Press

SALT LAKE CITY (AP) – Transsukupuolisten lasten ei vaadittaisi ilmoittamaan tiettyjä kehonmittoja voidakseen urheilla Utahissa, mutta heidän osallistumisensa olisi silti hallituksen nimittämän asiantuntijapaneelin päätettävissä republikaanien hallitseman lainsäätäjän läpi menevän ehdotuksen mukaisesti. .

Rep. Kera Birkeland, republikaani, joka valmentaa junioreiden koripalloa, kertoi keskiviikkona, että hän oli poistamassa luetteloa fyysisistä ominaisuuksista hänen ehdotuksestaan ​​​​”School Activity Eligibility Commission”, jossa olisi käytetty kriteerejä, kuten luun tiheys, lantiosta. polvisuhde ja happisaturaatio kelpoisuuden määrittämiseksi.

Fyysisten ominaisuuksien luettelo herätti paheksuntaa transsukupuolisten lasten vanhempien ja LGBTQ:n kannattajien keskuudessa, koska he pelkäävät, että opiskelija-urheilijat tuntevat itsensä tarkastetuiksi ja komission kohteena.

– Työskentelemme vielä muutaman yksityiskohdan parissa. Haluamme vain varmistaa, että sitä on laillisesti tiukennettu, ja käsittelemme mahdollisimman monia huolenaiheita, Birkeland sanoi ja lisäsi, että hän odotti muutosten tapahtuvan seuraavan päivän tai kahden sisällä.

Poliittiset sarjakuvat

Lakiehdotuksen uusin versio jättäisi kelpoisuuskriteerit komission päätettäväksi. Birkeland sanoi, että se voisi edelleen harkita alun perin sisällytettyjä ominaisuuksia osana lakiehdotusta, mutta sillä olisi enemmän joustavuutta räätälöidä päätöksentekoa yksittäisten urheilulajien mukaan esimerkiksi käyttämällä erilaisia ​​kriteerejä golfin ja koripallon suhteen.

“He harkitsevat edelleen kaikkea, mikä voi antaa heille urheiluetua. He voivat palata takaisin katsomaan niitä asioita ja harkitsemaan lantion ja polven välistä suhdetta. He voivat ajatella, että lihasmassa tai pituus… Emme halua pehmustele ne ja sano heille: “Ajattele vain näitä asioita”, hän sanoi.

Troy Williams, Equality Utahin johtaja, sanoi LGBTQ:n kannattajien odottavan muutoksia, mutta eivät tienneet niiden laajuutta.

Muutos tuli GOP:n enemmistön lainsäätäjänä koko Yhdysvaltojen keskustelun aikana, joka kielsi transsukupuolisia opiskelijaurheilijoita nuorten urheilusta. Ainakin 10 osavaltiota on kieltänyt transsukupuolisten opiskelijaurheilijoiden käytön kouluurheilussa.

Birkeland ehdottaa, että Utahiin perustettaisiin ensiluokkainen komissio, johon transsukupuolisten lasten olisi mentävä, jos he haluavat kilpailla liigoissa, jotka vastaavat heidän sukupuoli-identiteettiään syntymätodistuksessa mainitun sukupuolen sijaan.

Birkeland, joka johti viime vuonna epäonnistunutta pyrkimystä kieltää transsukupuoliset opiskelija-urheilijat tyttöjen urheilusta Utahissa, sanoi, että komissio tasapainotti kahta oikeutettua kilpailevaa prioriteettia: varmistaa, että transsukupuoliset lapset eivät tunne itseään syrjäytetyiksi, ja suojella oikeudenmukaisuutta tyttöjen urheilussa.

Hän on muotoillut ehdotuksensa kompromissiksi, joka sallisi transsukupuolisten urheilijoiden pelata, samalla kun hän vastaa konservatiivien huoleen siitä, että näillä pelaajilla voi olla kilpailuetua tyttöjen urheilussa. Hän toivoo, että jos se hyväksytään, komissiota ei haastateta oikeudenkäynneillä, kuten kielloilla muissa osavaltioissa, kuten Idahossa.

Osavaltiossa lukiourheilua harrastavista 85 000 opiskelijasta neljä on käynyt läpi Utah High School Activities Associationin transsukupuolisten osallistumiskelpoisuuden tarkistusprosessin, järjestö sanoi tiistaina. Birkeland sanoi kuulleensa tai havainneensa ainakin kahdeksaa muuta kilpailevaa.

Vaikka urheilijoiden määrä on keskeinen käsiteltävänä olevassa kysymyksessä, hän kieltäytyi perustelemasta tätä lukua, koska hän oli huolissaan urheilijoista, jotka eivät ehkä halua sukupuoli-identiteettinsä tulevan laajalti julkisuuteen.

Associated Press otti viime vuonna yhteyttä kahteen tusinaan lainsäätäjään yli 20 osavaltiossa, jotka harkitsivat samanlaisia ​​toimenpiteitä ja havaitsivat, että he saattoivat mainita muutamia tapauksia, joissa lukion urheilua harrastavat transsukupuoliset urheilijat aiheuttavat ongelmia.

Utahissa ei ole julkisia syytöksiä transsukupuolisten pelaajien kilpailueduista.

LGBTQ:n kannattajat ja transsukupuolisten opiskelijaurheilijoiden vanhemmat vastustivat ajatusta, että paneeli “tarkistaisi” transsukupuolisten opiskelija-urheilijoiden mittasuhteet – idea, jota Birkeland sanoi, ettei hänen ehdotuksensa tarvitsisi.

Birkeland sanoi, että transsukupuoliset opiskelijaurheilijat voivat toimittaa ehdotetulle toimikunnalle mitä tahansa tietoja. Mutta jos he päättävät olla toimittamatta asiaankuuluvia tietopisteitä, heiltä voidaan esittää lisäkysymyksiä kriteereistä, kun jäsenet päättävät, voivatko he kilpailla reilusti.

Williams, Equality Utahin toiminnanjohtaja, sanoi, ettei hän tiennyt, kannattavatko LGBTQ:n kannattajat lakiesitystä muutosten julkistamisen jälkeen.

Luettelon fyysisten ominaisuuksien poistaminen laskusta, hän sanoi, tekisi komission jäsenten taustasta enemmän merkitystä.

Toimikuntaan kuuluisi lääkäreiden, tilastotieteilijöiden ja mielenterveysalan ammattilaisten lisäksi valmentaja, urheiluseuran edustaja ja urheiluvalmentaja.

Williams uskoo, että se vääristyy transsukupuolisia nuoria vastaan, koska vähintään puolet sen jäsenistä ei olisi transsukupuolisten terveyden asiantuntijoita, hän sanoi.

“Se ei pyri löytämään mielekästä tasapainoa kilpailun ja osallistumisen arvojen välillä, ja se painotetaan enemmän urheilun asiantuntijoihin verrattuna ihmisiin, joilla on asiantuntemusta transsukupuolisten terveydenhuollossa”, Williams sanoi.

Etelä-Dakotan kuvernööri. Kristi Noem allekirjoitti tässä kuussa lain, joka kielsi transsukupuolisia tyttöjä harjoittamasta naisten urheilua nuoriso- ja korkeakoulutasolla, ja Indianan lainsäätäjät hyväksyivät tiistaina lain, joka lähetettiin hallitukselle. Eric Holcomb hyväksyttäväksi.

Kiellot läpäisseet osavaltiot eivät ole kohdanneet boikotteja, kuten Pohjois-Carolina, kun NCAA ja NBA siirsivät tapahtumia vastauksena osavaltion vuoden 2016 lain hyväksymiseen, joka rajoittaa transsukupuolisten ihmisten julkisten wc-tilojen käyttöä.

Mutta Birkelandin kieltoehdotus pysähtyi viime vuonna republikaanien kuvernöörin huolen vuoksi. Spencer Cox, joka pelkäsi, että kiellon läpäiseminen voisi vaarantaa pyrkimykset tuoda suuria tapahtumia Utahiin.

Birkelandin ehdotus on viimeisteltävä tällä viikolla, koska Utahin lainsäätäjän on määrä lykätä perjantaina.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment