Terveyskoulutusstandardien elvyttäminen todennäköisemmin Nebraskan osavaltion hallituksen äänestyksen jälkeen | Politiikka

Tunteet nousivat korkealle Nebraskan osavaltion opetuslautakunnan kokouksessa perjantaina, kun hallitus näytti olevan lähempänä kiistanalaisten terveyskasvatusstandardien elvyttämistä.

Hallituksen jäsenet äänestivät äänin 6–1 sellaisen politiikan laatimisesta, joka hyväksyessään ilmaisi hallituksen aikomuksen kehittää akateemisia standardeja “kaikilla aihealueilla”, mukaan lukien terveys.

Äänestys oli tähän mennessä selkein osoitus siitä, että hallitus aikoo elvyttää standardikehityksen, mutta kuinka nopeasti se tapahtuisi, ei ole selvää.

Viime syksynä johtokunta ilmoitti, että se voisi tuoda heidät takaisin, kun se on pohtinut “pandemian tilaa, lasten, koulujen ja yhteisöjen tarpeita sekä paikallisten koulujen sidosryhmien valmiutta”.

Suunnitelman laatiminen oli yksi useista vaiheista, joita suositteli hallituksen komitea, joka tutki osavaltion standardien kirjoitusprosessia viime vuonna epäonnistuneen terveysstandardien kirjoittamisyrityksen jälkeen.

Ihmiset lukevat myös…

Komitea suositteli määrittelemään hallituksen roolin standardien kirjoittamisessa ja palkkaamaan konsultin, joka tarkistaa Nebraskan opetusministeriön käyttämän prosessin ja ehdottaa parannuksia.

Useat hallituksen jäsenet ovat ehdottaneet, että standardien epäonnistuminen johtui osittain prosessin ongelmista. Valtion tekemässä tutkimuksessa havaittiin, että 90 prosenttia julkisesta panoksesta alkuperäisiin standardiluonnoksiin vastusti.

Hallituksen jäsen Lisa Fricke sanoi, että hallituksen toimet ovat “jotta epäonnistunut prosessi ei toistu”.

Hallituksen jäsen Kirk Penner äänesti politiikan laatimista vastaan ​​sanoen, että se johtaisi hänen vastustamiensa standardien elvyttämiseen.

“Aiot kirjoittaa heille, jos tämä hyväksytään”, hän sanoi.

Vuosi sitten ehdotettu alkuperäinen standardiluonnos sai LGBTQ-nuorten puolestapuhujat ylistäen kattavana. Standardit sisälsivät kielen, joka tunnistaa erilaiset perherakenteet, sukupuoli-identiteetit ja seksuaaliset suuntaukset. Suurin osa näistä viittauksista poistettiin toisessa luonnoksessa, mutta tarkistetut standardit olivat edelleen kiistanalaisia, ja hallitus lykkäsi niitä määräämättömäksi ajaksi 3. syyskuuta.

Osavaltion laki ei velvoita opetusministeriötä kirjoittamaan terveysstandardeja, kuten se tekee esimerkiksi matematiikan ja kielitaiteen kanssa. Ilman valtuutusta kaikki hallituksen hyväksymät terveysstandardit olisivat vain suositus paikallisille kouluille.

Penner vertasi standardiluonnoksia niin kutsuttuun oikeudenmukaisuusmääräykseen, joka on aiheuttanut vastareaktion Lincolnissa, sanoen, että standardit vaarantaisivat lapset ja “tuhottaisivat” IX osaston mukaiset naisten suojat.

Lincolnin määräys laajentaa syrjinnän suojan koskemaan myös seksuaalista suuntautumista ja sukupuolen ilmaisua, mutta kriitikot ovat väittäneet, että asetus avaa muun muassa kylpyhuoneet ja pukuhuoneet transsukupuoliseksi tunnistaville.​

“Koska opetat näitä ideoita, ovi on kirjaimellisesti auki naisiksi tunnistaville aikuisille miehille ja pojille, jotta he voivat käyttää tyttöjen pukuhuoneita ja kylpyhuoneita”, Penner sanoi.

Asetuksen kannattajat ovat väittäneet, että vastustajat ovat luonnehtineet määräystä väärin, mikä heidän mukaansa asettaa Yhdysvaltain korkeimman oikeuden päätöksessä määritellyt suojat paikalliseen lainsäädäntöön.

Lincoln Journal Star raportoi viime viikolla, että vastustajat keräsivät yli neljä kertaa tarvittavan määrän allekirjoituksia saattaakseen oikeudenmukaisuusasetuksen äänestäjien eteen. Allekirjoitukset on tarkistettava ennen kuin ne voivat mennä äänestäjien eteen.

“Minä olen yksi ääni täällä”, Penner sanoi perjantaina. “Ja olen täällä suojellakseni tyttäriämme, poikiamme, tyttärentytärämme ja pojanpoikiamme.”

Hallituksen jäsen Deborah Neary, joka on tukenut terveysstandardien luomista, sanoi, että hän haluaa Nebraskan nuorten olevan “kilpailukykyisiä kansallisella näyttämöllä, että heillä on kaikki taidot työskennellä kaikenlaisten ihmisten kanssa ja että he voivat tehdä sen kunnioittavasti.”

“Ymmärrän, että sinulla on erittäin vahvat edunvalvonta-asemat lapsillesi ja lastenlapsillesi”, Neary sanoi Pennerille. “Meillä on myös moraalinen velvollisuus ajatella kaikkia osavaltiomme lapsia…”

Penner vastasi, että hän suojelisi kenen tahansa tytärtä ja tyttärentytärtä.

“Yritän suojella naisia. En saa mitään tukea”, hän sanoi.

Hallituksen jäsen Jacquelyn Morrison vastasi sanoen: “Ole kiltti, älkää vihjailko, että naiset tämän pöydän ympärillä eivät puolusta tyttöjä ja lapsia.”

Morrison sanoi, että hän on aina ollut naisten ja lasten puolestapuhuja.

Hän sanoi, että ehdotettuja standardeja koskevissa julkisissa kokouksissa johtokunta kuuli “paljon rohkeilta naisilta ja tytöiltä”.

“Oppilaat lähettivät minulle yksityisesti sähköpostia, miksi he tukivat näitä standardeja ja missä olemme standardien suhteen nykyään”, hän sanoi.

Hallituksen jäsen Patti Gubbels oli poissa perjantain kokouksesta.

joe.dejka@owh.com, 402-444-1077

.

Leave a Comment