Valmentaja K:n viimeinen kotiottelu Dukessa on erilainen kuin mikään collegeurheilu on koskaan nähnyt

DURHAM, NC – Lauantaina pelataan Mike Krzyzewskin huippuuran 1 562. peli.

Kun pallo kaatuu noin kello 18.20 ET, niin alkaa 647. ja viimeinen kerta, kun Krzyzewski valmentaa Blue Devilsia Cameron Indoor Stadiumilla, pyhitetyllä koripallolinnoituksella, jonka hän muutti eläväksi, hengittäväksi organismiksi. Neljän vuosikymmenen aikana valmentaja K ja Cameron Crazies määrittelivät osittain uudelleen kotikenttäedun kilpailuarvon – ja samalla saivat korkeakoulukoripallon näyttämään paljon paremmalta televisiossa.

Krzyzewski on Duken urheiluhistorian tärkein kokonaisuus, ja Cameron Indoor Stadium on nro 2. Lauantaina he yhdistävät voimansa viimeisen kerran. Tähän ei ole valmistauduttu riittävästi. Krzyzewski on kävellyt tuohon rakennukseen tuhansia kertoja. Se on yksi tutuimmista ja mukavimmista paikoista, jonka hän on koskaan tuntenut. Lauantai tuntuu erilaiselta. Siihen ei voi varautua, joten hänen lähestymistapansa on järkevä.

“Anna sen tapahtua ja katso mitä helvettiä tapahtuu”, hän sanoi.

Kuulostaa oikealta. On outoa, että runkosarjassa on crescendo-tyyppinen tunnelma, mutta sitä hän ja Duke ovat matkalla. Ensi viikon ACC-turnaus on vastahuipentuma sille, mitä tapahtuu yli 9 300 onnellisen sielun edessä, jotka pääsevät johonkin maan tärkeimmistä urheilupaikoista.

42 parhaan Duke-pelaajan sijoitus Mike Krzyzewskin 42 vuoden aikana Blue Devilsin valmentajana

Tasapainossa maailmankaikkeuden kanssa kaikki tämä tulee – kaiken sen täytyy – kohdata kilpailevaa Pohjois-Carolinaa, tämä on 97. jakso, jossa Krzyzewski yrittää voittaa Tar Heelsin; hän on tehnyt sen juuri 50 kertaa aiemmin. Duken voitto merkitsisi K:lle 573 voittoa goottilaisen koripallon katedraalissa, joka on isännöinyt kymmeniä ja kymmeniä valtavia pelejä ja kiihkeitä ympäristöjä sen 82-vuotisen elinkaaren aikana.

Cameron Indoor Stadiumin 490. peräkkäinen myyntitapahtuma – sarja, joka juontaa juurensa vuoteen 1990 – tulee olemaan yhtä täynnä korkeakoulujen koripallotapahtumaa kuin olemme koskaan nähneet. Perjantaiaamuna Valmentaja K:n entisten pelaajien, valmentajien ja henkilökunnan arvioitu määrä palaamaan takaisin isänmaahan on lähes 80.

“Ensimmäisten vuosien aikana en usko, että olisin ennustanut, että kukaan heistä tulee takaisin”, Krzyzewski sanoi hymyillen torstaina viimeisessä lehdistötilaisuudessa ennen uransa kotipeliä.

Krzyzewski ei muista ensimmäistä otteluaan Dukella (67-49 voitto Stetsonista 29. marraskuuta 1980), mutta hän sanoi muistavansa ensimmäisen kotivoittonsa North Carolinaa vastaan ​​samalta kaudelta.

Ottaen huomioon Cameronin koon ja joidenkin lippujen kanssa jälkimarkkinoilla hinta on 10 000 dollarin pohjoispuolella, siitä on objektiivisesti tullut koripallon historian vaikein pääsylippu. Lopputuloksesta riippumatta kohtaus on erilainen kuin mikään, mitä urheilu on nähnyt. Krzyzewski ilmoitti jäävänsä eläkkeelle kesäkuun 2021 alussa. Tästä on kulunut yhdeksän kuukautta. Krzyzewskin näkeminen torstaina näytti siltä, ​​että lauantaita odottavan painovoima oli vihdoin vajoamassa.

“En ole koskaan yrittänyt katsoa liikaa menneisyyteen tai tulevaisuuteen, mutta, tiedätkö, vähän ajattelua eilen”, Krzyzewski sanoi. “Tämä on viimeinen pelisi. Cameronissa. Kuten, se on hullua. Miten se tapahtui? Miten täällä menee?”

Se on täällä, ja torstaina Krzyzewski – todella ensimmäistä kertaa tällä kaudella – kuulosti valmiilta tunnustamaan lähestyvä loppu tavalla, jota hän on ymmärrettävästi tyrmännyt viimeisten neljän kuukauden aikana. Kuten hän niin usein ja niin helposti tekee, Krzyzewski pomppi edestakaisin kuulostavan heijastavalta, mutta keskittyneeltä, vakavalta mutta silti kielteiseltä. Hän ei lyönyt kaikkia nuotteja, mutta hän löi paljon niistä.

Duken valmentaja Mike Krzyzewski on 572-75 Cameron Indoor Stadiumin peleissä.

Getty Images

Hän kuulosti myös mieheltä, joka tietää, että häntä odottavat lauantaina tuntemukset, jotka ovat oikeutetusti tukahduttamattomia.

“Olen yrittänyt olla ajattelematta sitä niin paljon, mutta tiedän, että se tulee olemaan tunteita”, Krzyzewski sanoi.

Kaikki tämä saa aikaan kummallisen tilanteen. Tiedämme, että Duken kausi ei lopu lauantai-iltana; kukaan ei tiedä milloin Duken kausi ja siten Krzyzewskin ura päättyy. Se voi olla myöhemmin tässä kuussa; se voi olla vasta huhtikuussa. Mutta lauantai on lähetys niille, jotka rakastavat häntä eniten.

Krzyzewski ei ole innokas sanomaan hyvästit, mutta hän halusi muistuttaa meitä siitä, että hän on valmis lähtemään.

“Olen valmis”, hän sanoi ja lisäsi sitten tämän rivin, joka sulki kaikki vihjeet myöhään kauden katumuksesta vähintään vuosi sitten tehdystä eläkkeelle jäämispäätöksestä: “Usko minua, mielessäni ei ole mitään ajatusta.”

Krzyzewski ei ainoastaan ​​lähde omien ehtojensa mukaan, vaan hän jättää suurelta osin Duke-ohjelman taakseen. Ajoittain on keskusteltu siitä, kuinka paljon Krzyzewski olisi mukana ohjelmassa, kun apupäävalmentaja Jon Scheyeristä tulee päävalmentaja Jon Scheyer. K:n sanat olivat lopulliset torstaina.

“Minulla ei ole mitään tekemistä koripallo-ohjelmamme kanssa”, hän sanoi. “Tämä ei koske minua. Jotkut ihmiset ovat kertoneet minulle, että joitain asioita on kirjoitettu (jotka) yritän pitää hallinnassani. Se ei voisi olla kauempana totuudesta. Se oli minun 42 vuotta, mutta se on Duken ikuisesti.”

Se on edelleen Krzyzewskille vielä kolme, neljä tai viisi viikkoa. Ja tämä on mies, jonka kilpailukyky on ollut niin kovaa, että se on hiipinyt pakkomielle. Rutiininomaiset elokuvasessiot, jotka tunkeutuisivat kello 3 tai 4 yöllä Jos uskoisi, että hän pehmenee valmistautuessaan viimeiseen kotipeliinsä Carolinaa vastaan, jäisi huomioimatta se, mikä sai hänet lauantain muistotilaisuuteen.

“Ei ole niin, että odotan innolla kauden loppua”, Krzyzewski sanoi. “Kun sanon, että odotan innolla uutta lukua, älä sekoita sitä sanoihin “Olen valmis siihen, että tämä on ohi”. En ole.”

Lauantaina hänen pakomatkansa alkaa vilpittömästi. Peli toimii käytännössä seremonian taustana – kaikille paitsi pelin pelaajille ja valmentajille. Kun Krzyzewskiin on kiinnitetty niin paljon huomiota, on mielenkiintoista pohtia, kuinka pelaajat asettuvat päälavalle kahden tunnin ajan. Pohjois-Carolinalle, joka asettuu kaksinumeroiseksi altavastaajaksi, ei periaatteessa anneta mahdollisuutta voittaa tätä.

Se on UNC-Duke, muistutuksena. Tällä kilpailulla on tapa nojata dramaattisuuteen. Duke voisi voittaa 25, mutta tiukka peli olisi vain sopivaa. Kun otetaan huomioon tähän peliin liittyvä näytelmä ja ahdistus, yrittää ennustaa, kuinka jompikumpi joukkue reagoi välittömästi, on typerää.

“En halua heidän tuntevan, että minussa on niin paljon, tiedätkö, että hetki koskee meitä”, Krzyzewski sanoi. “Ja niin, haluan heidän ymmärtävän, että tämä on meidän hetkemme. Ja se vain sattuu olemaan tässä tilanteessa, ja he eivät pelaa, koska se on valmentajan viimeinen peli. Pelaa, koska meidän pitäisi haluta voittaa.”

Duke ei kunnioita siirtoopiskelijoitaan Senior Dayna, ja nelivuotiaan Blue Devil Joey Bakerin kerrotaan palaavan ensi kaudella, mikä tarkoittaa, että tämän vuoden Senior Day on yhden miehen: kaverille, joka saapui 42 vuotta sitten 33-vuotiaana. -vuotias aakkoskeitto-sukunimellä.

“Kuka olisi koskaan uskonut? Tämä on minun senioripäiväni”, Krzyzewski sanoi.

Hän kysyi: Miten täällä menee? Krzyzewski katselee nimeään kantavaa lattiaa ja löytää vastaukset häntä ympäröivien pelaajien kasvoilta. Siitä tulee yksi urheilun vuoden kohtauksista.

Hän kuulostaa mieheltä, joka on valmis. Valmiina vielä yhteen Carolina-otteluun, valmiina viimeiseen NCAA-turnaukseen, valmiina vielä yhteen ponnistukseen kansallisen mestaruuden voittamiseksi. Mutta ennen kaikkea Krzyzewski kuulostaa valmiilta luopumaan vallastaan. Ei ole enää mitään todistettavaa. Tämä todella on sitä.

Lauantaihin klo 18.20 asti. Sitten kaikki taas uudestaan.

Leave a Comment