Tästä syystä on niin vaikea löytää terapeuttia juuri nyt

“Olen suuressa kaupungissa. Olen Los Angelesissa. Meillä on paljon terapeutteja”, hän sanoi. “Joten minusta on jotenkin villiä, että monet ihmiset ovat valmiita.”

Mielenterveysneuvontaa on ollut vaikea löytää suuressa osassa Yhdysvaltoja vuosia, kauan ennen koronaviruspandemian alkamista. Mutta nyt, kahden vuoden hellittämättömän stressin, myllerryksen ja surun jälkeen, monet apua etsivät ihmiset joutuvat kohtaamaan järjestelmän, joka on kapasiteettinsa yläpuolella tai sen yli, ja sen riittämättömyys tähän hetkeen on selvästi esillä.

Vielä vaikeampaa on löytää erityishoitoa lapsille tai pienituloisille. Kaikenlaista apua on pulaa maaseudulla, jossa kaikki terveydenhuollon valinnat ovat rajallisempia kuin kaupunkien ja esikaupunkien asukkailla. Ne, jotka haluavat löytää mustan tai latinoterapeutin, kohtaavat vielä rajallisemmat vaihtoehdot.

Vaikka kaikki nämä olosuhteet ovat olleet totta pitkään, pandemia on pahentanut olosuhteita merkittävästi mielenterveysalan ammattilaisten, ammattijärjestöjen virkamiesten, hoitoa hakevien ihmisten ja monenlaisten tietojen mukaan.

“Se on pahin, mitä se on koskaan ollut”, sanoi Kelly Roberts, Edmondin Oklahoma Christian Universityn humanististen tieteiden jatko-ohjelmien johtaja. “En ole koskaan nähnyt sitä näin.”

Boston Medical Centerin, kaupungin turvaverkkosairaalan, henkilökunta otti äskettäin yhteyttä lasten vanhempiin, jotka liittyivät 170 hengen jonotuslistalle huhtikuussa 2021 – 10 kuukauden odotus mahdollisuutta saada palveluita, sanoi Christine M. Crawford. keskuksen lastenpsykiatri, joka on myös National Alliance on Mental Illness -järjestön apulaislääketieteellinen johtaja.

OhioGuidestonen voittoa tavoittelemattoman järjestön 20 ammatinharjoittajan haaratoimistossa Columbuksessa jonotuslistalla on nyt 150–200 nimeä, mikä on lähes kaksinkertainen määrä normiin verrattuna.

Liittovaltion mielenterveys- ja päihdepuhelinlinja lähetti 833 598 puhelua vuonna 2020, 27 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019, ennen pandemian alkamista. Vuonna 2021 määrä nousi jälleen 1,02 miljoonaan.

Kun American Psychological Association tutki jäseniään viime syksynä, se havaitsi kysynnän lisääntyneen ja uusia lähetteitä erityisesti ahdistuneisuus-, masennus- ja traumaperäisiin sairauksiin. Silti 65 prosenttia yli 1 100 vastanneesta psykologista sanoi, että heillä ei ollut kapasiteettia uusille potilaille, ja 68 prosenttia sanoi, että heidän jonotuslistansa olivat pidemmät kuin vuonna 2020.

Joulukuussa Yhdysvaltain yleiskirurgi Vivek H. Murthy antoi neuvon “kiireellisestä tarpeesta puuttua maan nuorten mielenterveyskriisiin”. Ja helmikuussa. 1, senaatin valiokunta järjesti kuulemistilaisuuden käsitelläkseen maan kasvavaa mielenterveys- ja päihdeongelmaa.

“Mielenterveysongelmat jäävät usein stressitekijäksi”, sanoi Mitch Prinstein, 133 000 psykologia, tutkijaa, kouluttajaa ja muuta edustavan American Psychological Associationin tiedejohtaja. “Tämä ei ole yllätys.”

Prinstein ja 35 kollegaa ennustivat tämänhetkisen tilanteen huomattavan selkeästi “toimikutsussa” American Psychologist -lehdessä elokuussa 2020.

Pandemian aiheuttamien myrkyllisten psykososiaalisten stressitekijöiden (esim. fyysiset riskit, päivittäiset häiriöt, epävarmuus, sosiaalinen eristäytyminen, taloudellinen menetys jne.) tiedetään vaikuttavan haitallisesti mielenterveyteen (ja siten myös fyysiseen terveyteen) ja ne kattavat yhdessä monia ominaisuudet, joilla on todettu olevan suurimmat negatiiviset vaikutukset”, he kirjoittivat.

On lähes mahdotonta yleistää koko mielenterveysammatin tilasta niin laajassa ja monimuotoisessa yhteiskunnassa kuin Yhdysvallat. Sadat tuhannet asiantuntijat työskentelevät monissa erilaisissa ympäristöissä, kuten kouluissa, sairaaloissa, yksityisissä yrityksissä, voittoa tavoittelemattomissa järjestöissä, itsenäisissä klinikoissa, poliklinikalla ja yksityisissä toimistoissa.

Perinteistä kahdenkeskistä keskusteluterapiaa tarjoavat ammattilaiset, joilla on huomattavasti eri koulutustaso, mukaan lukien kliiniset psykologit, joilla on tohtorin tutkinto; psykiatrit, joilla on lääketieteen tutkinto ja jotka voivat määrätä lääkkeitä; kliiniset sosiaalityöntekijät, avioliitto- ja perheterapeutit, lisensoidut ammattineuvojat ja muut.

Turhautuminen, jota jotkut kohtaavat yrittäessään varata aikaa jollekin heistä, viittaa kaksi vuotta vanhan pandemian vakaviin seurauksiin ja mielenterveysjärjestelmään, jota ei yksinkertaisesti ole rakennettu vastaamaan nykyisiä vaatimuksia.

Avonissa, Intiassa, 24-vuotias Rowan Welch, pankin tiiminvetäjä, kertoi ottaneensa yhteyttä kaikkiin vakuutusyhtiönsä 50 mailin säteellä oleviin palveluntarjoajiin ilman menestystä. “Katson edelleen 50 mailin säteellä katsottuani”, Welch sanoi. “En voi tehdä paljon muuta.”

New Yorkissa Flora Stamatiades, keikkatyöntekijä, joka luottaa osavaltion pörssistä ostamaansa vakuutukseen, kertoi etsineensä terapeuttia päälle ja pois yli yli vuosi. Hän käyttää näyttelijärahaston toimittamaa listaa, joka on hänen käytettävissään työssään covid-turvallisuuspäällikkönä nyt harjoituksissa olevan esityksen yhteydessä. Hän on listalla mahdollisista avajaisista tänä keväänä.

“Minulle ei koskaan tullut mieleen, että en löytäisi terapeuttia, kun sitä tarvitsisin”, sanoi Stamatiades, 55, joka jätti työnsä Actors’ Equity Associationissa vuonna 2018 24 vuoden jälkeen. “Minun täytyy ehkä odottaa muutaman kuukauden. Se tuli minulle mieleen. Se olisi ollut OK.

“Tämä ei itse asiassa ole uusi ongelma”, hän lisäsi. “Nyt on vain epätoivoista.”

Ja Toni Powell, Austinissa sijaitsevan UnitedHealthCaren kliinisen laadun apulaisjohtaja, sanoi, että hän on ottanut yhteyttä noin 50 palveluntarjoajaan verkossa ja puhelimitse, mutta ei löytänyt yhtä, joka auttaisi hänen 5-vuotiaan tyttärentyttärensä käyttäytymisongelmissa. Powell kasvattaa lasta, joka hänen mukaansa kärsii merkittävästä vammasta kohdussa alkoholille altistumisesta, kystisesta fibroosista, traumasta ja muista sairauksista.

Hän sanoi, että lapsi on nähtävä henkilökohtaisesti, mikä on esteenä hoidon löytämiselle palveluntarjoajilta, jotka suurelta osin muuttivat verkkoon pandemian alkaessa. Powell aloitti äskettäin tapaamisen yhden asiantuntijan kanssa verkossa toivoen, että lääkäri näkee tyttärentytärtään henkilökohtaisesti muutaman seuraavan kuukauden aikana.

“Ei ole tarpeeksi [providers] tai heidän erikoisuutensa ei sisällä sitä, mitä tarvitset lapsellesi”, hän sanoi. “Ja sitten tietysti pandemia.”

47-vuotias käsikirjoittaja Gullett halusi myös keskustella henkilökohtaisesti neuvonantajan kanssa, mikä kavensi merkittävästi hänen mahdollisuuksiaan löytää joku. Nyt hän kilpailee lukemattomien ihmisten kanssa, jotka näkevät mahdollisuuden selviytyä pandemiasta ja sen vaikutuksista heidän psyykeensä.

“Elämme kaikki massatraumatapahtuman läpi, mukaan lukien terapeutit, joten heidän kykynsä auttaa on ymmärrettävästi vaikuttanut”, hän sanoi. “Ja niin monet muut ihmiset tarvitsevat hoitoa.”

Koska hän ei löytänyt neuvonantajaa, hän on kääntynyt itsehoitoon: joogaan, päiväkirjaan, surukirjoihin ja pysähdyspaikoiksi nousseisiin verkkosovelluksiin. Los Angeles County tarjosi asukkaille ilmaisia ​​tilauksia yhteen. Hän uskoo, että muut ihmiset voivat löytää apua tukiryhmistä, jopa verkossa tarjotuista. Mutta hänelle vaihtoehdot eivät ole riittäneet.

“Tarvitsen todella vain ohjauskiskoja tämän prosessin läpikäymiseksi”, hän sanoi, “mutta niitä ei ole ollut saatavilla.”

Haastatteluissa terapeutit ja asiantuntijat mainitsevat ruuhkan ilmeiset syyt: pandemian aikana aiheutuneiden pitkäaikaisten häiriöiden psykologiset ja emotionaaliset verot, pitkittynyt epävarmuus tulevaisuudesta, tartunnan pelko, menetetyistä työpaikoista johtuva taloudellinen stressi, suru rakkaiden kuoleman johdosta. ne, sosiaalisen vuorovaikutuksen menetys ja varsinkin lasten kannalta luonnoton eristäminen kotona.

Mutta he huomasivat myös muita tekijöitä. Ihmiset, jotka eivät ehkä ole koskaan hakeneet terapiaa, ovat nyt halukkaampia harkitsemaan sitä pandemian seurauksena, ja sitä johtaa nuorempi sukupolvi, joka näkee vähemmän leimautumista mielenterveyssairauksien tunnustamisessa, sanoi Saul Levin, American Psychiatric Associationin toimitusjohtaja, joka edustaa enemmän. yli 37 000 psykiatria.

“Covid paljasti jollain tavalla suurelle yleisölle mielisairaudet, jotka enemmistö aina jätti huomiotta”, Levin sanoi. “Ihmiset ovat nyt saaneet mielenterveyshuoltoa paljon enemmän koronaviruksen takia.”

Silti vakuutusturva ja uusien psykiatreiden koulutuspaikat jäävät paljon kysynnän jälkeen, Levin sanoi. Presidentti Biden ehdotti viime viikolla pitämässään puheessa unionin tilasta mielenterveyspalvelujen tarjoajien määrää. Tietolomakkeessa Valkoinen talo totesi, että yli kolmasosa amerikkalaisista elää nimetyillä mielenterveysalan ammattilaisten pula-alueilla.

“Meidän on dramaattisesti laajennettava mielenterveys- ja päihdehäiriöistä kärsivien työntekijöidemme tarjontaa, monimuotoisuutta ja kulttuurista pätevyyttä – psykiatreista psykologeihin, ikätovereista paraammattilaisiin – ja lisättävä heidän mahdollisuuksiaan ja kannustimia harjoittaa eniten tarvitsemillaan aloilla.” Valkoinen talo sanoi.

Verkkoterapia, joka on siunaus potilaille ja lääkäreille erityisesti maaseudulla, on vähentänyt dramaattisesti poissaoloja ja keskeyttämisiä tarjoamalla kätevän neuvonnan napin painalluksella. Asiantuntijat sanoivat, että tämä on heikentänyt monien ohjaajien mahdollisuuksia ottaa vastaan ​​uusia asiakkaita.

Jotkut potilaat tarvitsevat myös enemmän aikaa saavuttaakseen tavoitteensa nyt, sanoi Oklahoman terapeutti Roberts, mikä myös viivästyttää uusien lähtö- ja saapumisaikojen avaamista.

“Ikään kuin laatikkoautot olisivat törmänneet ja kasaantuneet taakse, ja kaikki yrittävät selvittää, kuinka saada ne takaisin raiteilleen”, hän sanoi.

D. Giovanni Scott, The Districtin yksityinen lääkäri, totesi, että ihmiset luopuivat vakuutuksista ja pääsystä työntekijöiden avustusohjelmiin, kun he menettivät tai jättivät työnsä pandemian aikana. Vastatakseen kysyntään hän sanoi, että hän tarjoaa muutamille ihmisille mahdollisuuden kahden viikon välein järjestettäviin terapiaistuntoihin, kun se on tarkoituksenmukaista, ja hän yrittää pitää joitakin vain vakuutusasiakkaita alhaisesta korvausasteesta huolimatta. Hän pitää jonotuslistansa lyhyenä, koska hän ei halua tarjota kohtuutonta toivoa ihmisille, jotka etsivät avausta.

Scott, joka on musta, ja muut sanoivat, että rotuepäoikeudenmukaisuus ja 2020-luvun mielenosoitukset poliisin väkivaltaa vastaan ​​ovat myös lähettäneet enemmän ihmisiä heidän ovilleen.

Bostonin lastenpsykiatri Crawford sanoi, että kouluun paluu on antanut opettajille ja muille mahdollisuuden arvioida lasten tarpeita, joita ovat nähneet vain heidän vanhempansa viime kuukausina. Tuloksena on ollut mielenterveysalan työntekijöiden lähetteiden suuri kasvu, joka ei ole laajentunut.

“Muut aikuiset ja opettajat pystyvät kiinnittämään huomiota näihin lapsiin”, hän sanoi, ja he tuovat esiin huolia käyttäytymisongelmista ja tunneongelmista.

American Academy of Child and Adolescent Psychiatry -akatemian mukaan Yhdysvalloissa on vain 8 300 työskentelevää lastenpsykiatria yli 15 miljoonalle nuorelle, jotka tarvitsevat heitä. Lastenlääkärit tekevät alustavia arviointeja, Crawford sanoi, ja vain vakavimmat tapaukset saavuttavat hänet. Lapsia, joita pidetään vaarallisina itselleen tai muille, pidetään rutiininomaisesti sairaalan ensiapuun viikon tai kaksi odottamassa sänkyä sopivissa olosuhteissa, hän sanoi.

Jotkut palveluntarjoajat toivovat, että kriisiä käytettäisiin toisen maailmansodan jälkeen luodun mielenterveysjärjestelmän uudistamiseen, joka on aina ollut kriisikeskeinen, lisäämällä mielenterveystietoisuutta ja -tekniikoita kouluihin, työpaikkoihin ja muihin yhteiskunnan osiin. Pelkkä saman tekeminen enemmän ei toimi, Prinstein sanoi. Bidenin suunnitelma sisältää joitain osia järjestelmän uudistamisesta.

Eikä ole epäilystäkään siitä, että Yhdysvallat tarvitsee lisää harjoittajia, asiantuntijat sanoivat.

“Kansa on keskellä mielenterveysepidemiaa, ja käyttäytymisterveysvirastojen on löydettävä ratkaisuja, jotka houkuttelevat ja pitävät työntekijöitä, jotka voivat tarjota laadukasta mielenterveyshuoltoa”, Brant Russell, OhioGuidestonen toimitusjohtaja. voittoa tavoittelematon järjestö, sanoi lausunnossaan.

Mutta se ei ole tarpeeksi pian Gullettille ja muille, jotka etsivät apua tänään. “Useimmat ihmiset ovat luovuttaneet. Kukaan ei katso juuri nyt, mistä olen tietoinen”, hän sanoi. “Ei näytä olevan odotuksia, että se muuttuisi.”

Lizzy Raben ja Andrew Van Dam osallistuivat tähän raporttiin.

Leave a Comment