Shane Warne, yksi kriketin ikonisista pelaajista, kuolee 52-vuotiaana | Urheilu-UUTISET

Kirjailija DENNIS PASSA, AP Sports Writer

BRISBANE, Australia (AP) – Shane Warne, jota pidetään laajalti yhtenä suurimmista pelaajista, taitavimmista taktiikoista ja äärimmäisistä kilpailijoista kriketin pitkän historian aikana, on kuollut. Hän oli 52.

Krikettimaailmaa tunnetaan nimellä “Warnie”, hän elvytti ja nosti jalkapyöräilyn taiteen, kun hän nousi kansainväliselle näyttämölle 1990-luvulla ja oli keskeinen hahmo yhdellä Australian menestyneimmistä lajeista. Hän oli myös yksi kriketin elämää suuremmista showmiehistä.

Fox Sports -televisio, joka työskenteli Warnea kommentaattorina, lainasi varhain lauantaina perheen lausuntoa, jonka mukaan hän kuoli epäiltyyn sydänkohtaukseen Koh Samuilla, Thaimaassa.

“Shane löydettiin reagoimattomana huvilassaan, ja hoitohenkilökunnan parhaista yrityksistä huolimatta häntä ei voitu elvyttää”, lausunnossa todettiin.

Poliittiset sarjakuvat

Cricket Australia kuvaili Warnea “todelliseksi krikettineroksi”.

“Shanen luonteen vahvuus ja valtava joustavuus näki hänen toipuvan uraa uhkaavista sormi- ja olkapäävammoista, ja hänen kestävyytensä ja pelkkä voittotahto sekä hänen itseluottamuksensa olivat avaintekijöitä Australian 1990-luvun lopun ja 2000-luvun alussa. .”

Thaimaan poliisi sanoi, että samassa kompleksissa yöpynyt ystävä meni tarkastamaan Warnea, kun krikettitähti ei saapunut illalliselle ja löysi hänet tajuttomana huvilasta. Warne vietiin ambulanssilla Thaimaan kansainväliseen sairaalaan, mutta häntä ei voitu elvyttää. Hänen ruumiinsa siirrettiin Ko Samuin sairaalaan ruumiinavausta varten.

Australian miesten maajoukkueelle kerrottiin Warnen kuolemasta pelin jälkeen ensimmäisenä päivänä sarjan avauskoeottelussa Pakistania vastaan ​​Rawalpindissa.

“Me kaikki kasvoimme katsomalla Warnieta ja jumaloimalla häntä”, Australian kapteeni Pat Cummins sanoi. “Pidimme Warniessa niin paljon hänen näytelmästään, hänen karismansa, taktiikkansa, tapansa, jolla hän halusi itsensä ja hänen ympärillään olevan joukkueen voittaa pelejä Australialle.

“Peli ei ole koskaan ollut sama sen jälkeen, kun Warnie ilmestyi, eikä peli tule koskaan olemaan samanlainen hänen kuolemansa jälkeen. Lepää rauhassa, kuningas.”

Warne piti ennätyksensä useimpien testivirtojen osalta (708), kun hän jäi eläkkeelle vuonna 2007 145. ottelunsa jälkeen. Ainoastaan ​​Sri Lankan off-spinner Muttiah Muralitharan on ohittanut hänet 800:lla.

“Spinning oli kuoleva taidetta, todella, kunnes Shane Warne tuli mukaan”, maineikas krikettikommentaattori Jonathan Agnew kertoi BBC:lle.

Hänen uransa kohokohtia olivat peräkkäiset pelaajapalkinnot vuoden 1999 kriketin maailmancupin välierissä ja finaalissa, ja Wisden, joka tunnetaan puhekielessä urheilun raamatuna, sisällytti hänet 1900-luvun viiden krikettipelaajan joukkoon. ja kuulua viiteen Ashes-voittajajoukkueeseen Englantia vastaan. Hän pelasi myös 194 yhden päivän kansainvälisessä ottelussa.

Warne teki uskomattoman testidebyyttinsä Intiaa vastaan ​​Sydneyssä vuonna 1992, mutta nousi nopeasti avainhenkilöksi kaikissa muodoissa yhden maailman krikettijoukkueen suurimpiin kuuluvan dominanssikauden aikana.

Hän oli kerännyt uraluvut 1-335 siihen mennessä, kun häntä pyydettiin keilaamaan hänen kolmannen kokeensa toisessa erässä, Sri Lankaa vastaan ​​vuonna 1992, ja hän päätti ottelun ottamalla kolme syöttöä luovuttamatta juoksua 13 luovutuksessa. varmistaa epätodennäköisen, tiukan voiton.

Warne sai usein pallon, kun Australia oli vaikeuksissa tai halusi epätoivoisesti lyöntiä, ja niin usein hän pystyi kääntämään ottelut lumoavalla keilailulla.

Hän kirjoitti itsensä kansanperinteeseen, kun hän esitti “Ball of the Century” -elokuvan ensimmäisellä heitolla vuoden 1993 Ashes-kiertueella, keilaillen Mike Gattingia, joka kääntyi hyvin ulkopuolelta jalkojen kannosta irrottaakseen takuita.

“Se on yksi niistä upeista pelin kohokohdista”, Gatting sanoi vuonna 2018. “Yksi niistä historian palasista, joka ei kuulu vain minulle vaan luultavasti kaikkien aikojen parhaalle legspinnerille.”

Warne tunnettiin yhtä paljon elämästään kentän ulkopuolella kuin sillä.

Juuri ennen vuoden 2003 MM-kisoja Etelä-Afrikassa hänelle määrättiin 12 kuukauden pelikielto kielletyn aineen käytöstä, jonka hän sanoi olevan diureetissa, jonka hänen äitinsä oli antanut hänelle “parantaakseen hänen ulkonäköään”. Mutta hän palasi vuonna 2004, ja kolmannessa Ashes-testissä vuonna 2005 hänestä tuli ensimmäinen keilaaja historiassa, joka otti 600 testikorttia.

Vuonna 1998 Australian Cricket Board vahvisti, että Warne ja Mark Waugh oli tuomittu sakkoihin neljä vuotta aiemmin intialaiselle vedonvälittäjälle antamasta pitch- ja säätietoja Australian Sri Lankan kiertueella vuonna 1994.

Warnen käytökset kentällä vaativat veronsa hänen avioliitossaan, ja hän erosi vaimostaan ​​Simonesta, kolmen lapsensa äidistä. Hänellä oli myöhemmin suhde ja hän meni kihloihin englantilaisen näyttelijä Liz Hurleyn kanssa vuonna 2010. Pari erosi lopulta vuonna 2013.

Warne kuoli vain muutama tunti sen jälkeen, kun hän ilmaisi surunsa ja surunvalittelunsa toisen australialaisen suuren, wicketkeeper Rodney Marshin kuoleman johdosta 74-vuotiaana.

“Hän oli legenda mahtavasta pelistämme ja inspiroi niin monille nuorille pojille ja tytöille”, Warne kirjoitti Twitterissä. “Rod välitti syvästi kriketistä ja antoi niin paljon – erityisesti Australian ja Englannin pelaajille. Lähetetään paljon ja paljon rakkautta Rosille ja perheelle. RIP kaveri.”

Warnen kuolemasta saatujen järkytysuutisten jälkeen kunnianosoitukset virtasivat kriketin ikonisille tähdille ja korkean profiilin faneille, kuten Mick Jaggerille ja näyttelijä Russell Crowelle.

“Ikävöin sinua Warnie”, intialainen Sachin Tendulkar julkaisi Twitterissä. “Ei koskaan ollut tylsää hetkeä, kun olet ollut kentällä tai sen ulkopuolella. Hän arvostaa aina kenttäkaksintaistelujamme ja kentän ulkopuolista pilailua. Sinulla oli aina erityinen paikka Intialla ja intialaisilla oli erityinen paikka sinulle. Mennyt liian nuoriksi!”

Länsi-Intian suuri Brian Lara toisti Tendulkarin.

“Ystäväni on poissa!” Lara sanoi. “Olemme menettäneet yhden kaikkien aikojen parhaista urheilijoista!! RIP Warnie!! Sinua tullaan ikävöimään.”

Warne syntyi Upper Ferntree Gullyssa Melbournen lähellä. Hän osoitti upeaa lahjakkuutta nuoresta iästä lähtien ja voitti urheilustipendin arvostettuun lukioon. Yritettyään lyhyen yrityksen tulla ammattijalkapalloilijaksi vuonna 1988, hän meni harjoittelemaan Australian Cricket Academyssa Adelaidessa ja teki ensiluokkaisen debyyttinsä vuonna 1991.

Warnesta jäivät hänen lapsensa Jackson, Brooke ja Summer, hänen vanhempansa Bridgette ja Keith sekä veli Jason.

Victorian osavaltion pääministeri Daniel Andrews, jota Australian liittohallitus tukee, on tarjonnut osavaltion hautajaisia.

“Kukaan, joka näki Shane Warnen pelaavan, ei koskaan unohda häntä”, Andrews sanoi. ”Meille hän oli suurin – mutta perheelleen hän oli paljon enemmän. Sydämemme särkyvät Shanen perheen ja ystävien puolesta.

Associated Pressin toimittaja Chalida Ekvittayavechnukul Bangkokissa ja AP Sports Writers John Pye Brisbanessa Australiassa, Foster Niumata Lontoossa ja Steve Douglas Sundsvallissa Ruotsissa osallistuivat tähän raporttiin.

Lisää AP-krikettiä: https://apnews.com/hub/cricket ja https://twitter.com/AP_Sports

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment