Yhdysvaltain terveysviranomaiset suunnittelevat Covid-teknologian jakamista muiden maiden kanssa

Liittovaltion korkeat terveysviranomaiset sanoivat torstaina, että he aikovat alkaa tarjota pieni- ja keskituloisille maille pääsyä hallituksen tutkijoiden kehittämään teknologiaan, jota voidaan käyttää ehkäisemään tai hoitamaan Covid-19:ää. He eivät tarkentaneet, mitä teknologioita saatetaan sisällyttää, mutta vihjasivat, että politiikkaa voitaisiin lopulta soveltaa Moderna-rokotteeseen, jos Bidenin hallinto voittaa patenttikiistan yrityksen kanssa.

Presidentti Bidenin terveysministeri Xavier Becerra ja hänen koronaviruksen ylin lääketieteellinen neuvonantaja, tohtori Anthony S. Fauci kommentoivat toimittajille tapaamisen jälkeen terveysministerien kanssa ympäri maailmaa. He tulevat, kun herra Biden valmistautuu kutsumaan koolle toisen maailmanlaajuisen Covid-19-huippukokouksensa, jonka odotetaan joskus tulevina viikkoina.

Tohtori Fauci sanoi, että National Institutes of Health on jo “tarjonnut lisensoida useita NIH:n omistamia teknologioita” Maailman terveysjärjestön Covid-19 Technology Access Poolille, joka tunnetaan nimellä C-TAP, jota terveysjärjestö kuvailee “globaaliksi stop shop” lääkekehittäjille, jotka voivat jakaa immateriaaliomaisuutensa. Teknologiat asetetaan sitten Medicines Patent Poolin, Yhdistyneiden Kansakuntien tukeman kansanterveysjärjestön, saataville, joka pyrkii parantamaan lääkkeiden saatavuutta köyhissä ja keskituloisissa maissa.

Aktivistit ja WHO:n viranomaiset ovat painostaneet herra Bideniä tekemään enemmän painostaakseen lääketeollisuutta jakamaan teknologiansa maailman kanssa. Viranomaisten mukaan uusi politiikka antaa köyhille maille mahdollisuuden valmistaa edullisia rokotteita ja lääkkeitä, joita kehitetään Yhdysvalloissa.

Mutta siinä on suuri saalis: tohtori Fauci ei kertoisi tarkasti, mitkä teknologiat lisensoidaan, eikä voinut sanoa, olisiko Modernan tehokas koronavirusrokote, joka on kehitetty yhteistyössä NIH:n tutkijoiden kanssa, niiden joukossa, hän sanoi.

Tämä johtuu siitä, että yritys ja hallitus ovat juuttuneet katkeraan kiistaan ​​siitä, kuka ansaitsee tunnustuksen rokotteen keskeisen komponentin keksimisestä, joka syntyi Modernan ja valtion biolääketieteen tutkimusviraston NIH:n neljän vuoden yhteistyöstä. NIH on neuvotellut Modernan kanssa yli vuoden ajan yrittääkseen ratkaista erimielisyyden, jolla on laajat seuraukset rokotteen pitkän aikavälin jakeluun ja miljardeihin dollareihin tuleviin voittoihin.

Tohtori Fauci sanoi, että neuvottelut ovat käynnissä, mutta sekä hän että herra Becerra ehdottivat voimakkaasti, että jos hallitus voittaa kiistan ja saa omistukseensa ratkaisevan patentin, se pyrkisi sisällyttämään Moderna-teknologian tarjontaansa.

“Presidentti Biden on tehnyt erittäin selväksi, että hän haluaa vaatia kaikkia viranomaisia ​​varmistamaan, että käytämme kaikkea käytettävissämme olevaa” tarjotaksemme lääkkeitä niitä tarvitseville, Becerra sanoi ja lisäsi, että “sen ei pitäisi olla yllätys”. “, että “työnämme kirjekuoren sinne, missä laki sallii.”

Tohtori Fauci sanoi: “Toistaisin periaatteessa – ja voit ottaa siitä mitä haluat – että periaatteessa olemme tarjonneet lisensoida NIH:n omistamia teknologioita C-TAP:lle lääkepatenttipoolin tarkoituksiin. Joten mitä tahansa voimme tehdä, teemme.”

Leave a Comment