MLB:n työsulku: MLBPA tekee uuden ehdotuksen sunnuntaina ensimmäisessä kokouksessaan pelien perumisen jälkeen, raportin mukaan

Getty Images

Sunnuntaina Major League Baseballin ja MLB Players’ Associationin edustajat pitävät ensimmäisen neuvotteluistunnon sen jälkeen, kun komissaari Rob Manfred ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että kaksi ensimmäistä runkosarjan sarjaa perutaan. MLB Networkin Jon Heyman sanoo, että yksikään pelaaja ei osallistu kokoukseen. Vain kummankin osapuolen huippuneuvottelijat.

MLB ja MLBPA tapasivat viimeksi tiistaina Floridassa. Liiga teki niin sanotun “parhaan ja lopullisen tarjouksensa” ennen pelien peruuttamista, ja nyt pallo on liiton kentällä. Athleticin Evan Drellich sanoo, että MLBPA toimittaa kirjallisen ehdotuksen, joka sisältää käsitteet, joista molemmat osapuolet ovat keskustelleet suullisesti, ja todennäköisesti myös joitain uusia muutoksia.

Kun osapuolet erosivat viime viikolla, useissa keskeisissä taloudellisissa kysymyksissä, erityisesti kilpailukykyisen tasapainoveron (ylellisyysveron) suhteen, jäi merkittäviä aukkoja. Tässä on yhteenveto kummankin osapuolen uusimmasta taloudellisesta tarjouksesta:

Minimi palkka

570 500 dollaria

700 000 dollaria ja 10 000 dollarin lisäys vuodessa

725 000 dollaria ja 20 000 dollarin lisäys vuodessa

Kilpailukykyinen saldovero

210 miljoonaa dollaria

220 miljoonaa dollaria vuonna 2022 ja nousee 230 miljoonaan dollariin vuonna 2026

238 miljoonaa dollaria vuonna 2022 ja nousee 263 miljoonaan dollariin vuonna 2026

Välimiesmenettelyä edeltävä bonuspooli

N/A

30 miljoonaa dollaria ilman lisäyksiä

85 miljoonaa dollaria ja 5 miljoonan dollarin lisäykset vuodessa

Vähimmäispalkan ero näyttää ylitettävältä. Upouusi välimiesmenettelyä edeltävä bonuspooli vaatii kuitenkin jonkin verran työtä, samoin kuin kilpailukykyisen tasapainoveron, joka on molemmille osapuolille ensisijainen kohde. Neljä omistajaa – Bob Castellini (Punaiset), Chris Ilitch (Tigers), Ken Kendrick (Diamondbacks), Arte Moreno (Angels) – äänesti jopa 220 miljoonan dollarin ehdotusta vastaan ​​viime viikolla.

“On tärkeää tarkastella CBT:n nousun malleja useiden viimeisten sopimusten aikana”, Manfred sanoi tiistaina, vaikka nämä mallit ovatkin se, mitä liitto vastustaa, koska kynnys ei ole noussut samaa tahtia kuin liigan tulot.

MLB:n ja MLBPA:n olisi päästävä sopimukseen muutamassa päivässä, jotta vältytään useiden runkosarjan pelien peruuttamiselta. Todennäköisesti MLB vastustaa ehdotusta, jonka MLBPA tekee sunnuntaina ennen kuin se ilmoittaa mahdollisista lisäperuutuksista. Osapuolet toivovat vähentävänsä viime viikolla Floridassa tapahtunutta “mediasirkusta”.

Omistajan käynnistämä työsulku on 94 päivän kohdalla baseball-historian toiseksi pisin työseisokki, joka jää vain vuosien 1994–1995 pelaajien lakon jälkeen (232 päivää). Tässä on koko työsulun aikajana.

Leave a Comment