Jos ihmiskunta olisi uskonto – Kashmir Reader

Jokainen ihminen, olipa alkuperä mikä tahansa, mikä asema tahansa, ansaitsee kunnioituksen

Elämä on valintojen tekemistä. Mitä ikinä olenkaan tänään tai mitä olin menneisyydessä tai kuka tahansa tulen olemaan tulevaisuudessa, se kaikki pyörii jokaisessa pisteessä, jossa päätin olla. Joka päivä kun menen ulos, näen todennäköisesti 10 jaksoa, ja näistä 10 jaksosta 5 saa minut iloiseksi siitä, että olen ihminen, ja 5 hämmentää minua, miksi olen ihminen. Esimerkiksi, kun näen ihmisten kerjäävän vain penniäkään, minusta tulee kauhea ja anteeksipyytävä, koska jos olen ihminen, minulla pitäisi olla kyky auttaa apua tarvitsevia. Mutta samalla kun näen rahaa heidän kulhoissaan, se tuntuu hyvältä, koska muut ihmiset ainakin auttavat heitä, jos en minä. Kerran kävelin kohti koulua ja vanha mies tuli luokseni puhelin kädessään ja sanoi: “Puhu tyttärelleni, niin hän antaa sinulle numeron, tallenna se numero tähän puhelimeen.” Tein, ja vaikka se ei ollut iso juttu, se teki minut onnelliseksi. Toisen kerran näin tämän naisen kamppailevan täyttääkseen vesipullonsa hanasta, koska jonossa oli paljon ihmisiä. Autin häntä ja täytin pullon, hän kiitti, ei sekään iso juttu ollut, mutta se toi minulle onnea eikä vain sitä tavallista tyydytystä, jonka saan ostamalla uusia vaatteita, vaan aitoa onnea, jonka tunsin rinnassani. Sitten tajusin, että minun täytyy olla ylpeä siitä, että olen ihminen, vaikka en voikaan auttaa ihmisiä taloudellisesti niin paljon (koska luotan vanhempieni siihen), mutta voin antaa henkistä tukea muille tai ainakin voin auttaa heitä. pienillä tehtävillä.
Emme tiedä mitä todellinen onnellisuus tarkoittaa, vain etsimme sitä isommista asioista tai jatkamme työtä saadaksemme jotain, mitä haluamme ollaksemme onnellisia jonain päivänä, mutta onnellisuus ei ole määränpää, se on elämäntapa. Pienet satunnaiset ystävällisyyden teot voivat tuottaa sinulle valtavaa iloa. Ymmärsin, että emme tarvitse rahaa ollaksemme hyviä ihmisiä. Voimme levittää hymyjä ja voimme hymyillä, kaikki on ilmaista. Mutta jälleen kerran, ihmisenä oleminen tuottaa minulle pettymyksen, koska emme arvosta asioita, jotka ovat ilmaisia. Luksusauton ostaminen tuottaa meille iloa, mutta se vie myös paljon rahaa tililtämme. Köyhän naisen auttaminen yli tien tai paikan tarjoaminen vanhemmalle vaatii vain ystävällisen sydämen ja antaa vastineeksi puhdasta iloa.
Ihmiset sanovat usein, että sosiaalinen media vahingoittaa elämäämme, se on usein väärennös, ihmiset sosiaalisessa mediassa näyttävät vain hyvän osan elämästään, joten lopulta kadehdimme heitä ja haluamme elää heidän kaltaistaan. Mutta se ei ole täysin totta. Jotkut ihmiset näyttävät tarinansa hyvät puolet, mutta useimmat näyttävät todellisen puolen. Kun näen videon jollakulla on ylellinen auto, talo tai elämä, pidän siitä jonkin aikaa ja sitten unohdan sen seuraavana päivänä, mutta aina kun näen jonkun olevan kiltti muille tai kun joku julkaisee jotain hyvää ihmisyydestä, se jättää pysyvän vaikutuksen mieleeni. Rikkaat ihmiset eivät tee meistä niin paljon halua olla rikkaita, mutta ystävälliset ihmiset pakottavat meidät aina olemaan parempia ihmisiä. Ne saavat meidät haluamaan rakastaa ihmisyyttä ja olla ylpeitä ihmisyydestä. Pahat ihmiset eivät voi vaikuttaa minuun olemaan huono, mutta hyvät ihmiset voivat vaikuttaa minuun olemaan hyvä. Gandhi ji sanoi kerran: “Et saa menettää uskoa ihmiskuntaan. Ihmiskunta on valtameri; jos muutama pisara on likainen, se ei likaa koko valtamerta.”
Tiedätkö, me sanomme jatkuvasti, että olen muslimi, olen hindu tai kristitty, ja olemme siitä tietysti ylpeitä. Olen ylpeä siitä, että olen muslimi, mutta olisin ylpeämpi olla muslimi, jos olisin ensin hyvä ihminen. Synnyin ihmiseksi ja siksi on minun velvollisuuteni toimia sellaisena. Googlesta etsimme usein kuinka olla lääkäri, kuinka olla kirjailija tai kuinka olla hyvä taistelija, mutta tänään etsin kuinka olla hyvä ihminen, koska olen jotenkin unohtanut sen, kuinka olla sellainen. .
Ihmisyyden valitseminen tarkoittaa itsensä valitsemista. Joten rakasta itseäsi ja ole ylpeä matkastasi, vaikka se ei olisi paras. Joskus hyväksy virheesi, koska se tekee sinusta paremman ihmisen ja mikä tärkeintä, onnellisen ihmisen. Jos loukkaat jotakuta tahallaan tai tahattomasti, pyydä anteeksi, sillä satuttamalla muita et koskaan tule olemaan onnellinen. Tee kaikkesi auttaaksesi muita, kunnioita kaikkia, kunnioita ihmisiä sellaisena kuin he ovat. Jokainen ihminen, olipa alkuperä mikä tahansa, mikä asema tahansa, ansaitsee kunnioituksen. Suurin virhe on olla tekemättä mitään, koska voimme tehdä ainakin vähän. Ollaan vähän kärsivällisempiä joka päivä, älkäämme antako vihan hallita meitä, yritetään olla parempia ja parempia joka päivä. Puhukaa toisillenne, kuunnelkaa toisianne, hymyillen, auttakaa muita, rakastakaa ihmisyyttä, rakastakaa toisianne. Se, että olemme syntyneet ihmiseksi, ei tarkoita, että meidät voidaan laskea ihmisten joukkoon; meidän on työskenneltävä sen eteen, kuten teemme töitä muiden asioiden eteen.
Taistelemme usein uskontomme puolesta, kuten haluamme vapauden seurata valitsemaamme polkua, haluamme rakastaa Jumalaa, johon todella uskomme. Taistelu uskonnon puolesta on hyvä asia, taisteleminen oikeuksiemme puolesta, taisteleminen uskomme puolesta, mutta taisteleminen ihmisyyden puolesta on jotain poikkeuksellista. Aina kun näen jonkun tekevän hyvän teon, sydämeni täyttyy ilosta, koska se saa minut uskomaan, että ihmiskunta on olemassa. Joskus en halua olla hyvä ihminen, en halua tehdä hyviä tekoja, mutta olen joku muu kuin minä, en voi valita pahaa hyvän sijaan, koska jokin sisälläni pakottaa minut aina olemaan parempi ihminen , parempi ihminen. Rehellisesti sanottuna ihmiskunta on suurin uskonto, jota meidän kaikkien tulee seurata. En voi olla hyvä muslimi, jos en ole hyvä ihminen.

[email protected]

Leave a Comment