Star Trek: Picardin toinen tuotantokausi Ensi-ilta: Ihmiskunnan loputon oikeudenkäynti

Kaksi klassista “Star Trek” -roistoa palaa, mutta ehkä he eivät ole niitä pahiksia, joita luulimme heidän kerran olevan?

Paramount+

Kirjailija: Brad Gullickson Julkaistu 4. maaliskuuta 2022

Tämä artikkeli on osa jatkuvaa Star Trek Explained -sarjaamme, joka sisältää asuvan tähtilaivastoupseerimme Brad Gullicksonin näkemyksiä. Tämä artikkeli tutkii Star Trek: Picardin (“The Star Gazer”) toisen kauden ensi-iltaa ja pitää viimeistä rajaa, että hyvä kapteeni ei uskalla navigoida. Kyllä, valmistaudu SPOILEReihin.


Liitto on toipumassa. Kuten näemme Star Trek: picardToisen kauden ensi-ilta, pelokkaat Tähtilaivaston upseerit, jotka vaivasivat Jean-Lucia (Patrick Stewart) sarjan ensimmäisen julkaisun aikana näyttävät saaneen käynnistyksen. Rakkaat tutkimusmatkailijamme etsivät jälleen rohkeita uusia maailmoja ja liittoutumia, ja se lähettää toivon väristä jokaisen Trekkie/Trekker-katselun läpi (riippumatta siitä, kuinka tunnistat). Kunnes kaikki kaatuu alas, kun uusi ottaminen käyttöön Seuraava sukupolvikäyttäjän alkuperäinen antagonisti Q (John de Lancie). Mihin tai milloin tämä esitys vie meidät?

Ensi-iltajakso alkaa gangbusters-toimintajaksolla. Joku on siellä missä hänen ei pitäisi olla – jälkiasennettu U.S.S. tähtien katselijaJean-Lucin ensimmäinen komentopaikka, jota nyt kapteeni on Chris Rios (Santiago Cabrera), on hyökkäyksen kohteena. Emme voi täysin erottaa kuka ampuu vihreitä fasereita sillalle, mutta vihreä ei ole koskaan hyvä ulkoasu post-TNG: lle Star Trek. Sen mukana tulee yleensä turha vastustus.

Jean-Luc Picardin särkynyt sydän

Kun Jean-Luc vertaa hyökkääjää, palaamme takaisin 48 tuntia ja pelaamme kiinni picard miehistö. Ensi-ilta on paljon pehmeämpi kuin trailerit ehdottivat, ja meidän on odotettava ennen kuin saamme todella banaaneja aikajanalla ja vierailevilla tähteillä. Odottaessaan menevänsä sinne, missä kukaan ei ole ennen käynyt, ensi-ilta kääntää suunnansa sisäänpäin, siihen sydämeen, jonka Jean-Luc menetti Nausicaan baaritalon tappelun aikana (katso Star Trek: TNG jakso “Tapetry”).

Jakso muistuttaa meitä toistuvasti, että Jean-Luc on lähes satavuotias. Hän ei ole koskaan asettunut, ja hän on viimeinen Picard perheessä. Kun hän kuolee, he kuolevat.

Hänen lopullisuutensa ei huolestuta häntä. Hän sai nuo tunteet karkotettua Nexuksessa ollessaan, kuten kuvasta näkyy Star Trek: sukupolville. Mutta kun hänen toverinsa Laris (Orla Brady) tekee liikkeen eräänä myöhäisenä iltana viinitarhassa, Jean-Luc perääntyy. Hylkääminen rikkoo heidän suhteensa, ja sen väistämätön tuho saastuttaa Jean-Lucin tunnelman.

Kun hän ei saa selvää asioista, hän kääntyy aina innokkaan kuuntelemaan ja, mikä tärkeintä, kutsuu häntä tyhmäksi, kun hän on tyhmä. Ensi-iltaan ehdottoman kohokohtana Jean-Luc matkustaa Los Angelesin sukellusbaariin, jossa Guinan (Whoopi Goldberg) on viinaa ihmisille. Hän kertoo hänelle surunsa pullosta Saurian brandyä, ja hän kysyy häneltä joitain kysymyksiä.

Hukkuvat surut Guinanin kanssa

Guinan ilmestyi ensimmäisen kerran kyytiin U.S.S. YhtiöD sisällä TNG jakso, “Lapsi”. Siitä lähtien hän on aina palvellut kapteenia, joka on tällä hetkellä ylennetty amiraaliksi. El-Auriana hänellä on erityinen herkkyys tunteita kohtaan, ja hänen muinainen ikänsä tarjoaa ylimääräisen kerroksen ajallista ymmärrystä. Tämä tarkoittaa, että hän voi kertoa, kun joku näpertelee sen kanssa, mikä on epäilemättä hyödyllistä tällä kaudella.

Aikaisemmissa esiintymisissä opimme jopa, että jumala-olento Q katsoi Guinania valtavan pelolla. Miksi? Sitä ei ole koskaan täysin selitetty, mutta saamme luultavasti paljastusta tässä suhteessa hyvin, hyvin pian.

El-Aurialaiset ovat pakolaisia. Borgien tuhoaman kotimaailmansa he pakenivat maailmankaikkeuden halki ja asettuivat sinne, missä he löysivät sen. He ovat selviytyjiä, jotka tapaavat joka päivä käyttämällä älykkyyttään ja yliluonnollista ymmärrystä humanoidin tunnetilasta aseinaan.

Guinan kutsuu sitä niin kuin hän sen näkee. Jean-Luc on pelokas mies. Toki hän on myös järjettömän rohkea mies, joka laittaa niskaansa maailmankaikkeuden eteen kerta toisensa jälkeen. Mutta mitä tulee romantiikkaan ja hänen keinotekoiseen, mutta vertauskuvallisesti todelliseen sydämeensä, Jean-Luc on pelottava kissa. Hän ei voinut koskaan sitoutua Beverly Crusherin tai Vashin tai useiden muiden naisten kanssa, jotka yrittivät. Tähdet olivat aina hänen pakopaikkansa, pakonsa, kainalosauvansa.

Borg ei ole sallittu

Tietenkin tähdet eivät myöskään koskaan voineet jättää häntä rauhaan. Hänen pitäisi nauttia viinitarhastaan, mutta Tähtilaivasto ei pysty pitämään käsiään pois. Teetä tähtien katselija kohtaa toisen noista ärsyttävistä ajallisista poikkeavuuksista. Sen sisällä on lähetys, kutsu Jean-Lucille “auttakaa meitä”. Millä? No, keitä he ovatkin, he haluavat päästä liittoon. Ja Jean-Luc ei voi koskaan vastustaa tällaista tarjousta.

Admiral karkaa takaisin avaruuteen ja joutuu torveen tuntemattomien avaruusolioiden kanssa, jotka tulevat nopeasti tunnetuiksi. Se on Borg tai jokin versio niistä. Ja he haluavat olla osa Tähtilaivaston klubia? Se kuulostaa hämärältä.

Star Trek: picard antaa meille mahtavan empatiatestin. Kuinka toiveikkaita olemme? Kuinka paljon uskomme ihanteihimme? Sanomme haluavamme tutkia ja tavata uutta elämää, mutta emme voi laajentaa sitä kohteliaisuutta Borgiin, eikö niin? He ovat tappajia. Ne on tehty assimiloitumaan. Meidän pitäisi puhaltaa heidät pois tähdistä ennen kuin edes harkitsemme heidän värväystänsä.

Liitto ajatteli samaa klingoneista. Muutamaa vuotta myöhemmin Worf toimii lopulta Jean-Lucin turvallisuuspäällikkönä. Romulanit toivat toistuvasti kuoleman ja tuomion Tähtilaivastolle, mutta nyt Elnor (Evan Evagora) seisoo ylpeänä uutena kadettina. Vihollisista tulee ystäviä Star Trek on johdonmukainen teema. Voimmeko mahdollisesti laajentaa syleilyämme olentoihin, joita näimme kerran zombeina? Fotoneilla ampuminen heidän avuksi pyytäessään olisi pettämistä kaikkea vastaan Gene Roddenberry perustettiin alkuperäisessä sarjassa. Picard ei koskaan.

Ja sitten uusi Borg Queen säteilee kyytiin tähtien katselija ja varastaa Federaation armadan hallinnan. Olemme palanneet jakson alussa upseerien pudotessa kuin kärpäsiä. On syytä huomata, että kuningattaren phaserit on tainnutusasennossa. Ne putoavat, mutta eivät ole kuolleet. Suuri yllätys tulee, kun hän puhuu Jean-Lucista ja lainaa äitiään: “Katso ylös”.

Q:n loputon kokeilu

Yhtäkkiä Jean-Luc palasi viinitarhaan. Larista ei löydy mistään; hänen tilalleen on synteettinen Harvey (Alex Diehl). Lisäksi taivas ei näytä aivan oikealta. Ilmakehän päällä leijuu voimakenttä, ja hänen seinällään roikkuu hyvin ankara muotokuva Jean-Lucista. Tähtilaivaston Delta-kilpi on muuttunut verrattuna siihen, mihin olemme tottuneet. Se ei ole Mirror Universe, mutta se on ehkä myös Mirror Universe.

Kun nämä kysymykset kolisevat Jean-Lucin aivoissa, Q ilmestyy hänen taakseen. “Kapteeni”, hän sanoo. “Oikeudenkäynti ei lopu koskaan.”

Jean-Luc seisoi alun perin Q:n edessä ensimmäisessä TNG jakso, “Kotaaminen Far Pointissa”. Aiemmin hän kertoi Jean-Lucille, että hänen toimintansa määräävät ihmiskunnan kohtalon hänen silmissään. Jos hän menisi ohi, ihmiset voisivat jatkaa. Jos hän epäonnistuisi, “villiä lapsirotua” pidettäisiin epäolennaisena kosmokselle, ja se hävitettäisiin tapana, jolla muurahaiskekoa voitaisiin tallata. Jean-Luc osoitti, että ihmiskunta oli kehittynyt raivokkaan taantumuksellisen menneisyytensä pidemmälle, mutta Q ei koskaan lopettanut havaintojaan.

Star Trek: Looking Glassin läpi

Se, että Q palasi aivan kuten tähtien katselija miehistö ampui Borg Queenia kohti, on kriittinen. Jos Tähtilaivasto ei voi katsoa ennakkoluulojaan pidemmälle ja nähdä Borgissa muutakin kuin uhkaa, Q saattaa lopulta antaa kielteisen tuomion meille, alhaisille ihmisille.

Miten aikajanalla näpertely, jonkin version luominen Mirror Universumista, auttaa Q:ta tässä kokeilussa? Se on utelias. Ehkä hän ei ole vastuussa ajallisesta osasta. Ehkä Borg Queen teki jotain. He ovat leikkineet aikajanalla ennenkin. He eivät ole tyhmiä; he tietävät, että federaatioon pääsy oli suuri kysymys. Aikamatkustuspetos auttaisi heidän asiansa.

Liiton halukkuus harkita Borgin pääsyä klubiin on toiminnan ytimessä. Star Trek: picard. Kuten myös Jean-Lucin särkynyt sydän. Lopullinen raja on vielä tutkittavana, mutta se pysyy sisällä. Toisen kauden ensi-ilta tarjosi muutaman välähdyksen Jean-Lucin tuskasta, joka näyttää olevan sidottu hänen äitiinsä. Tämän arvoituksen ratkaiseminen voi avata hänet Larikselle ja osoittaa ihmiskunnan kyvyn kasvaa pelkonsa yli. Jean-Lucilla on vielä opittavaa. Hänellä on enemmän opetettavaa.


Star Trek: picard suoratoistaa nyt Paramount+:ssa

Aiheeseen liittyvät aiheet: Star Trek, Star Trek Explained, Star Trek: Picard

Brad Gullickson on elokuvakoulujen hylkäämien viikoittainen kolumnisti ja One Perfect Shot -ohjelman vanhempi kuraattori. Vaikka hän ei vaeltele täällä elokuvissa, hän vaeltelee sarjakuvissa sarjakuvaparien neuvonnan isäntänä. Etsi hänet Twitterissä: @MouthDork. (Hän/Hän)

Leave a Comment