Mitä tapahtui teini-ikäisten mielenterveydelle pandemian aikana? | Lausunto

Melkein välittömästi sen jälkeen, kun COVID-19 alkoi levitä ja erityisesti vuoden 2020 sulkujen aikana, nostettiin punaisia ​​lippuja mielenterveydestä. Kotitalouksien tulot ja päivittäiset rutiinit häiriintyivät, joskus vakavasti. Yhteydet ystävien, perheen ja työtovereiden välillä olivat rajoittuneet. Kysymyksiä herätettiin siitä, miten nämä ja muut muutokset voivat vaikuttaa mielenterveysongelmiin, erityisesti teini-iässä.

Tutkijoina, jotka olivat kiinnostuneita vastaamaan tähän kysymykseen, julkaisimme äskettäin raportin, jossa käytettiin Utahin terveysministeriön keräämiä edustavia tietoja 71 001 Utahin teiniltä.

Halusimme tutkia, millaisia ​​COVID-19-stressejä teini-ikäiset kokivat ja miten ne ovat saattaneet vaikuttaa heidän mielenterveyteensä, erityisesti masennukseen ja itsemurha-ajatuksiinsa ja -yrityksiinsä. Halusimme myös tietää, mikä rooli uskonnolla on saattanut olla tässä kaikessa. Suurin osa aiemmista tutkimuksista on osoittanut, että uskonnollisuus ja henkisyys liittyvät parempaan mielenterveyteen. Uskonnot tarjoavat usein tukijärjestelmiä ja maailmankuvan, joka voi antaa merkityksen vaikeuksissa. Hyötyisivätkö nämä yksilöitä vakavan stressin, kuten pandemian, aikana?

Utahin terveysministeriö kysyi teini-ikäisiltä pandemian aiheuttamista stressistä, kuten sairastumisesta COVID-19:stä, jonkun perheenjäsenen työttömästä, muuttamisesta tai aterian väliin jättämisestä, koska ei ollut rahaa ostaa ruokaa, olla ahdistunut, surullinen tai toivoton, perheenjäsenet tappelevat tai teinillä on vaikeuksia pysyä koulutehtävissä.

Vaikka yksityiskohdat löytyvät koko raportista, melkein tasaisesti, jos teini-ikäiset kokivat jonkin näistä stressitekijöistä, heidän mielenterveys oli huonompi. Esimerkiksi teini-ikäisten joukossa, jotka joutuivat jättämään ateria väliin, koska rahat eivät riittäneet ruokaan, itsemurhayritykset olivat yli kaksinkertaisia ​​verrattuna niihin, jotka eivät jättäneet ateriaa väliin. Ne, jotka sairastuivat COVID-19:ään, olivat 8 % todennäköisemmin harkinneet itsemurhaa kuin ne, jotka eivät sairastuneet.

Mikä rooli uskonnolla oli näissä paineissa? Kaiken kaikkiaan ne, jotka olivat sidoksissa johonkin uskontoon, kokivat vähemmän todennäköisesti näitä stressiä. Esimerkiksi ulkopuolisista 2,5 % jätti aterian väliin tulojen pienenemisen vuoksi, kun taas sidoksissa olevista nuorista vain 1 % jätti aterian väliin. Sitoutumattomista teini-ikäisistä 18,4 % sanoi, että heidän perheensä taisteli enemmän pandemian takia, kun taas 11,9 % uskonnollisiin teini-ikäisistä sanoi, että heidän perheenjäsenensä taistelivat.

Tästä oli yksi poikkeus: sidoksissa olevat teini-ikäiset sairastuivat todennäköisemmin kuin sidoksissa olevat teini-ikäiset (28,3 % vs. 23,1 %).

Mikä oli uskonnon kokonaisvaikutus kaiken tämän kanssa? Vastaus on, että vaikka uskonnollisiin sidoksissa olevilla teini-ikäisillä oli ylimääräisiä mielenterveysriskejä sairastumisesta, heillä oli paljon vähemmän todennäköisesti mielenterveysongelmia, osittain siksi, että he kokivat paljon harvemmin muita COVID-19-stressejä. Loppujen lopuksi uskontoon kuuluvilla teini-ikäisillä oli tasaisesti vähemmän mielenterveysongelmia kuin niillä, jotka eivät kuuluneet, heillä oli huomattavasti vähemmän masennusta ja huomattavasti vähemmän itsemurha-ajatuksia ja -yrityksiä (tämä vaikutti erityisesti myöhempien aikojen pyhien ja katolilaisten kohdalla).

Loppujen lopuksi uskontoon kuuluvilla teini-ikäisillä oli tasaisesti vähemmän mielenterveysongelmia kuin niillä, jotka eivät kuuluneet, heillä oli huomattavasti vähemmän masennusta ja huomattavasti vähemmän itsemurha-ajatuksia ja -yrityksiä (tämä vaikutti erityisesti myöhempien aikojen pyhien ja katolilaisten kohdalla).

Paavi Franciscus vastaanottaa tunnustuksen nuorelta uskovalta nuorten riemuvuoden aikana Vatikaanin Pyhän Pietarin aukiolla 23. huhtikuuta 2016.

L’Osservatore Romano, Associated Press

Mikä on takeaway? COVID-19-stressit liittyvät merkittävästi nuorten mielenterveysongelmiin. Aloitteilla, jotka auttavat vähentämään perheiden taloudellista taakkaa (aterioiden pitäminen pöydällä, ihmisten pitäminen työssä ja kodeissaan), on todennäköisesti merkittäviä mielenterveyshyötyjä teini-ikäisille. Näihin aloitteisiin voivat kuulua uskonnot ja hallitukset, jotka tarjoavat elintärkeitä resursseja vaikeuksissa oleville perheille. Uskonnot näyttävät olevan tärkeä näkökohta pandemian vaikutusten vähentämisessä ja siten nuorten mielenterveyden tukemisessa. Sosiaalinen tuki ja uskomusjärjestelmät ovat todennäköisesti ratkaisevia monille teini-ikäisille heidän navigoiessaan ainutlaatuisen stressaavissa tilanteissa.

Samaan aikaan uskonnollisten henkilöiden tulisi olla enemmän tietoisia COVID-19-tartunnan saamisesta. Uskonnollisilla ihmisillä on keskimäärin suuremmat perheet, mikä voi lisätä mahdollisuuksia levittää tauteja. Ja vaikka jatkuva kokoontuminen seurakunnan kanssa muodostaa todennäköisesti ratkaisevan esteen mielenterveysongelmia vastaan, näiden kokoontumisten tulisi välttää mahdollinen leviäminen, joka voi lisätä mielenterveysongelmia.

Kaiken kaikkiaan turvallinen kokoontuminen ja palvominen voi olla yksi parhaista vastalääkkeistä pandemian aikana.

W. Justin Dyer on uskonnon professori Brigham Youngin yliopistossa, jolla on tohtorin tutkinto ihmisen ja yhteisön kehityksestä. Ali Crandall, Ph.D, on apulaisprofessori kansanterveyden laitoksella Brigham Youngin yliopistossa. Carl L. Hanson, Ph.D, on professori Brigham Youngin yliopiston kansanterveysosastolla.

Leave a Comment