The Sporting Newsin kirje Shane Warnesta, jota et tiedä

Tom Hall on omistaja Urheiluuutiset

Perjantai alkoi täysin normaalisti. Aamiainen perheeni kanssa ja nuorimmani auttaminen hänen verkkokoulussaan. Kun se oli tehty, vaelsin mäkeä ylös myöhään aamun auringonpaisteessa saadakseni kiinni Warneyn, Neon, Gazin ja Fredin, jotka olivat saapuneet lomakeskukseen edellisenä iltana.

Jokainen, joka tunsi Shanen, tiesi hänen lämpönsä, hänen välittämisensä, hänen uskomattoman huumorintajunsa, naurunsa, hänen silmiensä pilke ja häikäisyn noista hehkuvista, luonnottoman valkoisista hampaista. Suuren halauksen ja “G’dayn” jälkeen asettumme ulkoruokapöydän ympärille ja pilailu alkaa.

Ensimmäinen kysymys on “Kuinka voimme katsella Australia vastaan ​​Pakistan -testiä täällä Thaimaassa; peli on alkamassa?”. Kriketti, AFL, golf ja hänen perheensä olivat hänen elämänsä tärkeimpiä intohimoja, ja Warney ja kriketti eivät olleet koskaan kaukana toisistaan.

Tapahtumien piti avautua – kirjaimellisesti silmiemme edessä – jotka muuttaisivat kriketin kasvot – ja elämämme – ikuisesti.

Tapasin Shanen noin 15 vuotta sitten hyväntekeväisyyspokeriturnauksessa, enkä tiedä tarkalleen miksi, mutta ystävystyimme ja matkustimme ympäri maailmaa yhdessä. Perheemme tapasivat ja viettäisivät hienoja hetkiä yhdessä. Whatsappin kaksisuuntainen kusiminen ei koskaan loppunut. Se on luultavasti hyvin erilainen ystävyys kuin ne, jotka hänellä oli krikettijoukkuetovereidensa ja kriketin ja urheilun ympärillä yleensä olevien ihmisten kanssa, joiden kanssa Shane oli vuorovaikutuksessa tavalla, jonka vain Shane pystyi.

Jos olet pelannut mitä tahansa joukkueurheilua pitkään, tiedät ja ymmärrät siteen, joka muodostuu yhteisen matkan ylä- ja alamäkiä kokeneiden joukkuetoverien välille ja kuinka vuosia myöhemmin tapaatte yhdessä, elätte uudelleen. ja noiden aikojen tarinoista. Sydämeni ilahduttaa hänen entisiä joukkuetovereitaan Australiassa, Isossa-Britanniassa, Intiassa ja kaikkialla muualla hänen taitonsa siunasivat peliä ja missä hän teki kriketistä juuri sen verran parempaa ja ehdottomasti hauskempaa.

En muista kuka sanoi “Mitä vanhemmaksi tulin, sitä parempi olin”, mutta Warneyn tapauksessa me kaikki tiedämme, että hän todella oli niin hyvä; paras siinä, mitä hän teki. Jätän ne selvästi paremmin pätevät kuin minä puhumaan hänen kriketitaidoistaan ​​ja siitä, mitä hän toi peliin. Tiedän, että se on valtava.

Muutama pallo testiin, Warney hyppää ylös ja sanoo “Kaveri, ostin sinulle lahjan” ja ryntää innoissaan huoneeseensa.

Et ole koskaan aivan varma, mitä se tarkoittaa Shanen kanssa; se voi olla pullo hänen 708 giniä, hänen tuoksunsa, joku kirja, jonka hän luuli nauttivani, tai satunnainen T-paita. Hän tuli takaisin käsivarrella vaatteita, jotka näyttivät siltä kuin hän olisi ollut pihamyynnissä. Neo ja Gaz olivat ilmeisesti tietoisia siitä, mitä oli tekeillä, kun Neo veti kameransa esiin.

Shane oli työskennellyt kanssani klo Urheiluuutiset noin viimeisen vuoden ajan, ja hän esitti minulle neulepuseronsa 2005 Ashes Testistä, vuoden 2008 IPL-paitansa sekä yhden päivän kansainvälisen paidan ja lippalakin TSN:n toimistoihin Australiassa ja Isossa-Britanniassa. Upeita lahjoja, joiden tiesin, että joukkueet rakastaisivat ja arvostavat. Sitten hän vetää esiin kuluneen vihreän lippalakin.

Koska olen krikettifani, tiedän pussivihreän merkityksen australialaiselle ja sanoin heti: “Kaveri, et voi antaa minulle sitä, sen pitäisi olla museossa tai jotain.” Yritin torjua häntä, mutta hän pysyi ja vaati.

“Kaveri, haluan sinun saavan tämän, älä huoli, minulla on toinen.” vastustin. Tyypillinen Warney-tarina avautui.

“Annoin ensimmäisen pussivihreäni Kerry Packerille monta vuotta sitten. Vuosien varrella kerroin kahdesti Cricket Australialle, että olin kadottanut omani ja sain pari lisää.

“Sitten 100. kokeeseeni he antoivat minulle sellaisen erityisessä muistolaukussa, joka minulla on edelleen kotona. Lahjoitin sen muutama vuosi sitten metsäpalojen keräysastiaan, jonka CBA osti hyväntekeväisyyteen, ja tämä viimeinen on sinulle. Hän vitsillä allekirjoittanut sen 1/4.”

Olin aika ihmeissäni ja Neo käski allekirjoittaa sen ja ottamaan meistä kuvan. Kun kävimme läpi paitoja ja puseroita, ilmestyi lisää tarinoita ensimmäisestä IPL-kaudesta ja siitä, kuinka hän oli perinyt joukkueen, jossa oli useita tuntemattomia pelaajia. He hävisivät avausottelunsa, mutta Shane sanoi Manoj Badalelle: “Älä huoli, me selviämme.” He voittivat välittömästi loput pelinsä ja avajais IPL-tittelin.

Isäni meni Sydney Grammariin ja Sydney Uniin Hongkongista toisen maailmansodan jälkeen ja kertoi minulle aina ylpeänä ajasta, jolloin Don Bradman oli vieraillut Sydneyssä ja hänen oli täytynyt tavata hänet ja olla valokuvassa joidenkin yliopistotovereidensa kanssa.

Vaikka isä on elänyt suurimman osan elämästään Yhdistyneessä kuningaskunnassa, hän oli erittäin lujasti Australian puolella Ashes-kilpailussa ja seurasi myöhempinä vuosina ihastuneena Shane Warnen aikakauden puolta, yleensä lyömällä Poms.

Setäni Peter Hall on perheen krikettipähkinä, entinen Hongkongin kansainvälinen kriketinpelaaja, hän kirjoitti Hongkongin kriketin historian ja ei koskaan ollut onnellisempi kuin 80-vuotiaana, kun hänelle esitettiin henkilökohtaisesti omistettu videoviesti Shane hänelle ja hänen perheelleen.

Shane varaisi aina aikaa faneille ympäri maailmaa.

Shanen Baggy Greenin on palattava Australiaan, ja sopivana ajankohtana mietin Shanen perheen kanssa mitä tehdä sen kanssa.

Vitsailtuamme Baggy Greenin ja Robin ja muutaman muun kanssa, jotka ovat saaneet kuvia Shanen esittelemässä laukkuvihreää heille, päätämme syödä nopean välipalan.

Olen syönyt Shanen kanssa monissa hienoissa ravintoloissa, mutta sen sijaan, että maistelisin paikallista thaimaalaista ruokaa, laitamme Vegemite-lautasen paahtoleivän päälle. Shane pomppii pois: “Hiha, et voi voittaa Vegemiteä voilla, aina mahtavaa missä tahansa maailmassa”.

Australialainen läpikotaisin – tämä oli hänen viimeinen ateriansa.

Mikä pelaaja. Mikä mies. Sanaa legenda käytetään nykyään liian kevyesti, mutta legenda hän on ja tulee aina olemaan. Hän oli yksinkertaisesti paras.

Inhoani paparazzeja ja räystäskouruja kohtaan ei ole muuttunut viime päivien tapahtumien myötä, mutta sen pitäisi kai olla odotettavissa. Kukaan meistä täällä ei ole tietoinen Shanen käyneen lääkärissä, vaikka hän oli valittanut ystävälle rintakipuista ja hengenahdistusta. Hän tiesi olevansa hieman ylipainoinen ja palasi harjoittelemaan kovemmin. Hänen australialaiset ystävänsä tekivät kaikkensa, paikalliset ambulanssit saapuivat paikalle nopeasti. Ei ole epätavallisia olosuhteita. Australian suurlähetystö useiden pääkonsuleiden ja Australian suurlähettiläs Allan McKinnonin muodossa ovat vetäytyneet kaikkiin rajoituksiin ja ovat täällä itse auttamassa meitä saamaan Shanen takaisin perheensä luo niin nopeasti kuin pystymme. Myös Australian ulkoministeri Marise Payne on tarjonnut aktiivisesti tukea ja apua koko ajan.

Keith, Brooke, Jacko, Summer, olen niin pahoillani menetyksestäsi ja nähdään pian.

Tulen kaipaamaan ystävääni, mutta hymyilen ja nauran aina kun ajattelen häntä.

Leave a Comment