Urheiluvedonlyönti ja mobiilivedonlyönti Louisianassa lisäävät riskipelaamisen todennäköisyyttä

Urheiluvedonlyönti ja mobiilivedonlyönti ovat nyt helposti saatavilla Louisianassa, mikä saattaa johtaa joidenkin asukkaiden kehittymiseen tai pahentamiseen uhkapeliongelmaan. Louisianan terveysministeriön (LDH) käyttäytymisterveystoimisto (OBH) muistuttaa louisialaisia, että heidän on oltava tietoisia rahapeleihin käytetyn ajan ja rahan rajoituksista.

Govt. John Bel Edwardsilla on julisti Maaliskuu on ongelmapelaamistiedotuskuukausi Louisianassa, samaan aikaan kansallisen ongelmapelaamistiedotuskuukauden kanssa. Kuukauden mittainen havainto lisää tietoisuutta rahapeleihin liittyvistä ongelmista kärsivien käytettävissä olevista resursseista.

”Ongelmapelaaminen koskettaa kaikkien niiden elämää, joihin se vaikuttaa – ei vain peliongelmista kärsivien, vaan myös heidän perheensä ja ystäviensä, jotka haluavat auttaa heitä voittamaan häiriönsä. Henkinen ja emotionaalinen kamppailu paranemisen löytämiseksi vaatii veronsa, mutta kenenkään ei tarvitse kohdata sitä yksin. Louisianalaiset voivat löytää apua maksutta Louisianan terveysministeriön käyttäytymisterveystoimiston kautta”, sanoi tohtori Courtney N. Phillips, Louisianan terveysministeriön sihteeri. ”Käyttäytymisterveysvirasto on valmis antamaan apua ongelmapelaajien neuvontapuhelimen, alueellisten henkilöstöpalvelupiirien osavaltionlaajuisten neuvonta- ja hoitoohjelmien avulla. Ota ensimmäinen askel kohti toipumista ja muista: et ole yksin.”

Ongelmapelaaminen sisältää kaikki käyttäytymismallit, jotka vaarantavat, häiritsevät tai vahingoittavat henkilökohtaisia, perhe- tai ammatillisia harrastuksia. OBH:n vuonna 2016 tekemän tutkimuksen mukaan jopa 280 000 louisianalaista aikuista voi olla mukana ongelmapelaamisessa.

Tunne rahapeliongelman merkit ja oireet:

  • Tarve olla salassa uhkapeleissäsi
  • Viettää enemmän aikaa pelaamiseen kuin on tarkoitettu
  • Uhkapeliä, kun sinulla ei ole rahaa
  • Vetäytyminen perheestä ja ystävistä uhkapelaamisen takia

Lisätietoja rahapelaamisongelman merkeistä ja oireista on osoitteessa ldh.la.gov/problem gambling.

Vaikka monet voivat pelata uhkapelejä viihteenä ilman ongelmia, OBH:n keräämät tiedot uhkapelaamisesta kattavat kaikenikäiset, sukupuolet ja rodut Louisianassa. Arviolta 5,4 % Louisianan aikuisväestöstä on vaarassa saada riippuvuuden ja noin 2,9 % Louisianan aikuisista on patologisia pelaajia.

”Ongelmapelaaminen on piilotettu riippuvuus, joka jää usein huomaamatta ja johtaa tuhoisiin ongelmiin, kun se havaitaan. Ongelmapelaajilla on paljon häpeää riippuvuutensa suhteen”, sanoi Karen Stubbs, Office of Behavioral Healthin apulaissihteeri. ”Kannustamme perhettä, ystäviä tai jopa peliongelmasta kamppailevaa henkilöä ottamaan yhteyttä nyt, ennen kuin ongelma pahenee. Office of Behavioral Health on täällä auttamassa, jos sinulla on uhkapeliongelma, Louisianan asukkaille ilman kustannuksia. Sitä ei tarvitse käsitellä yksin.”

Louisiana tarjoaa useita resursseja pelaajien ja heidän perheidensä tukemiseen ilman kuluja osavaltion asukkaille. Saatavilla on neuvonta- ja hoito-ohjelmia, mukaan lukien maan johtava kotihoitolaitos The Center of Recovery (CORE), joka sijaitsee Shreveportissa. Myös avohoitoa on saatavilla alueellasi koko osavaltion alueella.

Yksilöiden ei tarvitse olla taloudellisessa persoonassa tai heillä on uhkapeliongelmia hakeakseen apua. Perheen, ystävien ja peliongelmien kanssa kamppailevia kannustetaan soittamaan Louisiana Problem Gambling Helplineyn numeroon 1-877-770-STOP (7867). Lisätietoja ja resursseja ongelmapelaamisesta on osoitteessa ldh.la.gov/AddictionRecovery.

Leave a Comment