BLOGI: Tarvitsemmeko todella röntgenlaseja nähdäksemme ihmiskunnan kodittomissa?

Barak Hernández

Et tunne heitä, mutta tiedät. Et näe niitä ja silti näet. Ne ovat näkymättömiä näkyviä. He ovat kodittomia. Tunnemme heidät yhdellä silmäyksellä ja sisällämme onnittelemme salaa itseämme siitä, ettemme ole yksi heistä, kun näemme heidät.

Selaamme heti mielemme tallenteita lohdutellen itseämme, että olemme niin paljon erilaisia ​​kuin he. Mielestämme heissä täytyy olla jotain vialla, jotta voidaan perustella, miksi joku valitsisi olla koditon. Ja kuitenkin nykyiset tilastot osoittavat, että täysipäiväisesti työskentelevä aikuinen mies/nainen on vain yhden palkan päässä kodittomuudesta.

Älä erehdy – Fresnon kodittomat ovat yhteisö itselleen. Tässä yhteisössä he pitävät toisistaan ​​huolta, oli kyse sitten vaatteiden tai muiden tarvittavien tarvikkeiden kaupasta. Fresnon ja Maderan läänien nykyiset tilastot osoittavat, että kodittomia on noin 3 641, mikä on 45,2 % enemmän kuin vuonna 2019. Pandemian myötä kasvu todennäköisesti lisääntyy vuonna 2022.

Amerikan ruokakori

Miten se alkaa ja mistä se tulee? San Joaquin Valley toimittaa Yhdysvaltoihin tuotteita, jotka muodostavat 12,8 prosenttia maan kokonaistarjonnasta maataloudessa. Se on paljon tuotetta, joka tulee Fresnosta. Joten kysymys herättää vastauksen, kuinka valtavasti rikkaassa maatalouskaupungissa voi olla niin korkea kodittomien määrä? Kenen vika ja kuka on syyllinen telttakaupungeista, jotka näyttävät nousevan yhtä nopeasti kuin kerrostaloja rakennetaan?

Lähempi tarkastelu

Mielenterveysasiantuntijat ovat sanoneet, että yksi traumaattinen tapahtuma ihmisen elämässä riittää muuttamaan ihmisen aivokemiaa. Eivätkö positiiviset, merkittävät tapahtumat muuta meitä jollain tavalla, kuten lapsen saaminen, yliopistosta valmistuminen tai ensimmäisen kodin ostaminen? Entä koko elinikäinen systemaattinen tai satunnainen – mutta kuitenkin johdonmukainen – traumaattinen tapahtuma lapsuudesta lähtien? Tämä ei vain muuttaisi aivojen kemiaa, vaan muuttaisi ja sanelee tiettyjä käyttäytymismalleja, joita yhteiskunta pitää epänormaalina.

Tällaisia ​​käyttäytymismalleja voivat olla itselle puhuminen, osoitteleminen ja puhuminen esineille, joita saattaa olla tai ei ole olemassa, huono fyysinen hygienia ja kyvyttömyys kommunikoida tarpeistaan ​​yhtä tehokkaasti kuin kukaan muu ajattelematta sitä uudelleen. Mielenterveysasiantuntijat olisivat samaa mieltä siitä, että monet yhteisössämme asuvat kodittomat kärsivät yhdestä tai useammasta mielenterveyssairaudesta, jotka ovat usein diagnosoimattomia, hoitamattomia ja mikä tärkeintä, yhteiskunnan väärinymmärtämät. Tämä tekee mielenterveysongelmien diagnosoinnista ja hoidosta haastetta. Väestö on aina liikkeellä tai ohimenevä. Kodittoman ei ole turvallista viipyä yhdessä paikassa liian kauan, koska hän joutuu uhriksi urheilun tai yksinkertaisesti vilpittömän julmuuden vuoksi.

Fresnon vaiva

Sanalla sanoen Fresnon vaiva on meta. Mikä tässä lääkkeessä on niin houkuttelevaa, mikä on vaikuttanut Fresnon asukkaisiin kaikilla yhteiskunnan sosioekonomisilla tasoilla? Kolme vastausta: yksi, se on halpaa; toiseksi se muuttaa todellisuuden käsitystä suuressa määrin; ja kolme, se on helposti saatavilla. Tämä on erittäin houkutteleva kamppaileva perhe-ihminen, joka ei pysty tienaamaan tarpeeksi rahaa elättääkseen perheensä, yksinhuoltajaäiti, jolla ei ole työtä tai varaa päivähoitoon, ja kodittomat, jotka käyttävät metaania selviytyäkseen päässään kuuluvista äänistä. tai asioita, joita he näkevät päivittäin. Mielenterveysalan ammattilaiset kutsuvat tätä “itsehoidoksi”. Mutta toisille se voi olla yksi traaginen tapahtuma elämässä, joka sai heidät suistumaan normaalin yhteiskunnan radalta. He alkavat käyttää metaa selviytyäkseen tai yksinkertaisesti “tunnottomiksi”. Saatamme olla toipumassa vuonna 2020 alkaneesta pandemiasta; Olemme kuitenkin edelleen keskellä epidemiaa – meta-epidemiaa koko maassa.

Kaikki ei ole menetetty

Fresnossa on virastoja, jotka ovat liiankin tuttuja kodittomasta väestöstä ja siitä, mikä sen aiheuttaa. Palveluntarjoajat, kuten Fresno Mission ja Poverello House, ovat vuosikymmenten ajan omistautuneet tarjoamaan suojaa ja turvaa tälle haavoittuvaiselle väestölle. Poverello House tarjoaa lyhytaikaista ja joissakin tapauksissa pitkäaikaista välitöntä asumista yksilöille ja perheille. Monet ovat hyötyneet näiden virastojen väsymättömistä ponnisteluista ja vapaaehtoisista, jotka tulevat auttamaan kaikilta elämänaloilta.

Fresno Missionissa (entinen Fresno Rescue Mission) on lämmityskeskus, joka antaa yksilölle mahdollisuuden saada suojaa yön yli, kunnes heille on vapaata tilaa. Tämä varmistaa, että henkilö voi oleskella turvallisesti sisätiloissa yön yli niin kauan kuin hänellä kestää suojan löytäminen. Mukana on myös Project Home Key, joka on muuttanut viralliset hotellit kodittomien tilapäisiksi asunnoiksi ja on suunnattu tarjoamaan 1 500 huonetta ja turvakoteja seuraavien kahden vuoden aikana. Fresno on tehnyt paljon ja ymmärtää edelleen kodittomuuden ainutlaatuisen dynamiikan.

Sarjakuvasarjassa “Superman” hänellä oli röntgennäön etuna – kyky nähdä suoraan esineen tai henkilön läpi. Ehkä sitä tarvitsemme, kun seuraavan kerran näemme kodittoman miehen tai naisen – kykyä käyttää emotionaalisen näkemyksen voimaa ja nähdä hänet ihmisenä. Joku, jolla saattaa joskus olla unelmia tai toiveita yliopistosta, avioliitosta ja perheestä. Ehkä jokaisen kodittoman sisällä on kansalainen, joka on osa yhteiskuntaa, joka kamppailee ulos? Kun modernin yhteiskunnan raja työntää kodittomat yhä kauemmaksi siitä, mitä pidämme normaalina tai ihmisenä, ehkä he voivat sanoa, kuten muut ennen heitä työnnetty ja unohdettu populaatio sanoi… että kerran olimme täällä.


Barak Hernandez on omistaja Puhdas Mestari vuodesta 2018 lähtien ja hänellä on 30 vuoden kokemus kaikista siivous- ja vesihuoltopalveluista. Barak on yhdeksästä lapsesta nuorin, syntynyt ja kasvanut Fresnossa Kaliforniassa. Barak kävi Norsemanin peruskoulun, Easterbyn ala-asteen, Kings Canyonin yläkoulun ja lopulta McLane-lukion. Barak kasvatettiin työskentelemään nuorena ilman palkkaa. Kotoisin suuresta latinalaisamerikkalaisesta perheestä, odotettiin aina, että jokainen perheenjäsen osallistui kotitöihin ja auttoi perheyrityksessä. Barakin molemmat vanhemmat ovat tällä hetkellä kuolleet, mutta elävät ikuisesti hänen muistossaan.

Leave a Comment