TSN Originals: Kuinka The Sporting News kertoi Jackie Robinsonin ensimmäisestä kevään harjoituksesta

Ennen kuin oli 15. huhtikuuta 1947, ennen kuin The Sporting News -lehden kolumnistit keskustelivat siitä, ansaitsiko hän päästä isoihin liigoihin, ennen kuin hän oli kansainvälisen liigan MVP, ennen kaikkea sitä, oli 4. maaliskuuta 1946, päivä, jolloin Jackie Robinson ilmoitti ensimmäisestä kevätharjoittelustaan ​​Dodgers-organisaation kanssa.

Suurliigajoukkue oli siirtänyt kevätharjoittelunsa Daytona Beachille, Flamingiin, viikkoa aiemmin, mutta “kaikkien katseet olivat edelleen Sanfordissa, joka on 40 mailin päässä flamingon lentää”, TSN raportoi.

Siellä Robinson, 27, ja toinen musta pelaaja, syöttäjä John Wright, saapuivat Montreal Royalsin, Dodgersin Triple-A-tytäryrityksen, kevätleirille.

Silloin erottelu pesäpallossa murtui.

Dodgersin presidentin Branch Rickeyn “viimeinen luento päiväkodin luokalleen parin saapumisen aattona … oli vetoomus reilun pelin puolesta”, TSN:n mukaan.

LISÄÄ: Miksi Jackie Robinson olisi voinut rikkoa koripalloammattilaisten väriesteen

“Emme allekirjoittaneet (Robinson ja Wright) poliittisen painostuksen vuoksi”, Rickey kertoi pelaajille. “Allekirjoitimme heidät, koska halusimme saada voittavan joukkueen Brooklyniin. Olisin allekirjoittanut norsun yhtä nopeasti, jos norsu olisi voinut pelata keskikenttää.

“Te olette käyttäytyneet täällä herrasmiehinä. Ja haluan teidän jatkavan herrasmiehinä. Pyydän teiltä vain, että olette oma itsenne. Muistutan vielä, että Montrealin manageri Clay Hopper on itse mississippiläinen.”

Rickeyn viittaus Hopperiin ja alueellisen yhteyden kautta Jim Crow’n aikaiseen etelään oli mielenkiintoinen. Kuninkaallisten managerin kerrotaan pyytäneen Rickeyä nimeämään Robinsonin toiseen joukkueeseen Dodgers-organisaatiossa, jotta Hopper ei joutuisi kohtaamaan takaiskua kotivaltiossaan.

Rickey kieltäytyi.

Alle kuukautta myöhemmin, 2. huhtikuuta, Robinson oli kokoonpanossa, kun kuninkaalliset kohtasivat Dodgersin näyttelyssä. The Sporting News -lehden 11. huhtikuuta 1946 ilmestynyt numero ei ainoastaan ​​pitänyt Robinsonin ensimmäistä osumaa otsikon arvoisena, vaan tarjosi myös vilpittömästi kurkistaa siihen, mitä mustat kohtasivat:

DAYTONA BEACH, Fla. – Paikallisen katsomon oikeanpuoleisen kenttäsiiven takana olevat (mustan) ihmisten coopmaiset puutelineet tärisivät kirjaimellisesti hysteriasta, kun Jackie Roosevelt Robinson teki ensimmäisen perushitänsä kevään näyttelyaikataulusta täällä. Royals leikkasi Brooklynin 6-1.

Kuvittele coop-tyyppinen rakenne, joka pitää mustat fanit erillään valkoisista, kun Robinson ja Wright – jotka “majoituivat oman rotunsa yksityisten perheiden luona lähellä palloilukenttää Floridan osavaltion erottelulain mukaisesti”, TSN huomautti – ryhtyivät integroimaan baseballin. .

Kuvittele fanien iloa, kun Robinson sai ensimmäisen osumansa.

Kuvittele, jos Robinson, toisen maailmansodan veteraani, olisi voinut vapaasti sanoa mielipiteensä.

Sen sijaan hän kehui kuninkaallisia joukkuetovereitaan, TSN raportoi.

“Kaikki ovat olleet erittäin avuliaita”, hän sanoi. “Minulle on kerrottu, kuinka pelata eri hyökkääjiä, ja John täällä on poiminut osoittimia pitchingissä.”

Dodgers oli myös poimimassa tiukasti baseball-partioraporttia Robinsonista, koska Hopper aikoi TSN:n raportin mukaan antaa hänelle ” perusteellisen oikeudenkäynnin” toiseksi, koska “Montreal ujostele puolivälin vartijoita.”

“Hänellä ei ole hyvä käsi, mutta hän saa pallon pois erittäin nopeasti”, Hopper sanoi varhain leirissä. “Hän peittää paljon maata ja hänellä on hyvät kädet. Hän ei ole vielä alkanut lyödä. Syöttäjät ovat syöttäneet hänelle kaarrepalloja. Hän on faninnut kaarteissa, mutta ei näyttänyt huonolta niiden perässä. .”

Rickeyn ennustus varhain sinä keväänä: “Hän pääsee Montrealin joukkueeseen tänä vuonna. Ja hän on ehdottomasti iso liigan mahdollisuus.”

TSN lisäsi: “Hopper on sitä mieltä, että Robinsonista voi kehittyä melko hyvä hyökkääjä. Hän pitää siitä, miten Robinson ottaa.”

Itse asiassa Robinsonista kehittyi enemmän kuin melko hyvä hyökkääjä sillä kaudella. Hän löi 0,349 ja johti Kansainvälisen liigan mestarin Royalsin Junior World Series -voittoon American Associationin Louisville Colonelsista.

Myöhemmin The Sporting News julkaisi jutun otsikolla “Robinson on päättänyt voittaa Dodger Postin vuonna ’47”. Siinä Robinson, joka tunsi vihdoin pystyvänsä ilmaisemaan itseään rehellisesti, puhui siitä, mitä hän oli käynyt läpi vuonna 1946, vuoden 1947 ennusteena.

“Koko kauden olen ollut hirvittävän paineen alla”, Robinson sanoi. “Se vaati kaikkea kestävyyttäni ja päättäväisyyttäni oikeuttaakseni herra Rickeyn ja muiden uskon kykyihini. Tiesin, että jokaista liikettäni tarkkailtiin ja kaikki tekemäni vaati syvimpää keskittymistä.

“Se oli tavallaan koettelemus, enkä tiedä haluaisinko käydä sen läpi uudelleen, mutta jos pääsen pääaineille, tiedän, että palkinto on kokeilemisen arvoinen.”

Leave a Comment