Trump sanoo, että “emme voi antaa” Ukrainan tilanteen jatkua ja iskee “paperitiikeri” Natoa

Entinen presidentti Donald Trump arvosteli entistä toveriaan Vladimir Putinia Ukrainan kasvavasta kuolonuhrien määrästä – kutsui sitä “massaksi rikokseksi ihmisyyttä vastaan” – ja moitti Natoa sen toimimattomuudesta GOP:n avunantajatapahtumassa lauantaina.

Trump puhui Republikaanien kansallisen komitean lahjoittaja Louisianassa kevätretriitin aikana New Orleansissa, jossa hän käsitteli monenlaisia ​​aiheita, mukaan lukien Ukrainan paheneva kriisi.

Trump seurasi myös Natoa ja kutsui sitä “paperitiikeriksi” ja sanoi, että Yhdysvallat ei voi vain olla sivussa Ukrainan miehityksen aikana, kertoo Washington Postin toimittaja Josh Dawsey, joka sai talteen Trumpin puheista.

“Missä vaiheessa emme voi ottaa tätä massiivista rikosta ihmisyyttä vastaan?” Trump kysyi. ‘Emme voi antaa sen tapahtua. Emme voi antaa sen jatkua.

Trump seurasi Natoa ja kutsui sitä “paperitiikeriksi” ja kertoi GOP:n avunantajille, että Yhdysvallat ei voi vain olla sivussa Ukrainan miehityksen aikana.

Ukrainan sotilaat auttavat pyörätuolissa olevaa miestä, kun ihmiset yrittävät paeta Irpin-joen yli Kiovan laitamilla Ukrainassa lauantaina 5. maaliskuuta 2022

Ukrainan sotilaat auttavat pyörätuolissa olevaa miestä, kun ihmiset yrittävät paeta Irpin-joen yli Kiovan laitamilla Ukrainassa lauantaina 5. maaliskuuta 2022

Trumpin kommentit tulevat, kun Putinin joukot ovat piirittäneet Ukrainaa ja herättäneet pelkoa siitä, että Nato otettaisiin mukaan taisteluihin. Ukrainan presidentti Ukrainan presidentti Volodymy Zelenzky on toistuvasti pyytänyt Natoa vahvistamaan lentokieltoalueen hänen maansa ylle auttaakseen estämään Venäjän ilmaylivoiman.

Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat kuitenkin vastustaneet, koska ne pelkäävät saavansa Naton joukot suoraan konfliktiin Venäjän kanssa.

Presidenttikautensa aikana Trump oli kuulemma sanonut useaan otteeseen, että hän halusi vetää Yhdysvallat pois Natosta, mitä avustajat pyrkivät vastustamaan.

Puhuessaan Ukrainan tilanteesta Trump sanoi lahjoittajille, että Yhdysvaltojen pitäisi laittaa Kiinan liput Amerikan F-22-koneisiin ja sitten “pommittaa paska” Venäjältä, mikä johtaa kansojen väliseen konfliktiin samalla kun “istumme alas ja katsomme”. ‘

Hän jakoi myös ajatuksensa Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong Unista sanoen, että “hän on ehdottomasti tuon maan johtaja”, ja ilmaisi olevansa vaikuttunut siitä, kuinka Jong Unin neuvonantajat “istuivat huomiossa”, kun hän puhui ja “mykistyi” hänen puhuessaan. puhui heille.

Trump sanoi, että yksi kenraali nousi niin nopeasti, kun hänelle puhuttiin, ja vitsaili: “Haluan kansani toimivan näin.”

Venäläisten taistelukoneiden jäänteet nähdään asuinalueella Venäjän hyökkäyksen aikana Ukrainan Tšernihivissä Ukrainassa, tässä 5. maaliskuuta julkaistussa kuvassa

Venäläisten taistelukoneiden jäänteet nähdään asuinalueella Venäjän hyökkäyksen aikana Ukrainan Tšernihivissä Ukrainassa, tässä 5. maaliskuuta julkaistussa kuvassa

Paikallinen asukas kävelee raunioiden läpi Markhalivkan pommitusten seurauksena 5.3.2022

Paikallinen asukas kävelee raunioiden läpi Markhalivkan pommitusten seurauksena 5.3.2022

Trump ilmaisi aiemmin tukensa Ukrainalle viime viikon CPAC-tapahtumassa, jossa hän sanoi

Trump ilmaisi aiemmin tukensa Ukrainalle viime viikon CPAC-tapahtumassa, jossa hän sanoi “rukoilevansa Ukrainan ylpeän kansan puolesta” ja ilmaisi ihailunsa Zelenskyä kohtaan ja kutsui häntä “rohkeaksi mieheksi”. (kuvassa Zelensky)

Trump ilmaisi aiemmin tukensa Ukrainalle viime viikon CPAC-tapahtumassa, jossa hän sanoi “rukoilevansa Ukrainan ylpeän kansan puolesta” ja ilmaisi ihailunsa Zelenskyä kohtaan ja kutsui häntä “rohkeaksi mieheksi”.

“Jumala siunatkoon heitä, he ovat todella rohkeita, koska kaikki ymmärtävät, että tätä kauhistuttavaa katastrofia ei olisi koskaan tapahtunut, jos vaaliamme ei olisi väärennetty ja jos minä olisin presidentti”, hän sanoi.

Ex-presidentti lyö Bideniä “todella epäpätevyydestä” ja pilkkasi Bidenin uhkaa pakotteilla sanoen, että Putin on saanut sanktioita viimeiset 25 vuotta.

“Maailma ei ole ollut näin kaoottinen sitten toisen maailmansodan”, Trump sanoi.

Lauantaina Putin lisäsi retoriikkaansa vastakkainasettelussaan lännen kanssa sanomalla, että Venäjän vastaiset pakotteet vastaavat sodanjulistusta, ja uhkasi kohdella kaikkia maita, jotka julistavat lentokieltoalueen Ukrainan ylle, osana konfliktia.

Uhkaukset tulivat, kun Moskovan julma hyökkäys Ukrainaan näki joukkosiviilien evakuoinnin Mariupolista, kun Venäjän joukot jättivät huomiotta luvatun humanitaarisen tulitauon ja jatkoivat eteläisen kaupungin pommittamista.

Venäläiset joukot jatkoivat ympäröimien kaupunkien pommittamista ja maastaan ​​pakotettujen ukrainalaisten määrä kasvoi 1,4 miljoonaan. YK:n mukaan yli 350 siviiliä on kuollut Venäjän viime viikon hyökkäyksen jälkeen.

Lauantaina Zelensky toisti vetoomuksensa NATO:lle lentokieltoalueen perustamiseksi kokouksessaan Yhdysvaltain kongressin kanssa – mutta ajatus kohtaa vahvaa molemminpuolista vastustusta Amerikassa, ja Naton johtajat ovat hylänneet sen huomauttaen, että se vetäisi liiton. suoriin sotilaallisiin yhteenotoihin ydinaseisen Venäjän kanssa.

Lentokieltovyöhyke voitaisiin toteuttaa vain ampumalla alas venäläisiä lentokoneita, ja Putin teki lauantaina selväksi, että hän näkisi tällaisen toimenpiteen konfliktiin liittymisenä.

“Näemme heidät välittömästi sotilaallisen konfliktin osallistujina”, Venäjän johtaja sanoi venäläisten lentoyhtiöiden naispuolisille työntekijöille Venäjän valtionmedian mukaan. “Katsomme kaiken tämänsuuntaisen liikkeen sen maan osallisuutena aseelliseen konfliktiin, jonka alueelta asepalveluslaisiamme uhkaavat.”

Samassa kokouksessa Putin uhkasi sotallisia uhkauksia Yhdysvaltojen ja Euroopan rankaiseviin taloudellisiin pakotteisiin, joita hänen maataan vastaan ​​asetettiin.

“Nämä pakotteet, joita määrätään, ovat kuin sodanjulistus”, Putin sanoi. “Paljon siitä, mitä nyt tapahtuu, mitä nyt näemme ja mitä kohtaamme, on epäilemättä keino taistella Venäjää vastaan.”

.

Leave a Comment