Kutsu terveyteen liittyvään eriarvoisuuteen nyt, ennen seuraavaa pandemiaa

4. maaliskuuta 2022 – Uusien COVID-19-tapausten laskun jatkuessa voisi olla aika keskittyä varmistamaan, että kaikilla on yhtäläinen pääsy rokotteisiin ja muihin lääkkeisiin ennen seuraavaa kansanterveyskriisiä.

Koronaviruspandemia, joka on nyt kolmatta vuotta, merkitsi suuria ongelmia, jotka liittyvät yhtäläiseen diagnoosiin, hoitoon ja rokotuksiin.

Epätasa-arvo Yhdysvaltain terveydenhuoltojärjestelmässä ei ehkä ole mitään uutta, mutta pandemia pahensi ongelmia, joihin voitaisiin ja pitäisi puuttua nyt, asiantuntijat sanoivat torstaina Infectious Diseases Society of America -yhdistyksen sponsoroimassa tiedotustilaisuudessa.

“Iso kuva” -viesti on, että kansanterveysviranomaiset kuuntelevat muita heikommassa asemassa olevissa yhteisöissä olevia ihmisiä, käsittelevät pääsyyn ja luottamukseen liittyviä ainutlaatuisia haasteita ja palkkaavat paikallisia virkamiehiä ja uskonjohtajia edistämään rokotteiden ja tehosteiden kaltaisten asioiden tärkeyttä.

Terveydenhuollon tarjoajat voivat myös tehdä osansa auttaakseen, sanoi Allison L. Agwu, MD, lasten ja aikuisten infektiotautien apulaisprofessori Johns Hopkinsin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa Baltimoressa.

“Jos näet jotain, sano jotain”, hän sanoi. Äänesi käyttäminen vaikuttamiseen on tärkeää, hän lisäsi.

Kysyttäessä, kuinka yksittäiset palveluntarjoajat voisivat auttaa, Agwu sanoi, että on tärkeää tunnustaa, että kaikilla on ennakkoluuloja. “Tunnista, että saatat esittää jokaisessa kohtaamisessasi joitain luontaisia ​​ennakkoluuloja, joita et tunnista. Minulla on niitä, meillä kaikilla on niitä.”

Terveyden epätasa-arvoa koskevien tietojen ja todisteiden kuuleminen on hyvä strategia, Agwu sanoi. Kun kaikki käyttävät samoja numeroita, se voi auttaa vähentämään harhaa. Tarkoitus puuttua eriarvoisuuteen auttaa myös.

Mutta yksittäisten palveluntarjoajien parhaat aikomukset menevät vain niin pitkälle, ellei yleisen terveydenhuoltojärjestelmän ennakkoluuloja puututa, hän sanoi.

Emily Spivak, MD, oli samaa mieltä.

“Terveysjärjestelmämme ja lääketieteelliset käytännömme ovat valitettavasti osa tätä systeemistä ongelmaa. Nämä rasismin epätasa-arvot – ne kaikki ovat valitettavasti upotettuja näihin järjestelmiin”, hän sanoi.

“On hienoa, että yksittäinen palveluntarjoaja tekee kaiken tämän”, Spivak sanoi, “mutta tarvitsemme todella terveydenhuoltojärjestelmien ja lääketieteellisten käytäntöjen kulttuurin… muuttuaksemme ennakoivaksi ja harkitsevaksi. [and devise] toimia tämän eriarvoisuuden vähentämiseksi.”

Equity ja monoklonaaliset vasta-aineet

Lähempänä toista rannikkoa Spivak, tartuntatautien apulaisprofessori Utahin yliopistosta Salt Lake Cityssä, pohti, kuinka vähentää epätasa-arvoa Utahissa, kun monoklonaalisia vasta-aineita tuli ensimmäistä kertaa saataville COVID-19:n hoitoon.

“Meillä oli jo kliininen kokemus tietää, että asiat eivät olleet tasa-arvoisia ja että näimme paljon enemmän potilaita tartunnan saaneina, sairaalahoidossa ja joilla oli todella huonoja tuloksia, jotka olivat pääasiassa ei-valkoisia tai etnisiä ryhmiä”, hän sanoi tiedotustilaisuudessa.

“Yritimme päästä sen eteen ja sanoa, että meidän on mietittävä, kuinka voimme oikeudenmukaisesti antaa pääsyn näihin lääkkeisiin.”

Jotkut varhaiset tutkimukset auttoivat Spivakia ja kollegoita tunnistamaan vakavamman COVID-19:n riskitekijöitä.

“Ja tavalliset asiat putosivat, joita voit odottaa: ikä, miesten sukupuoli – se oli tuolloin suurempi riski, se ei ole enää – diabetes ja liikalihavuus”, hän sanoi.

“Mutta jotain, joka todella erottui erittäin merkittävänä riskitekijänä, olivat ihmiset, jotka tunnustivat olevansa ei-valkoisia tai etnisiä ryhmiä.”

Joten Spivak ja kollegat keksivät valtion riskipisteet, jotka sisälsivät korkeamman riskin ei-valkoisiin ryhmiin kuuluville ihmisille. He ottivat yhteyttä potilaisiin, jotka tunnistettiin ei-valkoisiksi tietokannassa lisätäkseen tietoisuutta monoklonaalisen vasta-ainehoidon saatavuudesta ja eduista.

Sairaanhoitajat soittivat myös ihmisiä vahvistamaan viestiä.

Äskettäin Spivak ja kollegat toistivat tutkimuksen yli 180 000 Utahin asukkaan tiedoista ja “löivät, että nämä ennustajat pitävät edelleen paikkansa”.

Riskinsäätö vai lisää epäoikeudenmukaisuutta?

“Valitettavasti tämän vuoden tammikuun lopussa terveysministeriömme julkaisi lehdistötiedotteen, joka poisti ei-valkoisen rodun etniset pisteet tai riskit osavaltioriskilaskimestamme”, Spivak sanoi.

“Mutta he työskentelevät muilla toiminnallisilla keinoilla saadakseen ihmiset huumeisiin näissä yhteisöissä ja lisäämään pääsypisteitä eri tavoin”, hän sanoi.

Osaston lausunnossa sanotaan osittain: “Sen sijaan, että UDOH käyttäisi rotua ja etnistä alkuperää hoitokelpoisuuden määrittämisessä, UDOH työskentelee väriyhteisöjen kanssa parantaakseen hoitojen saatavuutta sijoittamalla lääkkeitä paikkoihin, joihin nämä väestöt voivat helposti päästä. yhdistää näiden yhteisöjen jäsenet saatavilla oleviin hoitoihin.”

Tiedot eroista

CDC kerää tietoja COVID-19-tapauksista, sairaalahoidoista ja kuolemantapauksista, mutta kaikki osavaltiot eivät erittele tietoja rodun ja etnisen alkuperän mukaan.

Tästä varoituksesta huolimatta tiedot paljastavat, että valkoisiin amerikkalaisiin verrattuna alkuperäisasukkailla ja alaskan alkuperäiskansoilla on 1½ kertaa todennäköisempi diagnosoida COVID-19. Sairaalahoito- ja kuolleisuusluvut ovat myös korkeampia tässä ryhmässä.

“Se näkyy myös afroamerikkalaisten ja latinalaispopulaatioiden kohdalla valkoisiin populaatioihin verrattuna”, Agwu sanoi.

Ja noin 10 % amerikkalaisista, jotka ovat saaneet vähintään yhden annoksen COVID-19-rokotetta, on mustia, vaikka he muodostavat 12–13 % Yhdysvaltain väestöstä.

Odotan innolla

Agwulle COVID-19-pandemian aikana syntyneiden eriarvoisuuksien käsitteleminen tuntui reaktiiviselta. Mutta nyt kansanterveysviranomaiset voivat olla aktiivisempia ja käsitellä suuria asioita etukäteen.

“Olen täysin samaa mieltä. Meillä on jo tiedot”, Spivak auttaa. “Meidän ei tarvitse pysähtyä ensi kerralla. Tiedämme nämä epäoikeudenmukaisuudet tai järjestelmälliset [issues] — he ovat olleet täällä vuosikymmeniä.”

Jos eriarvoisuuksien korjaamisessa ei edistytä, hän ennusti seuraavan kansanterveyshätätilanteen yhteydessä, että “se toimii taas samalla tavalla, melkein kuin leikkikirja”.

Agwu kilpaili ja sanoi, että nyt tarvitaan toimia, “joten emme aloita joka kerta tyhjästä.”

.

Leave a Comment