The Recorder – “Välähdys ihmiskuntaan”: Stage on Main -näyttely esittelee Mitchell Groskyn valokuvia

ORANSSI — Mitchell R. Grosky ottaa mielellään kameransa mukaan matkoilleen. Hän on tehnyt sitä vuosia. Ja hän ei malta odottaa, että hän näyttää sinulle dioja.

Pitkäaikaisella atholilaisella on valokuvanäyttely esillä Stage on Mainissa kesäkuun ajan. Ihmiset voivat pysähtyä osoitteessa 17 South Main St. Orangessa katsomaan “Globetrotting: Canvassing The World With Photographer Mitchell R. Grosky” klo 11–18 torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin. Grosky sanoi, että näyttelyn tavoitteena on “näyttää ihmisille, mitä siellä on”.

“Amerikkalaista unelmaa ylistetään oikeutetusti jonakin, johon meidän kaikkien pitäisi pyrkiä”, hän sanoi ja tarkensi, että yksilöiden unelmat voivat ilmetä erilaisissa muodoissa keskittyen perheeseen ja kotiin. “Toivon, että ihmiset näkevät ne joidenkin kuvaamieni ihmisten kasvoissa ja… eivät näe, kuinka erilaisia ​​olemme, vaan samankaltaisuuksia, joita meillä on.”

Erityinen taiteilijan vastaanotto järjestetään 6. maaliskuuta kello 14-17, ja Grosky on paikalla esittelemään valitun näytteen työstään.

“Yritän kuvata kohtauksen sen välillä, mitä näen silmilläni ja mitä tunnen sydämessäni”, hän sanoi valokuvauksestaan. Sisäänpääsy on ilmainen, vaikka naamarit vaaditaan.

Suuri osa hänen näyttelystään ja hänen työstään yleensä keskittyy matkailuun – mukaan lukien viimeaikaiset matkat Israeliin, Jordaniaan, Kiinaan ja Havaijiin sekä monet aikaisemmat matkat Eurooppaan. Kuvissa on kuvia ihmisistä, villieläimistä ja upeista maisemista. Vuonna 2008 hän jäi eläkkeelle ala-asteen opettajana ja rehtorina vuosikymmeniä kestäneellä urallaan, johon sisältyi Riverbendin ja Atholin alueellisen keskikoulun opiskeluaika. Hän käytti tilaisuutta hyväkseen nähdä maailmaa vaimonsa Annen, eläkkeellä olevan yläkoulun englantia ja erityistarpeita opiskelevan, kanssa. opettaja, joka on myös kokemusperäisen oppimisen konsultti. He aloittivat matkustamisen Uuteen Englantiin ja valmistuivat sitten risteilyille ja Karibian tutkimiseen.

“Se antoi meille halun levittää siipiämme”, Grosky selitti.

Hän ja hänen vaimonsa lähtivät lopulta Alaskan risteilylle ja aloittivat sitten risteilyt Välimerellä vieraillessaan 20–25 Euroopan maassa, mutta useimmat vain päivän tai kahdeksi. Lopulta he tekivät “once-in-a-lifetime” valokuvasafarikierroksen Tansaniassa ja Keniassa, jossa he yöpyivät kauniissa hotelleissa ja tutustuivat Afrikan savanni-ulkonaisiin mönkijöihin päivällä. Grosky sanoi palanneensa matkalta kotiin 15 000 valokuvan kanssa.

“Se oli tosiasia, että joka käänteessä oli aivan poikkeuksellisia mahdollisuuksia valokuvaamiseen, uskomattomien maisemien kuvaamiseen”, hän sanoi. “Matkustaminen on koukuttavaa.”

Grosky, 70, sanoi olevansa Kiinassa 10.11.2019 asti, vain viikkoja ennen kuin ensimmäinen uuden koronaviruksen tapaus havaittiin Hubein maakunnassa.

“Me vain missasimme sen”, hän sanoi matkasta, joka alkoi Pekingistä ja päättyi Shanghaihin. “Mutta se oli myös aivan upea kiertue.”

Denise Andrews, Stage on Mainin projektipäällikkö, kertoi tunteneensa Groskyn siitä lähtien, kun hän ja hänen vaimonsa Candi Fetzer muuttivat takaisin Orangeen vuonna 2009. Hän kertoi auttaneensa Groskya ripustamaan taiteensa osoitteessa 17 South Main St.

“Hänen valokuvauksessaan on välähdys ihmiskuntaan ja globaaliin perheeseen”, hän sanoi.

Andrews kertoi matkustaneensa 22 maassa ja mainitsi, että Groskyn kuvat Kiinasta (jossa hän on vieraillut viisi kertaa) ovat loistava esimerkki kauniista maasta, joka kaipaa parannusta. Hän sanoi, että kaikilla kansoilla on hyveitä ja paheita. Andrews sanoi myös ihmettelevänsä Euroopasta otettuja valokuvia, erityisesti Eiffel-tornista, joka selviytyi ihmeellisesti kahden kolmen vuosikymmenen toistensa kanssa käydyn maailmansodan julmuudesta ja tuhosta.

Stage on Main on vapaaehtoisvetoinen, lahjoituspohjainen projekti, jossa on markkinapaikka. Andrew sanoi, että tavoitteena oli luoda taidetila niin, että kenenkään vanhemman ei olisi pakko sanoa lapselleen: “Anteeksi, kulta, en voi viedä sinua siihen.”

Grosky mainitsi, että hän on ollut kiinnostunut valokuvauksesta suurimman osan elämästään. Hänen isänsä oli alan ammattilainen, ja vaikka hän keskittyi muotokuvien kuvaamiseen, hän juurrutti poikaansa rakkauden vangita hetken hetkiä. Opiskeluuransa aikana hän nautti aina opiskelijoiden valokuvaamisesta eri matkoilla, vaikka hän alkoi suhtautua taiteeseen paljon vakavammin – ja saada siitä palkkaa – noin vuonna 2005, kun hän alkoi osallistua työpajoihin, häihin ja muihin tapahtumiin.

Hän selitti, että hän sai ensimmäisen galleriakäärekankaansa, joka venyttää kankaan kehyksen yli esitelläkseen Kroatian merimaisemaa, ja ihmiset kysyivät, oliko se valokuva vai maalaus.

“Ja minä ajattelin samaa”, Grosky sanoi. “Olin hämmästynyt selkeydestä, mutta myös tavasta, jolla värit pystyttiin näyttämään.”

Groskyn valokuvat löytyvät useilta verkkosivuilta, kuten www.mrgroskyphoto.com, joka sisältää lähes 1500 maisema- ja matkakuvaa ostettavaksi 25 eri kategoriassa. Lisää valokuvagalleriaan käärittyjä kankaita, kehystettyjä valokuvia tai Groskyn valokuvatuotteita löytyy osoitteesta rdbl.co/3IB2RcU tai bit.ly/3IDZmSY. Grosky ylläpitää myös Facebook-sivua.

.

Leave a Comment