TERVEYDENHUOLTOTIEDOTUS: Biden hakee 22,5 miljardia dollaria Covid-rahoitusta

Valkoinen talo pyysi kongressilta 22,5 miljardia dollaria välittömistä uusista investoinneista testaukseen, viruslääkkeisiin ja parannettuihin rokotteisiin mahdollisen uuden koronaviruksen muunnelman ja myöhempien tapausaaltojen ennakoimiseksi. Tämä muodosti suurimman osan laajemmasta 32,5 miljardin dollarin lisäpyynnöstä, joka sisältää myös rahaa Ukrainalle.

Republikaanit ovat sanoneet, että uudet Covidiin liittyvät menot tulisi maksaa käyttämällä viime vuoden taloudellisen pelastussuunnitelman käyttämättä jääneet rahat uudelleen. Toistaiseksi kongressi ja presidentti Joe Bidenin hallinto eivät ole vielä päättäneet, mistä nämä varat voivat tulla.

22,5 miljardin dollarin luku sisältää 12,2 miljardia dollaria rokotteiden hankintaan – myös lapsille – sekä viruslääkkeiden ja monoklonaalisten vasta-ainehoitojen hankintaan, 2 miljardia dollaria testaukseen ja muita varoja tuleviin muunnelmiin valmistautumiseen. Se sisältää myös 2,6 miljardin dollarin pyynnön rokotustoimien laajentamiseen ympäri maailmaa ja 1,7 miljardia dollaria Covid-hoitoihin, -testeihin ja tarvikkeisiin ulkomailla asuville väestölle.

Sekä Covid- että Ukraina-pyynnöt tulevat neuvottelujen aikana hallituksen rahoittamisesta. Ilman kongressin toimia kriittisten liittovaltion virastojen rahat loppuvat maaliskuun 11. päivän tienoilla, ja niillä voi olla vaikeuksia vastata asianmukaisesti jompaankumpaan hätätilanteeseen. Valkoinen talo pyytää, että uudet varat sisällytetään tähän pyrkimykseen. Pyyntö on nimetty “hätätilanteeksi”, mikä tarkoittaa, että se ylittäisi tavallisen viraston tason.

Senaatin enemmistön johtaja chuck schumer (DN.Y.) sanoi eilen, että Covid-lisäosa pitäisi sisällyttää Hillillä neuvoteltavaan koko vuoden menopakettiin. “Kongressin on sisällytettävä Covid-apurahoitus sen varmistamiseksi, että koulumme ja yhteisömme kohtaavat mahdollisimman vähän häiriötä, jos toinen vaihtoehto tulee, ja meidän pitäisi tehdä se mahdollisimman pian”, Schumer sanoi puheenvuorossaan. Josh Wingrovella, Erik Wassonilla ja Roxana Tironilla on enemmän.

Kukkulalla tapahtuu

Takaisin paremman kuulemisen: Senaatin demokraatit aikovat järjestää kuulemistilaisuuksia jumiutuneen sisäpoliittisen asialistansa eri osista nyt, kun sen. Joe Manchin (DW.Va.) on ilmoittanut olevansa valmis tukemaan puolueellista menotoimia. Senaatin ikääntymisen puheenjohtaja Bob Casey (D-Pa.) sanoi, että hänen paneelinsa aikoo järjestää vähintään yhden kuulemistilaisuuden kotiterveydenhuollon työntekijöistä ja koti- ja yhteisöpohjaisen hoidon saatavuudesta.

Casey sanoi, että demokraatit haluavat muistuttaa kollegoitaan ja amerikkalaisia ​​ongelmista, joita he olivat toivoneet voivansa ratkaista parlamentin hyväksymällä Build Back Better Actilla. “Haluamme alkaa korostaa näitä asioita uudelleen, koska viime kuukausina on tapahtunut paljon”, Casey sanoi. Senaatin rahoituskomitean avustaja sanoi erikseen, että paneeli tutkii kuulemistilaisuuksia sen lainkäyttövaltaan kuuluvilla aloilla, nimittäin lääkkeiden hinnoittelulla, Alex Ruoff raportoi.

Parlamentti hyväksyi 1,75 biljoonan dollarin menopaketin, joka sisälsi demokraattien terveysohjelman ytimen Obamacaren vahvistettujen palkkiotukien jatkamisesta tämän vuoden jälkeen lainsäädäntöön, jolla hallitus valtuutetaan neuvottelemaan lääkevalmistajien kanssa. Edustajainhuoneen versio kuoli 50-50 jakautuneessa senaatissa, kun Manchin sanoi, ettei hän tue sitä, vaikka hän on ilmaissut halunsa suppeampaan lääkkeiden hinnoittelua koskevaan lainsäädäntöön.

GOP äänestää kansanterveyshätämerkinnän lopettamisen puolesta: Senaattorit päättivät lopettaa Covid-kansanterveyshätätilanteen, joka on suurelta osin symbolinen tarjous, joka osoittaa kahden osapuolen välisen syvän kuilun pandemiaan reagoimisessa, nyt kolmatta vuotta. Senaatti äänesti eilen äänin 48-47 päätöslauselmasta (SJ Res. 38). Toimenpiteen ei odoteta ratkaisevan parlamenttia, eikä Biden hyväksy sitä. Hallitus varoitti, että liittovaltion hallituksen julkisen terveydenhuollon hätätilan poistamisella olisi laaja-alaisia ​​seurauksia. Hätävaltuudet ovat antaneet USA:lle mahdollisuuden nopeuttaa rokotteita, helpottaa terveysmääräyksiä ja lisätä huomattavasti osavaltioiden Medicaid-varoja. Alex Ruoffilla on enemmän.

Federal Trade Commissionin valinta saa toisen äänestyksen: Senaattorien paneeli on jälleen umpikujassa Bidenin valinnan vuoksi liittyä Federal Trade Commissioniin, vaikka Alvaro Bedoyan nimitys voi silti edetä koko senaattiin. Jos tämä vahvistetaan, Bedoya palvelisi virastossa, josta molempien osapuolten lainsäätäjät ovat yhä enemmän riippuvaisia ​​auttamaan vahvistamaan tietosuojaa verkossa ja valvomaan sosiaalisen median alustoja. Hän osallistuisi myös reseptilääkkeiden johtajien tutkimiseen. Senaatin kauppa-, tiede- ja liikennevaliokunta äänestää hänen nimityksestään äänin 14-14. Mari Curilla ja Celine Castronuovolla on enemmän.

Koronaviruspandemia

Covid-pillereiden määrääjän säännöt rajoittavat “Testaa hoitoa” -suunnitelman kattavuutta: Bidenin suunnitelma avata yhden luukun palvelupisteet Covid-19-testeille ja hoitopillereille herättää huolta siitä, että jotkut eniten kärsineistä amerikkalaisista jää ilman terapiaa. Bidenin “Test to Treat” -aloite, joka paljastettiin tällä viikolla hänen State of the Union -puheessaan, perustaisi satoja paikkoja, joissa potilaat voivat välittömästi saada valtuutetun antiviraalisen pillerin Pfizeriltä tai Merckiltä, ​​jos heidän virustestinsä on positiivinen.

Pillereitä saa vain reseptillä, joten testauskeskukset perustetaan paikallisiin apteekkipohjaisiin klinikoihin, paikallisiin terveyskeskuksiin ja muihin tiloihin, joissa on omat lääkärit tai muut valtuutetut reseptien määrääjät. Apteekkariryhmät sanovat, että rajoitus voi vahingoittaa vähemmistö- ja maaseutuyhteisöjä, joilla on tavallisesti harvemmin perusterveydenhuollon tarjoajia ja jotka luottavat riippumattomiin apteekkiin pääasiallisena hoidon lähteenä. Lue lisää Celine Castronuovolta.

Väärä tieto testaa lääkäreiden sananvapautta: Lääkärit, jotka ovat kutsuneet koronavirusrokotteita huijaukseksi tai väittävät valheellisesti, että ne muuttavat ihmisten DNA:ta, voivat raivostuttaa kansanterveyden vartijat, mutta ensimmäinen muutos saattaa suojella lääketieteen ammattilaisia ​​valtion lupalautakuntien pyrkimyksiltä tukahduttaa vääriä tietoja. Terveydenhuollon ammattilaiset, jotka puhuvat kahdenkeskisen lääkärin ja potilassuhteen ulkopuolella, nauttivat yleensä ensimmäisen lisäyksen täydestä sananvapauden suojasta, joten lääkäreiden kurittaminen julkisista huomautuksista on “neulan pujottamista”, eräs lakiasiantuntija. sanoi. Christopher Brownilla on enemmän.

Lisää otsikoita:

Mitä muuta tänään tiedettävä

Floridan lainsäätäjät lähettävät kuvernöörin pöydälle 15 viikon aborttikiellon: Florida kieltäisi abortit 15 raskausviikon jälkeen myöhään torstaina kuvernöörin pöydälle lähetetyn lainsäädännön mukaan. Lakiesitys (HB 5) on samanlainen kuin Mississippin laki, joka on Yhdysvaltain korkeimman oikeuden käsiteltävänä. “Kun tekniikka on parantunut, tuomioistuimet ovat voineet ottaa uusia kantoja, kun se liittyy elämänmyönteisyyteen”, senaatin presidentti Wilton Simpson (R) sanoi toimittajille Tallahasseen osavaltiossa, Floridassa, viime yönä ennen kamarin äänestystä. “Annamme valtiona 15 viikkoa. Ja Yhdysvaltain korkein oikeus, se ei ole vielä tehnyt, mutta uskon, että he tukevat sitä.” Lue lisää Jennifer Kaysta.

SCOTUS antaa Kentuckyn virallisen puolustaa abortin rajoituksia: Korkein oikeus päätti, että Kentuckyn republikaanien oikeusministeri voi ottaa vastuulleen tiukan aborttilain puolustamisen sen jälkeen, kun osavaltion korkein terveysviranomainen, demokraatti, lakkasi puolustamasta toimenpidettä, kun muutoksenhakutuomioistuin kumosi sen. Äänestyksessä 8-1 tuomarit hylkäsivät liittovaltion vetoomustuomioistuimen johtopäätöksen, jonka mukaan Kentuckyn oikeusministeri Daniel Cameron (R) odotti liian kauan päästäkseen asiaan. Tapaus keskittyy menettelyllisiin kysymyksiin, ei aborttioikeuksiin liittyviin aineellisiin kysymyksiin. Greg Stohr raportoi, että laki kieltäisi yleisimmän aborttitekniikan 15 viikon jälkeen.

Purduen Sacklers solmi 6 miljardin dollarin opioidisopimuksen osavaltioiden kanssa: Purdue Pharman omistavan miljardööri Sackler-perheen jäsenet sopivat suuremmasta opioidi-kipulääkesopimuksesta muutamien osavaltioiden kanssa, jotka auttoivat kumoamaan sen aiemman sopimuksen, mikä toi lääkevalmistajan lähemmäksi kaikkien erittäin riippuvuutta aiheuttavien lääkkeiden vastuiden ratkaisemista.

Perhe on solminut jopa 6 miljardin dollarin sopimuksen eriävien osavaltioiden kanssa, Purduen konkurssitapauksen tuomioistuimen määräämä sovittelija sanoi eilisessä raportissa. Sopimus antaa myös Sacklerin perheenjäsenille laajan koskemattomuuden tulevia opioidilakia vastaan ​​- kipeä paikka opioidien uhrien ja joidenkin valtion virkamiesten kanssa. Yli 500 000 amerikkalaista on kuollut huumeiden yliannostuksiin viimeisen kahden vuosikymmenen aikana osana opioidiepidemiaa. Lue lisää Jeremy Hilliltä ja Jef Feeleystä.

Lääketsaari hakee osavaltioita riippuvuuden hoitoon: Amerikan opioidikriisin kanssa kamppailevilla valtioilla on hallinnolta uusi tiekartta, joka ohjaa käyttäjät julkisiin terveyspalveluihin ja pois rikosoikeusjärjestelmästä. Lainvalvontaa ja muita ensiaputoimia koskeva laki, kansallisen huumevalvontapolitiikan viraston eilen esittelemä mallilaki, antaa osavaltion lainvalvontaviranomaisille lainsäädäntöehdotuksia siitä, kuinka ohjata päihteiden väärinkäyttöä ja mielenterveyshäiriöitä sairastavia kohti hoitoa. Se kannustaa myös vaihtoehtoja “tarpeettomille pääsylle” ensiapuun. Lue lisää Ian Lopezilta.

HHS lykkää Trumpin aikakauden virastosääntöjen tarkistusta: Terveys- ja henkilöstöosasto viivästytti eilen Trumpin hallinnon viime hetken sääntöä, joka olisi johtanut terveysmääräysten raukeamiseen, jos niitä ei ole tarkistettu 10 vuoden välein. HHS julkaisi lopullisen säännön, joka lykkää Trumpin hallintoa syyskuun 22. päivään. Trumpin sääntö julkaistiin Federal Registerissä tammikuussa. 19.2021, päivää ennen Bidenin virkaanastumista, ja sen voimaantulopäivää oli siirretty jo kerran aikaisemmin 22. maaliskuuta. Säännön mukaan HHS:llä olisi viisi vuotta aikaa arvioida olemassa olevia, yli 10 vuotta vanhoja määräyksiä. Shira Steinillä on enemmän.

Lisää otsikoita:

Ota yhteyttä tämän tarinan toimittajiin: Brandon Lee Washingtonissa klo blee@bgov.com; Alex Ruoff Washingtonissa klo aruoff@bgov.com

Ota yhteyttä tästä tarinasta vastaaviin toimittajiin: Zachary Sherwood teki zsherwood@bgov.com; Giuseppe Macri teki gmacri@bgov.com; Michaela Ross teki mross@bgov.com

Leave a Comment