House hyväksyy lain laajentaakseen myrkkyille altistuneiden veteraanien terveydenhuoltoa; 174 republikaania vastustaa toimenpidettä

Yhdysvaltain armeija käytti polttokuoppia kaikkialla Irakissa ja Afganistanissa jätteiden, lääketieteellisten ja vaarallisten materiaalien sekä lentopolttoaineen hävittämiseen, mikä altistaa veteraanit myrkyille, jotka ovat aiheuttaneet pitkäaikaisia ​​lääketieteellisiä ongelmia. Altistuneet veteraanit kohtaavat usein vaikeita työkyvyttömyysetuuden hakuprosesseja Veteraaniasioiden ministeriön kanssa saadakseen tarvittavaa terveydenhuoltoa.

Oppositiossa äänestäneet republikaanit väittivät, että toimenpide, jonka hinta on 300 miljardia dollaria 10 vuoden aikana, lisäisi liikaa maan alijäämää ja pahentaisi VA:n ruuhkaa.

Rep. Mariannette Miller-Meeks (R-Iowa) – lääkäri, 24-vuotias sotilasveteraani ja edustajainhuoneen veteraaniasioiden komitean jäsen – vastusti edustajainhuoneen lakiesitystä lattialla sanoen senaatin version, joka on laajuudeltaan kapeampi, on vastuullisempi toimenpide.

”Emme tee oikein veteraaniemme puolesta olemalla verotuksellisesti vastuuttomia heidän nimissään. Ja sanon sen itse veteraanina, Miller-Meeks sanoi.

Parlamentin lakiesityksen mukaan 23 terveydentilaa, mukaan lukien hengityselinten sairaudet ja syövät, katsottaisiin joko aiheutuneen asepalveluksesta tai pahentaneen asepalvelusta, mikä tarkoittaa, että tällaisista sairauksista kärsivien veteraanien ei enää tarvitse todistaa, että ne johtuivat altistumisestaan toksiineja.

Edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi (D-Calif.) sanoi tiedotustilaisuudessa torstaina olevansa “yllättynyt ja yllättynyt” republikaanien kritiikistä laskun hintalappua kohtaan.

“Se on sodan hinta”, Pelosi sanoi. “Republikaanit menevät lattialle ja sanovat, että veteraanit eivät todellakaan halua tätä apua, koska se tulee maksamaan rahaa, ja he ovat enemmän huolissaan budjetista [than] he ovat heidän terveydestään. Todellako? Annoit juuri veronalennuksia vuonna 2017 Amerikan rikkaimmille ihmisille.

“Veronkevennyksiä rikkaille, syöpää veteraaneillemme”, hän lisäsi. “Näin me näemme tämän keskustelun.”

Lakiesitystä vastustaneiden 174 republikaanien joukossa oli kolme parasta puoluejohtajaa – edustajainhuoneen vähemmistöjohtaja Kevin McCarthy (Kalifornia) ja edustajat. Steve Scalise (La.) ja Elise Stefanik (NY).

Palovammojen ja niiden vaikutusten käsitteleminen on ollut myös presidentti Bidenin prioriteetti, joka otti asian esille unionin tilaa koskevassa puheessaan tiistaina.

“Olen aina uskonut, että meillä on pyhä velvollisuus varustaa ne, jotka lähetämme sotaan, ja huolehtia heistä ja heidän perheistään, kun he tulevat kotiin”, Biden sanoi puheessaan.

Edustajainhuoneen veteraaniasioiden valiokunnan puheenjohtaja Mark Takano (D-Kalifornia) esitteli lakiesityksen, ja edustaja esitteli sitä. Raul Ruiz (D-Kalifornia), lääkäri. Parlamentin torstaina Ruiz väitti, että parlamentti oli sen velkaa veteraaneille ja niille, jotka menettivät rakkaansa myrkkyjen takia, jotta se hyväksyisi laskun.

“Tämä on itse aiheutettu DOD-haava, jonka armeijamme teki palvelusjäsenillemme, ja nyt he kuolevat viivästyneinä sodan uhreina näiden paljastusten vuoksi”, Ruiz sanoi. “Meidän on pelastettava ihmishenkiä tänään.”

Asianajajat ja lainsäätäjät, mukaan lukien Pelosi, puolsivat lakiesitystä keskiviikkona. Lainsäädäntö on saanut tukea veteraaniryhmiltä ja puolestapuhujilta, mukaan lukien koomikko Jon Stewart, joka on pitkään puolustanut veteraaneja ja 9/11 ensiapuhenkilöitä ja uhreja.

“Tämän maan oppimiskäyrä sen suhteen, kuinka kohtelemme veteraanejamme, kun he tulevat kotiin sodasta, on niin tuskallisen hidasta, vauhtia ei voida hyväksyä”, Stewart sanoi keskiviikon mielenosoituksessa, jossa hän myös torjui kritiikin, jonka mukaan lasku on liian kallis.

“Jos emme kestä sodan seurauksia, meidän pitäisi ehkä harkita, että emme aloita niin monia”, hän sanoi.

Takano sanoi tapahtumassa keskiviikkona, että “jos aiomme tukea sodan aloittamisen ja jatkamisen kustannuksia, meidän on tunnustettava taloudelliset kustannukset, jotka aiheutuvat niiden veteraanien tukemisesta, joita se synnyttää tullessaan kotiin”. Emme voi luopua vastuustamme tarrashokin takia. Meillä on moraalinen velvollisuus Amerikan veteraaneja kohtaan.

Senaatin lakiesitys, joka hyväksyttiin helmikuussa kahden puolueen tuella, pidentää vain sitä, kuinka kauan 9/11-taisteluveteraaneille taataan VA-hoito laajentamalla terveydenhuoltokelpoisuuden ikkunaa viidestä kymmeneen vuoteen heidän kotiutuksensa jälkeen.

Senaatin ja edustajainhuoneen lakiehdotukset on sovitettava yhteen ja kongressin on hyväksyttävä lopullinen versio ennen kuin lähdetään presidentin luo.

Jada Yuan New Yorkista osallistui tähän raporttiin.

Leave a Comment