Covid-19 Live-päivitykset: Maskivaltuutukset, rajoitukset ja rokotteet

Kuva
Luotto…Jose Luis González/Reuters

WASHINGTON – Bidenin hallinto ei voi enää käyttää kansanterveyssääntöä oikeuttaakseen rajan ilman asiakirjoja ylittävien siirtolaisperheiden karkottamista, jos se joutuisi vainon tai kidutuksen kohteeksi, liittovaltion valituslautakunnan perjantaina antaman päätöksen mukaan.

Pandemian alussa Trumpin hallinto kääntyi kansanterveyslain epämääräiseen säännökseen, joka tunnetaan nimellä Title 42, ja antoi määräyksen, joka antoi rajaviranomaisille valtuudet käännyttää siirtolaiset välittömästi lounaisrajalla, vaikka he hakisivat turvapaikkaa. .

Bidenin hallinto on pitänyt järjestyksen voimassa kaikille siirtolaisille paitsi lapsille, jotka saapuvat rajalle ilman vanhempaa tai huoltajaa. Viranomaiset ovat sanoneet, että tautien valvonta- ja ehkäisykeskusten tehtävänä on päättää, milloin sääntö voidaan kumota. Virasto tarkastelee käytäntöä seuraavan kerran huhtikuussa.

“Toistaiseksi toimeenpaneva viranomainen voi karkottaa kantajat, mutta vain paikkoihin, joissa heitä ei vainota tai kiduteta”, todettiin Yhdysvaltain Columbia Circuit -alueen muutoksenhakutuomioistuimen paneelin antamassa tuomiossa. Tämän ilmaisemiseksi maahanmuuttolain asiantuntijat sanovat, että siirtolaisten on kerrottava viranomaisille, että he ovat vaarassa joutua tällaiseen lopputulokseen. Lain mukaan se tehdään niin sanotulla uskottavalla pelon kuulemisella, joka on aikaa vievä ja resursseja vaativa askel, jonka maahanmuuttoviranomaiset ovat suurelta osin pystyneet välttämään pandemian aikana kansanterveyssäännön vuoksi.

Osaston 42 mukaiset karkotukset ovat osoittautuneet tehokkaaksi tapaksi karkottaa laittomia maahanmuuttajia aikana, jolloin ennätysmäärä on ylittänyt lounaisrajan. Bidenin hallinto ei vastannut välittömästi päätöstä koskeviin kommenttipyyntöihin.

Päätös ei koske yksinäisiä aikuisia maahanmuuttajia, vain yhdessä rajalle saapuvia perheitä. Tuomioistuimen mielipide voi kuitenkin vaikeuttaa hallinnon perustelemista, ettei kenelläkään siirtolaisella ole oikeutta ilmaista pelkoa vainosta tai väkivallasta.

Sen jälkeen, kun määräys annettiin maaliskuussa 2020, yli 181 000 siirtolaisperhettä on karkotettu sen nojalla. Mutta se on vain 25 prosenttia perheistä, jotka on jäänyt kiinni rajan ylittämisestä sen jälkeen. Monet on päästetty maahan karkotusmenettelyjen kohteeksi useista syistä, mukaan lukien humanitaarisista poikkeuksista.

Säännön kriitikot, mukaan lukien useat kansanterveysasiantuntijat, ovat sanoneet, ettei siirtolaisten karkottamisesta ole kansanterveydellistä hyötyä Covid-19:n leviämisen estämiseksi Yhdysvalloissa. Valituslautakunta näytti olevan samaa mieltä.

“Kuten useimmissa asioissa elämässä, mikään lähestymistapa Covid-19:ään ei voi poistaa kaikkia riskejä”, paneeli kirjoitti. “Mutta kansanterveyden näkökulmasta katsottuna, meillä olevien rajallisten tietojen perusteella on kaikkea muuta kuin selvää, onko CDC:n määräyksellä mitään tarkoitusta.”

Se lisäsi, että määräys “näyttää tietyissä suhteissa jäännökseltä aikakaudelta, jossa ei ollut rokotteita, niukkoja testejä, vähän terapeuttisia aineita ja vähän varmuutta”.

Leave a Comment