College koripallon tulokset, voittajat ja häviäjät: Auburn voittaa SEC:n, Kansas ja Baylor jakavat Big 12 -tittelin

Yliopiston koripallon viimeinen täysi lauantai ennen ensi viikon valintaa sunnuntaina tarjosi draamaa, tunteita ja klassista maaliskuun tunnelmaa täydellisenä teaserina March Madnessiin. Siellä oli kuplajoukkueita, jotka joko auttoivat tai satuttivat heidän tapauksiaan, oli kynsien pureskelijoita eri puolilla maata, ja tietysti Duken valmentajan Mike Krzyzewskin viimeinen kotiottelu hämäsi kaiken tämän meluisena urheilupäivänä.

Seulottiin vallitsevan kaaoksen läpi, se oli nappipäivä useille valtakonferenssin riveissä. No. 6 Kansas piti vastaan ​​nro 21 Texas varmistaakseen osuuden Big 12:sta, syrjäyttäen Longhorns Lawrencen edestakaisin trillerissä. Muualla ainoa suuri konferenssiohjelma, jolla oli mahdollisuus tehdä samoin – Auburn – teki juuri niin. Voitolla 82-71 Etelä-Carolinasta Tigers saavutti yksin SEC-mestaruuden – ohjelman kaikkien aikojen viides ja toinen Bruce Pearlin johdolla.

Muualla urheilussa nähtiin eriasteisia trillerejä: LSU kaatoi Alabaman jatkoajalla, Syracuse kääntyi kaikkien aikojen romahtamiseen ja paljon muuta. Pysy siis kanssamme, kun pyöräydymme lauantaihin ja tuo esiin kaiken suurimmat voittajat ja häviäjät.

Voittaja: Auburn nappasi yksin SEC-kruunun

Auburn voitti voittamattoman kauden kotona – sama saavutus kuin toisella SEC-joukkueella, jonka pääsemme piakkoin – voitolla 82-71 Etelä-Carolinasta, joka myös turvasi yksin SEC-tittelin nro 5 Tigersille. Tappiolla Auburn olisi jakanut liigan kruunun Kentuckyn ja Tennesseen kanssa. Sen sijaan valmentaja Bruce Pearlin joukkue hoiti asioita 21 pisteen takana fuksi-ilmiöstä Jabari Smithistä. Se on kolmas kerta viimeisen neljän kauden aikana, kun Tigers on voittanut vähintään osan SEC:n mestaruudesta. Auburnilla oli onni, että hän vältti pelaamasta Kentuckyssa tällä kaudella – he voittivat Wildcatsin kotonaan – mutta tämä onnen aikataulu ei värjää banneria, jonka ohjelma roikkuu Auburn Arenan kattopalkeista.

Voittaja: Tennessee on voittamaton kotonaan

Kotikenttäetu palasi kostolla tämän kauden yliopistokoripallossa pandemian aiheuttaman kauden 2020-21 kampanjan jälkeen, joka rajoitti osallistujia useimmissa paikoissa. Menneen vuoden hillitty ympäristö tuntui erityisen kaukaiselta muistolta SEC:ssä, jossa konferenssin neljä parasta joukkuetta päätyivät liigan kotipeleissä yhteistulokseen 35-1, kun he pelasivat säännöllisesti riehakkaiden fanien edessä. Kotietu ei ollut missään selvempää kuin Tennesseessä, jossa No. 13 Volunteers viimeisteli 16-0 kotikauden voittamalla 14. Arkansasin 78-74 lauantaina ja lukitsemalla SEC:n 2. siemenen. Turnaus.

Häviäjä: Videoarvostelut korkeakoulukoripallossa

Kotikenttien erityiset ympäristöt ympäri maata vuotivat säännöllisesti televisiolähetyksiä tällä kaudella ja muistuttivat katsojia näytelmästä ja intohimosta, jotka tekevät korkeakoulukoripallosta mahtavan. Huono puoli on myös pelien kahden viimeisen minuutin aikana jatkuvien videoarvostelujen yksitoikkoisuus. Mikään ei tuhoa jännittävän lopputuloksen tunnelmaa aivan kuten tuomarimiehistö viettää viisi minuuttia monitorin ääressä ja analysoi rakeista materiaalia selvittääkseen, kenen karvatupet koripallo kulki matkalla ulos rajoista. Lajissa tv-ajat ovat vain kaksi tuntia. Anekdoottisesti tuntui, että tämän kauden runkosarjan pelit menivät yli aikarajan, ja jotkut niistä eivät olleet edes lähellä. Otetaan esimerkiksi Tennessee-Arkansas-peli. Useiden arvostelujen vuoksi peli kesti lähes kaksi ja puoli tuntia ilman, että edes jatkoaikaa mentiin.

Voittaja: North Carolina kaatuu valmentaja K:n juhliin

Pohjois-Carolina osallistui lauantain välienselvittelyyn sijalla 6 Duke yhtenä Jerry Palmin ennustetun NCAA-turnauksen “First Four Out” -kentällä. Blue Devilsin 94-81 tyrmäyksen jälkeen ei ole epäilystäkään, etteikö Tar Heels olisi ACC-turnaukseen saapuvan kuplan oikealla puolella. Se oli telttavoitto ei vain tämän vuoden UNC-joukkueelle vaan koko ohjelmalle. Normaalisti ohjelma, jossa Tar Heelsin historia on kuplassa ja osallistuu kilpailun välienselvittelyyn, olisi hallitseva tarina. Mutta Pohjois-Carolinan läsnäolo Cameron Indoor Stadiumilla oli vain jälki-ajatus Mike Krzyzewskin päänäytökseen, joka valmentaa viimeistä kotipeliään Duken puolesta.

Se, että UNC nappasi niin kriittisen voiton niin historiallisesti merkittävässä pelissä arkkikilpailijalleen, tarkoittaa, että päivä jää historiaan. Kun ensimmäisen vuoden UNC-valmentajan Hubert Davisin valmennuskausi pohditaan jonakin päivänä, mainitaan epäilemättä, että hänen ensimmäinen voittonsa Tobacco Road -kilpailussa tuli Krzyzewskin viimeisessä kotiottelussa.

Häviäjä: Indiana jää ilman telttavoittoa

Indiana osallistui viikonloppuun yhtenä Jerry Palmin ennustetun sarjan “First Four Out” -joukosta, ja Hoosiers ei tehnyt itselleen palveluksia lauantaina. Tiellä 10 parhaan Purduen joukkuetta vastaan ​​Hoosiers, joka johti jopa neljällä erolla alle seitsemän minuutin pelin jälkeen, päästi Boilermakersin takaisin sisään ja putosi läheisen joukkueen väärään päähän putoamalla 69-67. Hävittyään aiemmin viikolla 66-63 Rutgersille, se tarkoittaa todennäköisesti sitä, että IU:lla on tehtävää Big Ten -turnauksessa päästäkseen sisään. Tämä voi vaatia useita voittoja, jotta lipun lyöminen tapahtuu toisen läheisen tappion kera.

Voittaja: Bubble Teams sen jälkeen, kun Murray State voitti OV-tittelin

Bubble-tiimit kaikkialla huokaisivat helpotuksesta, kun Murray State voitti Ohio Valley Conference Tournamentin mestaruuden jännittävällä 71-67 voitolla Morehead Statesta. Jos Morehead State olisi voittanut, se olisi todennäköisesti tehnyt OVC:stä kahden tarjouksen Murray Staten vahvan ansioluettelon vuoksi. Mutta Racers ei ottanut sitä rennosti Eaglesissa vain OVC:n vuoksi. Lisäksi Racers on lähdössä Missouri Valley -konferenssiin ensi kaudella.

Ottaen huomioon MVC:n vahvan koripallon sukutaulun ja Murray Staten vakiintuneen brändin – ne ovat nyt esiintyneet kolmessa viimeisestä neljästä NCAA-turnauksesta – tämä ohjelma näyttää edelleen nousevan. Monet tietävät sen siitä, että se on Ja Morantin korkeakoulu tai jatkuvasti tuottavista valmentajista, jotka jatkavat korkeisiin päätehtäviin. Mutta jos Racers pysyy tällä radalla, saatat tuntea heidät Sweet 16 -joukkueena ennen pitkää. Jos ei tällä kaudella, niin MVC:n jäseninä tulevaisuudessa.

Voittaja: LSU voittaa trillerin

SEC-trillerissä, joka sisälsi 15 tasapeliä, 12 johdon vaihtoa ja vaati jatkoajan pistemäärän selvittämiseen, LSU voitti kotonaan sijan 25 Alabamasta valtavalla 80-77 voitolla. Tigers puristi Alabaman johtavan maalintekijän Jaden Shackelfordin puolustuksessa pitäen hänet 3/14:stä ja sai 24 pistettä Darius Daysiltä – joista 15 tuli toisella puoliajalla ja jatkoajalla. Epäjohdonmukaisen pelin jälkeen SEC-turnauksen aikana voitto antaa LSU:lle runkosarjan finaalin huippunodin, joka viedään ensi viikon konferenssiturnaukseen.

Häviäjä: Syracuse kaatuu myöhään Miamia vastaan

Syracuse johti peräti 18 pistettä toisella puoliajalla, mukaan lukien 10 pisteellä 2:29 ennen ottelua ja seitsemän minuutin kuluttua, ja onnistui silti eeppisen romahduksen kotona lauantai-iltapäivällä kotikentällä. Orangen pelin loppuvaiheen huijaus johti kotitappioon 75-72 Hurricanesille huolimatta siitä, että hän johti lähes 37 minuuttia ottelun 40 minuutista, mikä merkitsi sen neljättä peräkkäistä tappiota ja pudotti sen kokonaistilanteeseen 15-16, kun runkosarja lähenee loppuaan.

Voittaja: Florida’s Johnson ansaitsee kunniastartin

Gatorsin hyökkääjä Keyontae Johnson on ollut sivussa 12.12.2020, jolloin hän kaatui kentällä Floridaa vastaan ​​Florida Staten kentällä, ja palasi tunteellisesti avauskokoonpanoon lauantaina. Osana uskomatonta kohtausta Senior Day at O’Domessa valmentaja Mike White nimesi Johnsonin kunniakäynnistäjäksi, joten hänet esiteltiin aloittajaksi ja hän antoi Collin Castletonin avausvinkin ennen kuin hän lähti kentältä – mutta ei ennen kuin uskomaton kohtaus avautui Gainesvillessä.

Johnsonilla diagnosoitiin sydänsairaus hänen romahduksensa jälkeen vuonna 2020, mikä päätti käytännössä hänen yliopistopelaajauransa. Häntä pidettiin tuolloin ensimmäisen kierroksen NBA-draftin mahdollisena ja hän aloitti kuumana edellisen vuoden All-SEC-kauden jälkeen.

Häviäjä: Georgia on 1-17 SEC-pelissä

Georgian koripallon huono, erittäin huono koripallokausi osui uuteen matalaan lauantaihin, kun Tom Creanin johtama Bulldogs pudotti runkosarjan finaalinsa 76-69 Missourille ja putosi SEC:n runkosarjan kokonaistilanteessa 1-17. Se on vähiten Georgian voittoja konferenssipeleissä sitten kauden 1955-56 (!), jolloin se meni 1-13 SEC-pelissä ja päätti vuoden 3-21 kokonaisuutena. UGA:lla on ollut hyvin vähän valopilkkuja tällä kaudella, mutta uusi alhainen tilanne voi tehdä Creanin istuimesta vielä polttavamman kuuman, kun he tulevat kauden jälkeiseen peliin.

Voittaja: Loyola-Chicagon puolustus voittaa päivän

Loyola-Chicago hallitsi Pohjois-Iowan ilman kenttätavoitetta 66-43 Missouri Valley Conference Tournament -turnauksen välierävoittoon Northern Iowasta 15:12. Ramblersin on todennäköisesti voitettava turnaus huomenna klo 14 ET CBS:llä päästäkseen NCAA-turnaukseen, ja he pelaavat kuin joukkue, joka tietää selkänsä seinää vasten.

Päätettyään runkosarjan 4-3-sarjassa, joka sisälsi tappiot Bradleylle, Drakelle ja Northern Iowalle, he ovat jo kostaneet UNI-tappion ja murskasivat Bradleyn 66-50 puolivälierissä. Se toisi positiivista ironiaa, että ohjelma pääsisi NCAA-turnaukseen ensimmäisen vuoden valmentajan Drew Valentinen johdolla Porter Moserin lähtiessä valmentamaan Oklahoma-joukkuetta, jonka on voitettava Big 12 -turnaus päästäkseen Big Danceen.

Häviäjä: Oregonin suuri ehdokkuuden nousemassa liekkeihin

Oregon voitti 10/11 ottelusta 21. joulukuuta ja helmikuun välisenä aikana. 10, kun Ducks kerääntyi karkeasta alusta näyttääkseen joukkueelta, joka pystyy pääsemään NCAA-turnaukseen. Mutta heidän kausi päättyy aivan kuten alkoi. Lauantaina Washingtonin osavaltiossa 94-74 tappion jälkeen Oregon osallistuu Pac-12-turnaukseen hävittyään viisi viimeisestä kuudesta ottelustaan. Ducks takertui Palmin kuplan pohjaan Washingtonissa torstaina tapahtuneen tappion jälkeen. Mutta vain 18-13 (11-9 Pac-12) kohdalla näyttää todennäköiseltä, että ainoa tapa, jolla Oregon tekee Big Dancen, on voittaa Pac-12-turnaus. Oregon State osoitti viime kaudella, että se voidaan tehdä, mutta on vaikea kuvitella Ducksin toistavan tätä suorituskykyä pelatessaan näin huonosti.

Voittaja: Kansas ja Baylor jakavat Big 12 -tittelin

Kansas tarvitsi jatkoaikaa voittaakseen Texasin, ja Baylor johti 25 pisteen alussa ennen kuin torjui Iowa Staten. Mutta lopulta Jayhawks ja Bears hoitivat molemmat asiat päättääkseen Big 12 -kauden 14-4 liigaennätyksellä ja jakaakseen konferenssivarisen. Voiton ansiosta (joka on ennätys 3. sijan Texas Techiä vastaan) Kansas on ykkönen ensi viikon Big 12 -turnauksessa. Sen jälkeen kun Red Raiders kaatui Oklahoma Statessa lauantaina sijoittuen kaksi ottelua Baylorin ja Kansasin jäljessä sijoituksissa, on selvää, että Bears ja Jayhawks ovat joukkueet, jotka voittavat kauden jälkeen – vaikka heidän viimeiset runkosarjavoitot sisälsivätkin draamaa. .

Häviäjä: Lamar voittaa 0-16 WAC:ssa

Lamar sai töykeän johdannon WAC:iin tällä kaudella, kun se siirtyi Southland-konferenssista kaudelle 2021-22 ensimmäisen vuoden valmentajan Alvin Brooksin johdolla. Lauantainen 78-66 tappio Cal Baptistille päätti Cardinalsin liigan 0-16, jonka vain kaksi voittoa konferenssista tuli Division I ulkopuolisia joukkueita vastaan. Brooks tuli Lamariin työskenneltyään Kelvin Sampsonin apupäävalmentajana Houstonissa ja on hyvä matkustanut ja arvostettu valmentaja. Lamar menestyi myös Southland-konferenssissa. Mutta Cardinalsilla ei ole muuta paikkaa kuin ylöspäin, kun he kulkevat uuden liigan läpi uuden valmentajansa kanssa.

Voittaja: Houston Baptist vs. McNeesen katsojat

Kesti 60 minuuttia 40 sijaan, mutta Houston Baptist voitti McNeesen neljällä jatkoajalla 149-144. Darius Lee johti HBU:ta 52 pisteellä, mikä ylitti edellisen uransa ennätyksen 19:llä. Hän oli yksi 13 pelaajasta, jotka saavuttivat kaksinumeroisen pelin, joka sisälsi 69 virhettä ja 110 vapaaheittoa. Viisi pelaajaa McNeesestä väsähti, kun taas Houston Baptistista vain kolme. Se merkitsi kostoa Houston Baptistille, joka hävisi ensimmäisen kokouksen 78-75 tammikuussa. 15. Uusintaottelussa tehtiin lähes kaksi kertaa enemmän pisteitä.

Leave a Comment