Mainen uuden ylijäämän pitäisi rahoittaa mielenterveyttä

COVID-taantuma kesti vain kaksi kuukautta: maalis- ja huhtikuussa 2020. Siitä lähtien talous on elpynyt, toisinaan kasvaen nopeammin kuin lähes 40 vuoteen.

Mutta jokainen, joka on elänyt COVID-vuodet, tietää, että tarinassa on paljon muutakin.

Kaikkialla maassa ja täällä Mainessa kaikki eivät kokeneet samalla tavalla taantumaa ja sitä seuraavaa elpymistä.

Maine ei ole vieläkään päässyt takaisin 22 kuukauden talouskasvusta huolimatta. Työllisiä on 20 000 vähemmän kuin ennen pandemiaa. Mutta sitä ei tietäisi katsomalla valtion taloutta. Rahaa tulee odotettua nopeammin, ja tuloennustajat lisäävät 411 miljoonaa dollaria 822 miljoonan dollarin ylijäämään, jonka lainsäätäjät ovat saaneet jakaa, jotta viime vuonna hyväksytty kaksivuotisbudjetti pysyisi tasapainossa.

Govt. Mills oli ehdottanut, että puolet alkuperäisestä ylijäämästä lähetettäisiin takaisin Mainen asukkaille 500 dollarin sekkien muodossa, jotka menisi noin 800 000 veronmaksajalle. Uuden ennusteen myötä Mills on sanonut haluavansa nostaa shekit 750 dollariin. Vaikka monet arvostaisivat apua, toivomme lainsäätäjien muistavan tämän taantuman epätasa-arvoisen vaikutuksen valtioon. Mainessa oli täyttämättömiä tarpeita ennen pandemiaa, eivätkä ne hävinneet viimeisen kahden vuoden aikana. Jos mitään, ne pahenivat.

Toiset 200 miljoonaa dollaria voisivat tehdä tärkeitä investointeja, jotka kannattaisivat tulevaisuudessa: yhteisön mielenterveyteen, asumiseen ja lapsiperheiden tukemiseen. Paras tapa hallita Mainen toipumista olisi käyttää tätä yllättäen pandemiasta eniten kärsineiden ihmisten elämää, joista monet kärsivät jo ennen pandemiaa.

Millsin alkuperäinen idea, 500 dollarin maksut, on järkevä talouden epätavallisen luonteen vuoksi.

Veronkeräykset osoittavat, että kokonaistulot kasvavat, mutta kenelle? Osakemarkkinat kukoistavat, mikä on hienoa, jos omistat osakkeita, mutta ei paljon apua, jos et omista. Asuntojen hinnat nousevat pilviin, ja se on hyvä myyjille, mutta ei ostajille.

Mikä tärkeintä, palkat ovat nousseet, mutta myös hinnat ovat nousseet, ja se vaikuttaa kaikkiin riippumatta siitä, saivatko he korotuksen vai eivät.

Valtio ei voi tehdä mitään inflaation hillitsemiseksi, mutta se voi laittaa rahaa niiden ihmisten taskuihin, jotka ovat joutuneet maksamaan enemmän ruokakaupasta ja bensapumpusta. Ja kaikkien lähettäminen Maineen saman verran auttaa palkka-asteikon alimmassa päässä olevia ihmisiä enemmän kuin huipulla olevia, jotka tarvitsevat vähemmän apua. Se on varmasti parempi kuin verokantojen leikkaus, joka lähettäisi eniten rahaa suurimman tulotason omaaville ja kaivaisi pitkän aikavälin kuoppaa tuleviin budjetteihin.

Mutta inflaatio ei ole ainoa ongelma, joka vaikuttaa Maine-perheisiin.

Yhteisön mielenterveyspalvelujen historiallinen alirahoitus on vain pahentunut pandemian aikana, kun liittovaltion lisärahat eivät ole pysyneet palvelujen kysynnän kasvussa. Lainsäätäjien tulisi kysyä, onko olemassa investointeja, joita he voisivat tehdä ohjelman ennakkokustannuksiin, jotka olisivat kestäviä pitkällä aikavälillä MaineCare-korvauksilla, jotka maksavat pääasiassa liittovaltion hallitus.

Hoitokodit, ryhmäkodit, päihdekeskukset ja muut palveluntarjoajat kamppailevat pitääkseen ovensa auki, saati laajentaakseen, koska ne eivät pysty tarjoamaan kilpailukykyisiä palkkoja. Ylimääräisten tulojen luova käyttö voisi olla hyödyllisempää kuin shekkien lähettäminen ihmisille, jotka eivät ehkä edes tarvitse niitä.

Olemme lähes kahden vuoden päässä ennennäkemättömästä taantumasta, jonka aiheutti silloin “uusi koronavirus”. Olemme monella tapaa palautuneet paremmin kuin monet olivat ennustaneet.

Mutta kuten virus, taloudellinen häiriö ei vaikuttanut kaikkiin samalla tavalla. Vastauksemme näihin ennennäkemättömiin taloudellisiin olosuhteisiin pitäisi heijastaa sitä.


Käytä alla olevaa lomaketta vaihtaaksesi salasanasi. Kun olet lähettänyt tilisähköpostiosoitteesi, lähetämme sähköpostin, jossa on palautuskoodi.

Leave a Comment