Saint Clare’s Health maksaa 77 550 dollaria EEOC:n vammaissyrjintäoikeudenkäynnin ratkaisemiseksi | US Equal Employment Opportunity Commission (EEOC)

Sairaala peruutti työtarjouksen raskauteen liittyvien vammojen vuoksi, liittovaltion virasto veloitetaan

NEWARK, NJ – Saint Clare’s Health, Prime Healthcare Servicesin osasto, joka operoi kahta sairaalaa Morris Countyssa, New Jerseyssä, maksaa 77 550 dollaria ja antaa muita helpotuksia ratkaistakseen Yhdysvaltain tasa-arvoisten työmahdollisuuksien komission (EEOC) nostaman vammaisten syrjintää koskevan kanteen. liittovaltion virasto ilmoitti tänään.

EEOC:n kanteen mukaan Saint Clare’s Health palkkasi raskaana olevan ehdokkaan hakemaan päivärahaa EMS-lähettäjäksi Doverissa, New Jerseyssä. Muutama päivä ennen aloituspäivää työntekijä kuitenkin joutui sairaalaan ja hänellä diagnosoitiin raskauteen liittyvä verenkiertoelimistöön vaikuttava preeklampsia. Työntekijä otti sitten yhteyttä Saint Claren henkilöstöosastoon diagnoosinsa johdosta ja kysyi, mihin toimiin hänen oli ryhdyttävä seuraavaksi. Saint Clare’s Health vastasi peruuttamalla hänen työtarjouksensa, vaikka hän tarvitsi vain pientä majoitusta, jolloin aloituspäivämääränsä viivästytti useita viikkoja.

Tällainen toiminta rikkoi amerikkalaisten vammaisten lakia (ADA), joka edellyttää, että työnantajat ovat tekemisissä hakijoiden ja työntekijöiden kanssa tarjotakseen kohtuulliset mukautukset vammaisille ilman kohtuuttomia vaikeuksia ja kieltää työnantajia ryhtymästä haitallisiin toimiin päteviä hakijoita ja työntekijöitä vastaan ​​heidän vammansa perusteella. EEOC nosti kanteen Yhdysvaltain New Jerseyn piirioikeuteen (EEOC v. Prime Healthcare Services – Saint Clare’s, LLC, d/b/a Saint Clare’s Health, siviilitoimi nro 21-cv-02055) sen jälkeen, kun hän yritti ensin päästä Oikeudenkäyntiä edeltävä ratkaisu sovitteluprosessin kautta. Tätä tapausta käsittelivät EEOC Trial Attorneys Edumin Corrales ja Caitlin D. Brown, jota valvoi EEOC:n valvontalakimies Kimberly A. Cruz.

Kanteen ratkaiseva suostumusasetus tarjoaa yhteensä 77 550 dollaria menetetyistä palkoista ja muista vahingoista sekä merkittäviä ei-rahallisia helpotuksia, jotka on suunniteltu estämään lisäsyrjintää. Näihin säännöksiin kuuluu kielto, jolla kielletään Saint Clare’s Healthia syrjimästä työntekijöitä ja työnhakijoita vamman perusteella, mukaan lukien raskauteen liittyvät vammat; päivitykset yhtiön sisäisiin käytäntöihin; ja pakollinen koulutus Saint Clare’s Healthin työntekijöille liittovaltion syrjinnänvastaisesta laista. Yrityksen on myös raportoitava EEOC:lle kaikista saamistaan ​​sisäisistä valituksista vammaissyrjinnästä tai kostotoimista seuraavien kahden ja puolen vuoden aikana.

“On tärkeää, että työnantajat ymmärtävät, että laki vaatii heitä tarjoamaan kohtuulliset mukautukset vammaisille hakijoille, jotta he voivat suorittaa työn keskeisiä tehtäviä”, sanoi EEOC:n aluesyyttäjä Jeffrey Burstein. “Olemme iloisia, että Saint Clare’s Health teki yhteistyötä EEOC oikeudenkäyntiprosessin varhaisessa vaiheessa tehdäkseen vahingoittuneesta työntekijästä kokonaisen.”

EEOC-alueen johtaja Judy Keenan lisäsi: “ADA tarjoaa naisille, joilla on raskauteen liittyviä vammoja, saman oikeuden kohtuulliseen asumiseen kuin muille työntekijöille, joilla on raskauteen liittymättömiä vammoja. Kohdennettu EEO-koulutus ja syrjinnän vastaisten toimintatapojen tarkistukset, jotka tuovat esiin raskauteen liittyviä heikentymiä, ovat konkreettisia askelia hakijoiden ja työntekijöiden suojelemiseksi vammaissyrjinnältä.”

EEOC:n New Yorkin piiritoimisto on vastuussa syrjintämaksujen käsittelystä, hallinnollisesta täytäntöönpanosta ja virastojen riita-asioista Connecticutissa, Mainessa, Massachusettsissa, New Hampshiressa, New Yorkissa, Pohjois-New Jerseyssä, Rhode Islandissa ja Vermontissa.

EEOC edistää mahdollisuuksia työpaikalla panemalla täytäntöön liittovaltion lakeja, jotka kieltävät työsyrjinnän. Lisätietoja on saatavilla osoitteessa www.eeoc.gov.

Leave a Comment