Mielenterveysviranomaiset kamppailevat lapsipotilaiden lisääntymisen kanssa • St Pete Catalyst

Alueen mielenterveysalan ammattilaiset näkevät hälyttävän kasvun lapsipotilaiden määrässä, joilla on mielenterveysongelmia ja itsemurha-ajatuksia, vaikka heidän omaishoitajansa käsittelevät työtovereiden menetystä, väsymystä ja mielenterveysongelmia.

Dr. Jennifer Katzenstein on psykologian, neuropsykologian ja sosiaalityön johtaja Pietarissa Johns Hopkins All Children’s Hospitalissa. Hän sanoi, että All Children’s -järjestön avohoitolähetteiden määrä lisääntyi 30 prosenttia ja lapsia joutui sairaalaan ajatusten kanssa itsensä vahingoittamisesta, itsemurhayrityksistä, yliannostuksista ja lasten hyväksikäytöstä pandemian ensimmäisen vuoden aikana. Nyt näyttää siltä, ​​että tilanne on pahentunut.

Vaikka Katzenstein ajatteli, että mielenterveysongelmista kärsivien lapsipotilaiden määrä oli saavuttanut huippunsa ja tasaantunut, viimeiset kaksi kuukautta ovat osoittaneet toisin.

“Jopa viimeisen kuuden viikon aikana olemme nähneet itsemurhayritysten lisääntyneen jälleen”, hän sanoi. “Varmasti viimeisen kuukauden tai kahden aikana olen nähnyt jälleen nousun.”

Katzenstein sanoi, että kasvu johtuu useista tekijöistä, kuten jatkuvasta epävarmuuden tunteesta, eristäytymisestä, valituksesta, poliittisista jännitteistä ja lisääntyneestä sosiaalisesta vastuusta nuorten keskuudessa – jotka kaikki lisäävät ahdistuksen tunteita. Lisäksi lääketieteen ammattilaiset ymmärsivät olevansa mielenterveysepidemian keskellä jo ennen kuin Covid pyyhkäisi maan yli. Katzenstein sanoi, että työvoima ei riittänyt vastaamaan lasten ja perheiden tarpeisiin, ja pandemia pahensi ongelmaa.

Ennen pandemiaa Katzenstein sanoi, että joka viides lapsi koki masennuksen, ja lääkärit pystyivät diagnosoimaan noin 75 %:lla lapsista mielenterveysongelmia ennen kuin he täyttävät 17 vuotta. Hän lisäsi, että lapset odottivat keskimäärin 10 vuotta asianmukaisen diagnoosin ja hoidon saamista ennen pandemiaa. lisäsi tapausten määrää ja vähensi pätevien ammattilaisten määrää.

“Ja siitä lähtien olemme nähneet epävarmuuden lisääntymisen aiheuttaneen enemmän ahdistusta ja masennusta”, Katzenstein sanoi. “Ja nyt on julkaistu mielenkiintoisia tietoja, jotka osoittavat, että yli 140 000 lasta on myös menettänyt ensisijaisen hoitajansa Covidin takia.”

Hän lisäsi, että kysymykset, jotka liittyvät palaamiseen normaaliin tunteeseen, lisäsivät stressiä, joka muodostui kahden vuoden häiriöistä, lasten eristäytymisestä – eivätkä potilaat ole ainoita, jotka kamppailevat.

“Auttajamme, jotka ovat auttaneet koko pandemian ajan, tarvitsevat apua myös nyt”, Katzenstein sanoi. ”He ovat uupuneita ja loppuun palaneita, ja mielenterveyspalvelujen kysyntä kasvaa jatkuvasti…”

Katzenstein totesi, että 140 000 lasta on menettänyt ensisijaiset hoitajansa Covidin takia, ja lääketieteen ammattilaiset ovat uupuneita ja palaneet loppuun lisääntyvien tapausten vuoksi. Kuvassa: Johns Hopkins All Children’s Hospital.

Katzenstein sanoi, ettei hän ole tietoinen tiedoista, joissa verrataan erityisesti lasten mielenterveysongelmien lisääntymistä aikuisten kanssa. Tutkijat arvioivat kuitenkin, että 25-30 prosenttia lapsista kärsii ahdistuksesta ja masennuksesta, ja hän sanoi, että viimeaikaiset asiakirjat viittaavat siihen, että 40 prosenttia aikuisista on kokenut merkittävää ahdistusta ja ahdistusta viimeisen vuoden aikana.

Nuorten yleisimmät diagnoosit ovat ahdistus ja masennus, sanoi Katzenstein, ja monet kokevat menetystä ja surua, joka johtaa PTSD:hen tai akuuttiin stressiin. Hän näkee nuoremmilla lapsilla ja taaperoilla häiritsevämpää käyttäytymistä ja unihäiriöitä.

Katzenstein sanoi, että terveydenhuollon ammattilaiset huomaavat myös erilaisia ​​stressitekijöitä yhteisön eri ryhmissä. Hän totesi, että alipalvelustetut väestöt kohtaavat jo esteitä päästäkseen terveydenhuoltoon, ja pandemia aiheutti entistä enemmän taloudellisia rasitteita näille ryhmille.

“Olemme nähneet suuremman vaikutuksen näihin populaatioihin”, sanoi Katzenstein. “Lisäksi tiedämme, että jos meillä on lapsi, jolla oli mielenterveysongelmia ennen pandemiaa, heillä on myös todennäköisemmin lisääntynyt mielenterveysongelma pandemian aikana.”

Katzenstein sanoi, että hoito riippuu tilan vakavuudesta. Jos lapsella on merkittäviä itsemurha-ajatuksia tai hän on yrittänyt itsemurhaa, terveydenhuollon ammattilaiset yhdistävät hänet palveluihin Baker Act -vastaanottolaitoksen kautta. Sairaala tarjoaa vähemmän vaikeita tapauksia terapialla joko yksilö- tai perheympäristössä.

Pandemia on myös painostanut omaishoitajia arvioimaan uudelleen hoitojaan, mukaan lukien virtuaaliset yksilö- ja ryhmäterapiaistunnot.

“Joten, yritämme majoittaa perheemme tarjotaksemme heille parasta mahdollista hoitoa”, sanoi Katzenstein. “Samalla myös lisäämme volyymejamme niin paljon kuin pystymme.”

Katzenstein rohkaisee vanhempia varaamaan aikaa lastensa tarkistamiseen joka päivä ilman häiriötekijöitä. Hän sanoi, että on tärkeää seurata, kenen kanssa lapset puhuvat, kenen kanssa he ovat ystäviä ja mistä toiminnasta he pitävät. Jos näissä malleissa tapahtuu muutoksia tai jos lapsi tulee ahdistuneemmaksi, surullisemmaksi tai masentunemmaksi, vanhempien tulisi tietää, että jotain on vialla.

Mikä tärkeintä, Katzenstein korosti aikaa vain lasten kuuntelemiseen. Jos lapsi jakaa jotain, jota hän pitää ahdistavana, hän käski ottaa sen vakavasti ja hakeutua hoitoon.

Katzenstein kertoi pandemian yhden näkökohdan, jota hän kutsui hämmästyttäväksi – huomion, jonka se toi mielenterveyteen. General Surgeon General julkaisi raportin, jossa kehotettiin kiinnittämään enemmän huomiota ja vaikuttamaan lasten mielenterveyteen, ja Lastensairaalaliitto julkaisi äskettäin toimintakehotuksen luokittelemalla lasten mielenterveyden hätätilanteeksi.

“Joten olemme kiinnittäneet siihen paljon huomiota”, sanoi Katzenstein. “Meillä on varmasti paikkakunnallamme, ja muut alueen ihmiset keskittyvät edelleen siihen, mitä voimme tehdä.

“Olen optimistinen eteenpäin siitä, että emme voi vain palata sinne, missä olimme, vaan voimme myös tarjota parempaa hoitoa ja parempaa varhaista tunnistamista, jotta lapsemme ja perheemme voivat saada tarvitsemansa.”

Ohjeita lasten, nuorten ja perheiden tunne- ja käyttäytymisterveystarpeiden tukemiseen on American Academy of Pediatrics -sivustolla täällä.

Jos sinä tai joku tuttusi kamppailee itsemurha-ajatusten kanssa, US National Suicide Prevention Lifeline on saatavilla milloin tahansa päivällä tai yöllä numerosta 800-273-TALK (8255). Kriisitekstilinja tarjoaa myös luottamuksellista tukea kriisissä oleville lähettämällä tekstiviestin numeroon 741741.

Leave a Comment