Ihmisyyden poissaolo | Kolumnisti

“Kuinka nukutte nyt, tunteettomat kuninkaat? Hiipiikö yksi inhimillinen tunne sydämienne säälimättömän unen läpi?” Nämä olivat runoilija Shelleyn sanat haastaen työväenluokan tukahduttamisen.

Ei ole tarpeeksi vahvoja sanoja tuomitsemaan Paria Fuel Trading Co:n johdon julmuuden, kun he kertoivat neljän vedenalaisen huoltosukelluksen oletetun kuoleman perheilleen perheenjäsenten leiriytyessä parian tilojen ulkopuolella Pointe-a:ssa. -Rock.

Parian viranomaiset pudottivat sen perheille ja kutsuivat sitä Georgeksi. Lopulta energiaministeri ja pääministeri antoivat julmia lupauksia tutkia, mikä maksoi sukeltajille heidän henkensä.

Tällainen toiminta ei ole pelkkä viestintävika, kuten jotkut, mukaan lukien ministerit, haluaisivat meidän uskovan. Se on epäonnistuminen ihmiskunnalle, joka on kykyä tuntea myötätuntoa muita ihmisiä kohtaan.

Inhimillisyyden puute aiheuttaa sen, että Trinidadissa ja Tobagossa julkisia tehtäviä hoitavat henkilöt menettävät toistuvasti hetken, jolloin herkkyys toisten ahdingolle on voitettava henkilökohtaisen kuvan, vastuun poikkeamisen ja rajoittamattoman vallan ja etuoikeuksien puolustamisen edelle. Nyt on normi, että virkamiehet halveksivat hädässä olevia. Entisen pääministerin Patrick Manningin pahamaineisten sanojen mukaan, jotka lausuttiin, kun nuori nainen tapettiin MovieTownen ulkopuolella, kuolema oli “lisävahinko”.

Myötätunto on yksi halutuimmista inhimillisistä arvoista, mutta se puuttuu selvästi monista virkamiestemme teoista ja laiminlyönneistä. Silti me valitsemme heidät tai valitsemme heidät ja jätämme heidät virkaan ilman hyväksyntää, kun he tekevät tuhoisia virheitä ja tallaavat tunteitamme. Tämä on yksi syy siihen, miksi luotainlupaukset ovat pelkkiä latteuksia.

Sukeltajat katosivat varhain iltapäivällä perjantaina 25. helmikuuta. Sunnuntaiaamuna 27. helmikuuta tämän lehden etusivun otsikko oli “Sukelluskatastrofi”.

Korkeimmilla virkamiehillä ei ollut pienintäkään ajatusta siitä, että läheiseen rakennukseen voitaisiin järjestää mukavuuskeskus, joka majoittaisi ahdistuneita odottavia perheitä, ja heidän saatavilleen olisi tarjolla pätevää henkilöstöä neuvomaan perjantai-illasta alkaen. . Heidät jätettiin leiriytymään aitoon, kuulemma vanhaan linja-autokatospaikkaan, ja lähtivät sieltä, vaikka tuhoisat uutiset kerrottiin sunnuntai-iltana ja vaikka energiaministeri tapasi surevat perheet lauantai-iltana.

Verrataanpa nyt paikkaa, jossa Parian huippuvirkailijat asettuivat sunnuntaina Paria-rakennukseen pudottaaksemme sen ulkona olevassa aidassa leiriytyville perheille. He istuivat pääpöydän ääressä Etelän entisen maalaisklubin Pointe-a-Pierre Staff Clubin juhlasalissa. Sinä sunnuntaina, aivan kuten puuseppä Joosef, hänen vaimonsa Maria ja vauva Jeesus, kyseisessä majatalossa ei ollut tilaa vaatimattomalle kansalle. Myös historia toistaa itseään, sillä minulle kerrottiin, että niinä vanhoina maaseurapäivinä suurin osa työntekijöistä pääsi vain Guaracaran urheiluseuraan.

Vastoin yleismaailmallista käytäntöä, perheet eivät saaneet myötätuntoista ennakkoilmoitusta, että sukeltajat olivat todennäköisesti kuolleet ennen kuin tästä ilmoitettiin julkisesti. Maanantai-iltana kuolleet vahvistettiin. Tällä kertaa Parian uteliaasti muotoillun mediatiedotteen mukaan “kuolleiden omaisille ilmoitettiin ensin samanaikaisesti”. Nämä sanat ovat selvästikin ristiriidassa keskenään. Joka tapauksessa se karkea julmus, että julkisesti ilmoitettiin kuoleman todennäköisyydestä ennen vahvistusta, jonka Paria-virkailijat tekivät sunnuntai-iltana herrallisesta ahvenestaan ​​Pointe-a-Pierren klubissa, oli jo tehnyt vakavaa vahinkoa seuran tunteille. perheitä.

Tämän kolumnin julkaiseminen täyttää 20 vuotta viikkokolumnistina. On pelottavaa muistella, että jo varhaisessa julkaisussani aloin kiinnittää huomiota poliitikoidemme myötätunnon puutteeseen ja laajemman johtomme välinpitämättömyyteen rankaisemattomien murhien yleistymistä kohtaan.

Hieman yli vuotta myöhemmin, joulukuussa 2003, olin luonnehtinut johtajuuttamme tuntemattomiksi kuninkaiksi. Varo, että yhteiskuntamme jatkuva elitistinen repeytyminen tekee sen katkeraksi.

.

Leave a Comment