Datanörtti auttaa saamaan New Mexicon terveystietoja

Thomas East, SYNCRONYSin toimitusjohtaja ja tietohallintojohtaja. (Roberto E. Rosales / Päiväkirja)

Yksi pitkään jatkuneen COVID-pandemian tunnusmerkeistä on ollut osavaltion päivittäinen uusien tapausten, sairaalahoitojen ja viruksiin liittyvien kuolemantapausten määrä.

Voit myös jakaa tiedot osavaltion terveysministeriön hallintapaneelista läänin, iän ja sukupuolen mukaan, jotta voit seurata pandemian tiemaksuja edelleen.

Kaikkien näiden lukujen takana on osavaltion terveystietojen vaihto, jota hoitaa paikallinen voittoa tavoittelematon SYNCRONYS. Ja terveysvaihdon takana on yrityksen toimitusjohtaja ja itseään kuvaileva nörtti Thomas East.

East on toimitusjohtaja ja tietopäällikkö yrityksessä, joka kerää tietoja valtion terveysosastolle ja Human Services Departmentin Medicaid-ohjelmaan.

COVID-aikana järjestelmä keräsi tietoja kymmenistä osavaltion laboratorioista, jotka perustettiin viruksen puhkeamisen aikana. Järjestelmä auttoi myös sopimusten jäljittäjiä rajoittamaan leviämistä.

“Se on ollut villi matka… koska osavaltio pyrki tekemään sopimuksen laboratorioiden kanssa COVID-testien suorittamiseksi”, East sanoo. “Olemme siis tuoneet käyttöön 20, 30 laboratoriota COVIDin alusta lähtien keräämään tuloksia. Se oli paljon työtä lyhyessä ajassa ja paineita saada tiedot, jotta valtio voi hallita epidemiaa.

Eastin ura alkoi, kun tietokoneet “olivat suuria, vanhoja hirviöitä (jotka) täyttivät kokonaisen huoneen”. Siitä lähtien hän on johtanut tietotekniikkaa neljässä terveydenhuoltojärjestelmässä, hankkinut kaksi patenttia, julkaissut kymmeniä tutkimusartikkeleita ja opettanut Utahin yliopistossa.

Vaikka hänen vanhempansa olivat oopperalaulajia ja muusikoita, East ei laula eikä soita soitinta. Hän kuitenkin rakastaa musiikkia.

East viettää suuren osan vapaa-ajastaan ​​New Mexico Blade Runners -kelkkahockey-joukkueen kanssa, jonka järjestämisessä hän auttoi saapuessaan Albuquerqueen vuonna 2014. Hän on valmentaja, pelaaja ja hallituksen puheenjohtaja joukkueessa, joka pyrkii saamaan voittoa tavoittelematon asema. .

Joukkueen jäsenet ovat vammaisia ​​(East menetti jalkansa nuorena) ja ovat liittymässä alueelliseen kelkkakiekkoliigaan. Huhtikuussa he suuntaavat Pittsburghiin ja paikkaan kansallisella vammaisten jääkiekkofestivaalilla.

“Minulla oli syöpä lapsena”, hän sanoo. “En voi valittaa. Olen kiitollinen siitä, että olen lähellä.”

Thomas East, SYNCRONYSin toimitusjohtaja ja tietohallintojohtaja. (Roberto E. Rosales / Päiväkirja)

Mitä tietoja SYNCRONYS kerää COVIDiin liittyvien tietojen lisäksi?

”Periaatteessa vaihdamme terveystietoja ja aggregoimme niitä ja tuomme ne saataville silloin ja siellä missä niitä tarvitaan potilaiden hoitoon. Mutta teemme muutakin kuin vain vaihtaa tietoja. Tarjoamme esimerkiksi analytiikkaa, jonka avulla voit tarkastella populaatioita ja yksilöitä, tarkastella heidän riskejä kroonisiin sairauksiin, sairaalahoitoon ja vastaaviin asioihin. Meillä on myös erityisiä käyttötapauksia hepatiitti C:n hoitoon. C-hepatiittia sairastava potilas voi saada raportin, josta käy ilmi hänen hoitohistoriansa ja minkä diagnostisen testin hän tarvitsee ja mitä hoitoa hän tarvitsee. Tarjoamme kuvia, joten jos satut työskentelemään Presbyterianilla ja haluat nähdä X-Ray Associatesin röntgenkuvan, voit nähdä sen alustamme kautta.”

Miksi teet tätä työtä?

”Se mikä herättää minut aamulla, on se, että yritän vaikuttaa potilaiden ja perheiden kannalta. Se on todellakin asian ytimessä. Minusta tuntuu, että jos olen voinut antaa panokseni, joka auttaa ihmisiä, tunnen itseni täyttyneeksi ja tunnen, että tekemäni on tärkeää ja arvokasta.

Onko sinulla esimerkkiä?

– Niitä on ollut urallani paljon. Luulen, että SYNCRONYS:n avulla kuulemme tarinoita ihmisiltä jatkuvasti. Esimerkiksi New Mexicon yliopistossa oli esimerkki ensiapupoliklinikalla, jossa pitkälle edennyt raskaus oli pahassa moottoriajoneuvo-onnettomuudessa. Kun he toivat hänet sisään, he pääsivät käsiksi hänen synnytystä edeltäviin tietoihinsa HIE:stä (terveystietojen vaihto) ja pystyivät tekemään tärkeitä päätöksiä siitä, mitä tehdä hänen ja hänen vauvansa hyväksi heti kun he saapuivat ensiapuosastolle. Jos teimme pienen muutoksen hänen tai hänen vauvansa elämässä, se on minusta hämmästyttävää.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

“Kaikenlaista tavaraa. Vaimoni ja minä nautimme matkustamisesta, musiikista ja elokuvista. Ja perhe tietysti. Vietämme aikaa perheen ja lastenlasten kanssa. Ja kelkkakiekkoa. Pelaamme Outpost (jääareenalla). Vietän pari yötä viikossa sen parissa ja pelaan.

Mikä saa sinut nauramaan?

”Olen suuri komedioiden, sarjakuvien ja kaiken sen ystävä. Vuosia sitten osallistuin koulutukseen aiheesta “Nauru on paras lääke”, (tohtori) Patch Adams. Olen aina tuntenut olevan totta, että huumori ja nauru ovat tärkeä osa johtamista ja oikeudenmukaisuutta yleensä.”

Mikä on tehnyt sinusta menestyneen?

”Mielestäni se on keskittymistä ja tahtoa saada aikaan muutos. Olen sellainen ihminen, joka kun otan haasteen vastaan, en anna periksi. Työskentelen varmistaakseni, että se toteutuu. Tuore esimerkki on, että Medicaid-sopimuksessamme oli 42 suoritetta massiivisesta IT-projektista, ja saimme kaikki toimitukset valmiiksi ajallaan ja budjetissa. Jos olet muiden suurten IT-projektien parissa, se on kuin näkisi sian lentää. Et näe kovinkaan monia niistä saapuvan ajoissa ja budjetilla. Se on minun lähestymistapani asioihin, mutta mielestäni suurempi osa on se, että olen empaattinen ja tunnen todella haluavani auttaa ihmisiä. Se pitää minut keskittyneenä siihen, mitä teen.”

PERUSTEET: Thomas D. East IV, 65, syntynyt Denverissä; naimisissa Gloria Eastin kanssa; seitsemän lasta ja 13 lastenlasta osana sekaperhettä; Ph.D., biotekniikka, Utahin yliopisto, 1982; tekniikan maisteri, biotekniikka Utahin yliopisto, 1981; fysiikan kandidaatin tutkinto, John Carroll University, 1979.

ASEMA: Toimitusjohtaja/tietojohtaja, SYNCRONYS, vuodesta 2014; tietopäällikkö, Lake Erie Regional Health System of New York, 2012–2013; johtaja, kliininen ja tutkimusinformatiikka, Northshore University Health System, 2011-12; tietopäällikkö, Alaska Native Medical Center, 2000-11; lääketieteellisen informatiikan johtaja, Intermountain Health Care, 1996-2000.

MUUTA: New Mexico Blade Runners Sled Hockey, järjestäjä, hallituksen puheenjohtaja, pelaaja ja valmentaja.

Leave a Comment