Eli Tomac asettaa Daytona Supercross -ennätyksen 9. kierroksella

Kun kelloa oli jäljellä alle minuutti, Eli Tomac käytti hyväkseen Cooper Webbin illan ensimmäisen pomppauksen vilkkaassa liikenteessä ohittaakseen vuoden 2021 mestarin ja voittaakseen ennätyksen kuudennen Daytona Monster Energy Supercross -kilpailun 9. kierroksella. 2022 kausi. Voiton myötä Tomac katkaisi tasapelin suurimmasta Daytona-voitosta, joka oli pitkään Ricky Carmichaelin hallussa.

Webb nappasi reiän lähdössä ja ratsasti virheettömästi, mutta Tomac sai vahvan lähdön kolmantena, joten hänellä oli tunne, että hän vainoili johtajaa. Kilpailun alussa Chase Sexton sijoittui toiseksi, kun Tomac ajoi kärsivällisesti parin takana. Hän liukastui Sextonin ohi kierroksella 7/18 ja ratsasti Webbin luona suurimman osan kilpailusta.

Lika ja hiekka Tomacin kasvoilla eivät hidastaneet häntä, ja ero ensimmäisen ja toisen välillä tasoittui noin kahdessa sekunnissa, kunnes pari osui liikenteeseen. Kun Tomac ohitti Webbin, hän venytti nopeasti etuaan ja ylitti maaliviivan yli viidellä sekunnilla.

Podiumin huipulla seisoessaan Tomac saattoi tuskin hallita innostustaan.

“Koko yö on uskomaton”, Tomac kertoi NBC Sportsin Will Christienille. “Se oli taistelu loppuun asti Cooperin kanssa. Latasin todella tuolloin. Tuntui, että siellä vietän vähän aikaa. Ilmeisesti siellä oli pieni lahja lapperilta. Mutta se oli työntöä koko matkan.”

Napsauta tätä saadaksesi täydelliset 450 tulosta

Myöhäisen kilpailun passi esti Webbiltä hänen kauden ensimmäisen ominaisuusvoittonsa, mutta se tulee samaan aikaan, jolloin Webb on osoittanut nopeaa parannusta tuloksissaan. Hän sijoittui toiseksi Minneapolisissa kaksi viikkoa sitten, voitti yhden Triple Crown -tapahtumasta Arlingtonissa viime viikolla ja sijoittui kolmanneksi kokonaiskilpailussa.

“Se on paskaa, mutta se on kilpaa”, Webb sanoi. ”Ehkä minun olisi pitänyt odottaa hieman paremmin. Mutta se on ehdottomasti harmillista, kun kilpailu on päätetty tai menee niin lähelle, ja lappija tulee mukaan.

“Olin suljettu. Lähin, mitä olen koskaan ollut. Ajoin loistavasti koko ajan. Tuntui kuin ratsastin vahvana koko ajan. Tiesin, että Eli on tulossa ja hän on niin pirun hyvä täällä.

”Kaiken kaikkiaan olen onnellinen, mutta vittu, se on perseestä. Voisin maistaa sitä. Tiesin, että pystyn kulkemaan pitkän matkan, mutta joskus tapahtuu paskaa.

Chase Sexton piti kiinni ja sijoittui kolmanneksi. Se oli hänelle kauden neljäs podium.

Tomacin voitto ei ollut ainoa draama. Kilpailun alussa Malcolm Stewartin ja Jason Andersonin välinen turhautuminen kiehui viime viikon kontaktista Arlington Triple Crownin kilpailussa 1.

Andersonin perässä tuolloin Stewart sukelluspommitti nro 21:n ratsastajaa ja lähetti heidät molemmat maahan pudottaen heidät lauman takaosaan. Pari pysyi koukussa yhdessä loppuosan kilpailusta ja ratsasti kentän läpi, mutta se maksoi molemmille arvokkaita paikkoja ja pisteitä Andersonille.

Stewart sijoittui seitsemänneksi, hänen ensimmäinen tuloksensa viiden parhaan ulkopuolella seitsemässä kilpailussa.

Anderson oli kahdeksas ja putosi 17 pistettä johdosta.

Dyland Ferrandis oli neljäs ja Justin Barcia viiden parhaan joukossa.

Jett Lawrence pääsi klinikalle 250 East -divisioonaan, voittaen sekä lämpönsä että pelinsä.

Itse asiassa Lawrencella oli niin merkittävä etumatka lämpössä, että hän voitti valkoiset ja ruudulliset liput sekaisin. Lawrence hidasti vauhtiaan viimeisellä kierroksella heiluttaakseen yleisöä, ennen kuin hänen tiiminsä sai hänen huomionsa ja heilutti häntä eteenpäin.

Ominaisuus ei ollut sellainen, kun hän hallitsi vihreitä tammiin asti ja ajoi yli 14 sekunnin johtoon.

“Tämä on kuin unelmien täyttymys”, Lawrence kertoi NBC Sportsin Daniel Blairille. “Katsot tätä pienenä lapsena televisiosta niin monta kertaa. Sinä (Justin Barcia) voitit sen. Eli voitti viisi kertaa. Ricky voitti viisi kertaa. Katsot sitä ja luulet, että haluan tehdä sen jonain päivänä. Haluan kokea sen jonain päivänä.”

Voiton myötä Lawrence otti yksin pisteet viiden pisteen johdon. Voitto auttoi myös pyyhkimään muiston viime viikon katastrofaalisesta kontaktista Lawrencen ja Austin Forknerin välillä Arlington Triple Crownin kilpailussa 3.

Stilez Robertson ylitti tammion alle toiseksi, mikä oli hänen kauden paras tulos ja hänen ensimmäinen viiden parhaan joukossa vuonna 2022.

Robertsonille se oli emotionaalinen korkki turhauttavalle offseasonille.

“Arvasin itsekin”, Robertson sanoi. “Se oli helvetin hullu offseason. Erotin olkapäästä, mursin lantioni. Siitä on nyt seitsemän viikkoa. Olen niin onnellinen.”

Cameron McAdoo osallistui viikonloppuun pisteissä Lawrencen kanssa viime viikon levoton kilpailun jälkeen. McAdoo voitti kokonaisvoiton, kun Lawrence pudotettiin kolmannelle kolarinsa jälkeen kilpailussa 3.

Pierce Brown neljäntenä ja Enzo Lopes päättivät viiden parhaan.

Napsauta tätä saadaksesi täydelliset 250 tulosta


ROTUN KERTAUKSET

KIERROS 1, ANAHEIM: Ken Roczen uusii taistelun Cooper Webbin kanssa voittamalla avauksen

KIERROS 2, OAKLAND: Jason Anderson voitti ensimmäisen kerran mestaruuskauden jälkeen

KIERROS 3, SAN DIEGO: Chase Sexton (450s) ja Michael Mosiman (250s) voittivat uransa ensimmäiset voitot

KIERROS 4, ANAHEIM: Neljä kilpailua, neljä voittajaa, kun Eli Tomac vahvistaa pistejohtoaan

KIERROS 5, GLENDALE: Tomac voittaa peräkkäiset kilpailut Arizonan Triple Crownissa

KIERROS 6, ANAHEIM: Anderson voittaa Tomacin kahdella vuoden 2022 voitolla

KIERROS 7, MINNEAPOLIS: Anderson tekee sen uudelleen ja sulkeutuu kolmen päähän Tomacista

KIERROS 8, ARLINGTON: Tomac voittaa kaiken, kun Anderson ottaa kaksi ominaisuutta

Leave a Comment