Superfoodeja naisten terveydelle

Naisen aikataulu on aina täynnä – hänen täytyy tehdä töitä, hoitaa kotitalouksia, ylläpitää ihmissuhteita ja myös pitää huolta terveydestään. Naiset käyvät läpi ainutlaatuisia biologisia muutoksia elämänsä eri vaiheissa, kuten raskaus, kuukautiset ja vaihdevuodet. Siksi ravitsemus on välttämätöntä terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi näissä vaiheissa.

🗞️Tilaa nyt: Hanki Express Premium saadaksesi parhaat vaaliraportit ja -analyysit 🗞️

Ruokavalioon liittyvät terveysongelmat

Sydänsairaudet ja aivohalvaus (sekä verenvuoto aivoissa että iskeeminen tai verisuonen tukos, joka aiheuttaa verenkierron heikkenemistä) ovat kaksi suurta naisten terveysongelmaa. He kuolevat todennäköisimmin sydänsairaus. Sydänkohtauksen oireita ovat rintakipu, hengenahdistus ja käsivarsien heikkous. Lisäksi joka vuosi 55 000 ilmaantuvuutta lisää aivohalvaus havaitaan naisilla kuin miehillä.

Kolmas yleinen terveyshuoli on diabetes; se lisää naisten sydänsairauksien riskiä. Diabetekseen liittyvät komplikaatiot, kuten sokeus, munuaissairaus ja masennus, ovat myös yleisempiä naisilla. Heillä on raskausdiabetes tai kohonnut verensokeri raskauden aikana. Mukaan Kansainvälinen diabetesliittoDiabetes vaikuttaa joka kuudes raskaudesta.

Numero yksi Syöpä intialaisilla naisilla on useiden kansallisten syöpärekisterien mukaan rintasyöpä, jonka iän mukaan suhteutettu kuolleisuus on 12,7/100 000 naista ja iän mukaan suhteutettu ilmaantuvuus 25,8/100 000 naista. On tärkeää itse tutkia rinnat säännöllisesti tunnistaaksesi muutokset, jotka on kerrottava palveluntarjoajaltasi. Sitten sinun pitäisi käydä vuosittain mammografiassa 40-vuotiaasta alkaen.

Viimeinen mutta ei vähäisin naisten terveysongelma on osteoporoosi, sairaus, joka heikentää luut ja tekee niistä herkkiä murtumille. Postmenopausaalisilla naisilla on suurempi riski saada murtumia osteoporoosi.

Viisi terveellistä ruokaa päivittäiseen ruokavalioosi

Ravitsevia ruokia on tarjolla monia, mutta naisen päivittäiseen ruokavalioon tulisi sisällyttää vain sellaisia, jotka ovat runsaita, helposti saatavilla ja edullisia.

1. Parsakaali ja muut ristikukkaiset vihannekset: Rapeat ristikukkaiset vihannekset ovat loistavia lisäyksiä salaatteihin, curryihin, keittoihin ja perunoihin. Ristikukkaiset kasvikset, kuten parsakaali, kukkakaali, kaali jne., ovat ravitsemuksellisesti tiheitä ja niillä on syöpää ehkäiseviä ominaisuuksia. Laboratoriossa opinnotsulforafaani, kemikaali, joka on johdettu parsakaali ja muut vihannekset tästä perheestä, osoittivat leukemia- ja melanoomasolujen itsensä tuhoutumisen. Lisäksi yksi kuppi parsakaalia tarjoaa 135 prosenttia päivittäisestä C-vitamiinin tarpeesta. Parsakaalia ei saa keittää liikaa, jotta se ei menetä C-vitamiinipitoisuuttaan.

2. Juurekset: Kasviravinnepitoiset juurekset, kuten punajuuri, porkkana, retiisi ja bataatti, tulisi sisällyttää ruokavalioosi. Teetä iloinen karotenoidi Näistä kasviksista auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää, ihon terveyttä ja silmien terveyttä, koska se on luonnollinen antioksidanttipigmentti. Juurekset tarjoavat muita välttämättömiä ravintoaineita, kuten kaliumia, folaattia, B-vitamiinia, C-vitamiinia, kuitua, ja ovat elintärkeitä yleisen hyvän terveyden kannalta. AT 2004 arvostelu todettiin, että diabeetikoilla, jotka söivät 4 grammaa valkoista bataattiuutetta päivittäin 12 viikon ajan, oli yhteys verensokeritason parempaan hallintaan.

3. Kurkuma: Intiaanit ja Aasiassa asuvat ihmiset käyttävät kurkumaa runsaasti. Se on tunnettu sen kurkuma sisältö, voimakas anti-inflammatorinen ja antioksidanttiyhdiste. Krooninen tulehdus on vaikea hoitaa. Opinnot ovat havainneet, että matala tulehdustaso liittyy pienempään riskiin sairastua moniin terveyteen, mukaan lukien sydänsairaudet, syöpä, Alzheimerin tauti jne. Kurkumiini auttaa vähentämään riskiä tulehdus, oksidatiivinen stressi ja krooniset sairaudet. Paranna kurkumiinin saatavuutta yhdistämällä se mustapippurin kanssa.

4. Kreikkalainen jogurtti ja muut maitotuotteet: Sisältää kreikkalainen jugurtti ja muut maitotuotteet, jotka tarjoavat kalsiumia, fosforia ja magnesiumia – välttämättömiä luiden vahvojen ylläpitämiselle. Vihreästä jogurtista löytyy terveellisiä eläviä bakteeriviljelmiä, B12-vitamiinia, riboflaviinia ja paljon muuta. Jogurtin proteiinin määrä on vaikuttava – 12 grammaa 200 grammassa. Jogurtti on täynnä proteiinia, probiootteja ja muita tärkeitä ravintoaineita, jotka voivat vahvistaa vastustuskykyä, pitää ruoansulatus toimii sujuvasti ja ehkäisee osteoporoosia. Jos kreikkalaista jogurttia ei ole saatavilla paikallisesta kaupasta, voit käyttää sen korvikkeena rahkaa tai kefiiriä.

5. Soijapavut ja soijaruoat: Soijapapu ja soijapavuista johdetut ruoat ovat välttämättömiä, koska ne sisältävät runsaasti fytoestrogeenia, kasviyhdistettä, joka jäljittelee naishormoni estrogeenin toimintaa. soijapavut on runsaasti välttämättömiä aminohappoja, polyfenoleja, antioksidantteja, kalsiumia ja rautaa. Useita terveysongelmia voidaan ehkäistä soijaruoalla, mukaan lukien sydänsairaudet, aivohalvaus, sepelvaltimotauti (CHD), jotkin syövät ja parantavat luuston terveyttä. Joidenkin tutkimusten mukaan naiset, jotka syövät runsaasti soijaa sisältävää ruokavaliota, voivat hyötyä hedelmällisyyden paranemisesta. AT 2015 tutkimus 315 naisesta havaitsi, että ne, jotka saivat paljon soija-isoflavoneja, olivat 1,3–1,8 kertaa todennäköisemmin raskaaksi seuraavan hedelmällisyyshoitojakson aikana kuin ne, jotka saivat vähän soija-isoflavonia.

Myös laktoosi-intolerantit naiset voivat helposti luottaa soijapohjaisiin ruokiin saadakseen optimaalisen kalsiumia.

Ravitseva, koko päivän ruokailumenu naisille

*Aamiainen- kreikkalainen jugurtti + hedelmät + yksi tl sekoitettuja siemeniä
* Lounas – Ruskea riisi + vegaani/kasvissyöjä/ei-kasvis proteiinit (vihannekset, pavut, tofu, paneer, kala, äyriäiset, vähärasvainen liha) + parsakaali ja vihreät pavut currya + piimä
* Välipalat – Paahdettua chanaa ja maapähkinäsekoitusta + vihreää teetä
* Illallinen – Monijyvä chapati + paksu dal + proteiini

Muista, että terveellinen tasapainoinen ruokavalio tuottaa parhaat terveyshyödyt, ei vain yhtä ruokaa tai elintarvikeryhmää. Kun naiset käyvät läpi fysiologisia muutoksia, heidän tulee olla erityisen varovaisia ​​​​ravitseessaan kehoaan.

📣 Jos haluat lisää elämäntapa-uutisia, seuraa meitä Instagram | Viserrys | Facebook ja älä jää paitsi uusimmista päivityksistä!

.

Leave a Comment