Lännen kritiikin ei pitäisi hillitä ihmiskuntaamme ukrainalaisia ​​kohtaan – The Friday Times

Kun Eurooppa liittyi Ukrainaan ja tarjoutui auttamaan ukrainalaisia, monet globaalin etelän ihmiset syyttivät heitä rodullisista ennakkoluuloista. Toiset pilkkasivat länsimaisia ​​tiedotusvälineitä, jotka tekivät presidentti Zelenskystä sankarin. Ihmiset aloittivat “mitä-ismit” kääntääkseen huomionsa pois Ukrainasta ja kohti lemmikkikysymyksiään Palestiinassa, Jemenissä, Afganistanissa ja Syyriassa. Jotkut vasemmistolaiset pitivät Putinia jopa järkevänä miehenä, jota länsi on perusteettomasti demonisoinut. Mutta tuleeko tämä kritiikki hoitopaikasta vai onko se nojatuolikritiikkiä?

On totta, että Eurooppa on vastannut ylivoimaisesti. Viime aikoina Kanada on esittänyt tarjouksen vastaanottaa rajoittamaton määrä pakolaisia. Samaa ei tehty syyrialaispakolaisten kohdalla, joita vastaan ​​ihmiset ilmaisivat huolensa kotouttamisesta. Muutamat toimittajat ovat korostaneet ukrainalaisten pakolaisten “blondit, sinisilmäiset” ominaisuuksia. Mutta tämä vastaus viittaa vain yleismaailmalliseen ihmisen taipumukseen tavoittaa niitä, jotka näyttävät tutummilta. Esimerkiksi muslimit ovat suurelta osin virittyneet muiden muslimien huolenaiheisiin ja hindut dharmisen uskontojen (sikhalaisuus, jainismi, buddhalaisuus) edustajien huolenaiheisiin. Ja niin kauan kuin ihmisiä on olemassa, tällaisia ​​rotuun, etniseen alkuperään, kastiin tai uskontoon perustuvia heimoliittymiä jatketaan.

Vastauksesta voidaan todellakin poiketa rasistisena, vähätellä ukrainalaisten sankarillisuutta ja pysyä osallisena Putinin aggressiossa. Mutta mihin tarkoitukseen? Jos meillä on ukrainalaisia ​​ystäviä, haluammeko todella heijastaa heille tätä moraalista niukkaa? Lisäksi, millä perusteella ihmiset globaalista etelästä muuttivat Ukrainaan tai Eurooppaan, jos heidän tarpeensa hetkellä pysymme osallisina ja hiljaa? Ovatko taloudelliset mahdollisuudet ansaita dollareita ja euroja ainoa syy muuttaa länteen? Haluammeko vain perustaa elämäntapamme ja aina vähätellä länttä kolonialismin ja imperiumin takia? Jos keskitymme vain kritiikkiin, mitä se kertoisi meille itsestämme, kun sama ylikriittisyys käännetään sisäänpäin?

Unohtuvatko ihmiset, että Venäjä auttoi Syyrian diktatuurihallintoa sen ihmisoikeusloukkauksissa?

Mieti Palestiinan, Jemenin, Afganistanin ja Syyrian kysymyksiä. Kuinka moni ymmärtää, että Palestiinan voimakkain ääni tulee lännestä eikä Lähi-idästä, jossa muun muassa Saudi-Arabia, Arabiemiirikunnat Bahrain ja Oman ovat tehneet avoimia tai salaisia ​​sopimuksia Israelin kanssa? Kuinka monelle palestiinalaiselle nämä arabimaat ovat tarjonneet kansalaisuutta länteen verrattuna? Eikö Jemenissä ole totta, että Saudi-Arabia ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat ovat pommittaneet hutheja ja aiheuttaneet jatkuvaa ihmisoikeusloukkausta? Kuinka monet ihmiset kritisoivat aktiivisesti näitä maita ennen kuin Ukraina syttyi? Kuinka moni muslimimaa on tarjonnut taloudellista apua ja pakolaissponsorointiapua jemenilaisille? Vai onko Venäjä tai Kiina ryhtynyt auttamaan jemeniä asettumaan asumaan laajoille maa-alueilleen kaikilla ihmisoikeus- ja sosiaaliturvaverkoilla?

Afganistanissa presidentti Ghani pakeni miljoonien dollariensa kanssa ja jätti kansansa Talebanin armoille. Sama koskee monia diktaattoreita eri puolilla maailmaa, mukaan lukien Saddam Hussein, joka löydettiin piiloutumasta kaivosta, ja eversti Gaddafi, joka piileskeli suuressa viemäriputkessa. Silti ihmiset sivuuttavat tämän kaiken ja levittävät salaliittoteorioita WhatsAppissa viesteillä ja videoilla, jotka vähättelevät presidentti Zelenskia ja Ukrainan rohkeaa vastarintaa maailman toiseksi tehokkainta armeijaa vastaan. Unohtuvatko ihmiset, että Venäjä auttoi Syyrian diktatuurihallintoa sen ihmisoikeusloukkauksissa?

Toistaakseni ihmisten on katsottava sisäänpäin ja kysyttävä, mistä heidän hillittömän halveksuntansa kumpuaa. Miksi he unohtavat vuoden 2014 Krimin liittämisen ja Venäjän separatistien lietsomisen Donetskissa ja Luhanskissa? Kuinka moni näistä ihmisistä sietäisi samaa omassa maassaan naapurimaiden aluevaltojen toimesta? Nämä ovat vaikeita ja painavia kysymyksiä, joihin ihmisten on vastattava. Mutta ennen kaikkea ihmisten on kysyttävä, missä on heidän inhimillisyytensä ihmisille, jotka ovat nostamassa viimeistä kantaansa?

Ihmisten halveksuntahaluttomuuden ei tulisi koskaan ohittaa ihmisyyttä. Slava Ukraini, Heroiam Slava (Kunnia Ukrainalle, Kunnia sankareille)

Leave a Comment