Minnesotalainen Bright Health leikkaa noin 150 työpaikkaa suurten menetysten vuoksi

Bright Health Group vähentää työvoimaansa noin 5 % eli noin 150 työpaikalla sairausvakuutusliiketoimintansa viime vuoden surkeiden taloudellisten tulosten seurauksena.

Bloomingtonissa toimiva Bright Health on nähnyt terveydenhuollon tilaajien jyrkän kasvun viimeisen viiden vuoden aikana, mutta se on kerännyt suuria tappioita viime vuonna alle 65-vuotiaiden yksittäisillä markkinoilla.

Tällä viikolla tehty viranomaisilmoitus havainnollistaa ongelmia vuonna 2021 yhtiön sairausvakuutusliiketoiminnassa Floridassa, jossa tappiot kasvoivat, kun yhtiön yksittäisten markkinoiden jäsenmäärä kasvoi 10-kertaiseksi.

Bright Health “askelee toimenpiteitä parantaakseen toiminnan tehokkuutta – mukaan lukien kohdennettuja työvoiman vähennyksiä tietyillä liiketoiminta-alueillamme”, yhtiö sanoi Star Tribune -lehdelle antamassaan lausunnossa. “Vaikka tämä päätös oli vaikea, uskomme vahvasti, että organisaatiomme pitkän aikavälin terveyden ja menestyksen kannalta on välttämätöntä toteuttaa visiomme terveydenhuollon toteuttamisesta yhdessä.”

Tietoja siitä, missä työntekijät menettävät työnsä, ei ollut saatavilla. Sen lisäksi, että sen pääkonttori sijaitsee Minnesotassa, yhtiö sanoi viime vuonna antamassaan viranomaisilmoituksessa, että sillä on toimistoja 10 osavaltiossa sekä lääketieteellisiä ryhmiä Floridassa.

Bright Health Group kamppaili vuonna 2021 laskeakseen tarkasti riskipisteitä ilmoittautuneilleen, erityisesti uusille tilaajille, jotka tulvivat sen terveyssuunnitelmiin Floridan kaltaisissa osavaltioissa. Yhtiö paljasti riskinsäätöongelman sijoittajille marraskuussa ja selitti sen aiheuttaneen merkittävän osuman maksutuloihin markkinoilla, joilla yksityishenkilöt ostavat vakuutta.

Tällä viikolla Bright Health paljasti, kuinka sen riskien säätöongelmia pahensivat korvausvaatimusten käsittelyyn liittyvät ongelmat, kun vakuutusyhtiö kamppaili maksaakseen tarkasti lääketieteen tarjoajien korvaukset. Hallitsemalla uusien potilaiden tulvaa viime vuonna, vakuutusyhtiö joutui lataamaan korvauskäsittelyjärjestelmäänsä useamman terveydenhuollon tarjoajan sopimustiedot, yhtiön toimitusjohtaja Mike Mikan sanoi keskiviikon puhelussa sijoittajien kanssa.

“Sopimuksiamme ladatessaan teimme virheitä latauksessa, ja niin alkuvuodesta meillä oli haaste reklamaatioiden käsittelyssä”, Mikan sanoi.

Tämän seurauksena vakuutuksenantajan täytyi käsitellä tai käsitellä uudelleen monia vaatimuksia myöhemmin vuoden aikana – erityisesti neljännen vuosineljänneksen aikana – ja hänellä oli rajallinen ymmärrys tilaajien terveysriskeistä sekä nousevista lääketieteen suuntauksista, hän sanoi.

Yhtiö on tehnyt muutoksia riskien oikaisemiseen ja korvausten käsittelyyn liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi, mutta myös siirtynyt karsimaan käyttökustannuksia.

“Tarkastelemme osaamista ja kustannusrakennetta”, Mikan sanoi sijoittajille. “Jatkamme tiimimme kehittämistä lisäämällä asiantuntemusta tarpeen mukaan, ja olemme ryhtyneet erityistoimiin kustannusrakenteen vähentämiseksi, irtisanomisten poistamiseksi ja tehokkuuden lisäämiseksi koko organisaatiossa.”

Vuonna 2017 Bright Health aloitti noin 11 000 ilmoittautuneen vain yhdessä osavaltiossa. Tällä viikolla yhtiö raportoi yli miljoonasta terveyssuunnitelman jäsenestä 17 osavaltiossa.

Yksittäisten markkinoiden kattavuuden lisäksi Bright Health myy vakuutuksia eläkeläisille, jotka haluavat saada valtion rahoittamia etuja Medicare Advantage -terveyssuunnitelmien kautta.

Vuosina 2020–2021 yhtiön vuotuinen liikevaihto kasvoi 1,2 miljardista dollarista 4 miljardiin dollariin keskiviikkona julkaistujen tulosten mukaan. Tänä aikana Bright Healthin nettotappio kasvoi 248,4 miljoonasta dollarista vuonna 2020 1,178 miljardiin dollariin viime vuonna.

Floridassa Bright Healthin yksittäisiä palveluita myyvän yrityksen jäsenmäärä kasvoi vuoden 2020 lopun 30 131 henkilöstä 326 012 henkilöön tänä vuonna, tällä viikolla tehdyn viranomaisilmoituksen mukaan.

Floridan vakuutusliiketoiminnan, joka sisälsi pienen määrän Medicaren terveyssuunnitelmia, liiketappio kasvoi noin 60,5 miljoonasta dollarista vuonna 2020 yli 356 miljoonaan dollariin viime vuonna.

Leave a Comment